Lecithin

Lecithin bidrager til flere af kroppens funktioner. Nogle fødevarer indeholder lecithin, men med et kosttilskud kan du indtage den mængde du ønsker. Læs mere og bliv klogere på hvad lecithin er.
Vi har et spændende udvalg af både soya lecithin og solsikke lecithin granulat.


Hvad er lecithin?

Lecithin er en vigtig fedtsyre der i form af fosfolipider indgår i alle levende cellemembraner. Lecithin er både fugtgivende og emulgerende. I mange år har det kun været muligt at få lecithin kosttilskud, hvor lecithinen er udvundet af soya. De seneste år er solsikke granulat vundet frem, hvilket især er til gavn for dem der ønsker et økologisk produkt eller som lider af allergi overfor soya. 

Hvad er lecithin godt for?

Lecithin indeholder cholin, linolsyre og fosfor. Hvert af disse stoffer bidrager til forskellige funktioner i kroppen. 

  • Cholin bidrager til at vedligeholde en normal leverfunktion. 
  • Linolsyre bidrager til at vedligeholde et normalt kolesterolniveau i blodet.
  • Fosfor bidrager til et normalt fungerede energistofskifte, en normal funktion af cellemembranerne og en normal vedligeholdelse af knogler og tænder.  
Desuden har lecithin en positiv virkning på hjernen, hvor stoffet acetylcholin produceres. Acetylcholin bruges af hjernen, når impulser føres rundt i nervesystemet. Det betyder, at når du indtager lecithin kan det øge produktionen af kemiske signaler i hjernen. 

Lecithin i kosttilskud

Naturligt findes lecithin i: 

  • æggeblommer
  • okselever
  • blomkål
  • spinat
  • kartofler
  • nødder

I dag er det også muligt at købe kosttilskud med lecithin. På Mecindo.dk finder du både lecithin og lecithin granulat. Vælg mellem kapsler eller pulver – virkningen er den samme. Den lecithin der anvendes i kosttilskud udvindes fra soya og solsikke. 
Forskellen på lecithin fra soya og solsikke er, at mange er overfølsomme overfor soya, og derfor er solsikke lecithin at foretrække. Meget soya lecithin har desuden været præget af, ikke at være GMO-fri. Dette er ikke tilfældet med solsikker. 
Ønsker du et vegansk lecithin kosttilskud er Biosym Lecithin Granulat Solsikkeolie det rette valg for dig. Anvend lecithin granulat som ingrediens i smoothies, og giv din krop et nærende måltid. 

Køb lecithin hos Mecindo.dk

Find og køb dit næste lecithin kosttilskud hos Mecindo. Vi har flere varianter af både soya- og solsikkebaseret lecithin. Bestil i dag og få dine varer leveret inden for 2-4 hverdage. 
Vores priser er billige, og handler du ofte hos os, kan du få endnu billigere priser. Har du spørgsmål til vores produkter eller din ordre, kan du altid kontakte vores kundeservice på mail eller telefon.

Læs mere Skjul