Lecithin

Hvad er lecithin?

Lecithin er en vigtig fedtsyre der i form af fosfolipider indgår i alle levende cellemembraner. Lecithin er både fugtgivende og emulgerende. I mange år har det kun været muligt at få lecithinkosttilskud, hvor lecithin er udvundet af soya. De seneste år er solsikke granulat vundet frem, hvilket især er til gavn for dem der ønsker et økologisk produkt eller som lider af allergi overfor soya. 


Hvad er lecithin godt for?

Du kan have forskellige grunde til at spise lecithin – måske skyldes det at du gerne vil gøre noget ekstra godt for din krop. Lecithin kan desuden, grundet sine indholdsstoffer, bidrage til funktioner indenfor kolesterol, knogler, celler og lever. 

Lecithin indeholder cholin, linolsyre og fosfor. Hvert af disse stoffer bidrager til forskellige funktioner i kroppen. 

 • Cholin bidrager til at vedligeholde en normal leverfunktion. 
 • Linolsyre bidrager til at vedligeholde et normalt kolesterolniveau i blodet.
 • Fosfor bidrager til et normalt fungerede energistofskifte, en normal funktion af cellemembranerne og en normal vedligeholdelse af knogler og tænder.  

Desuden har lecithin en positiv virkning på hjernen, hvor stoffet acetylcholin produceres. Acetylcholin bruges af hjernen, når impulser føres rundt i nervesystemet. Det betyder, at når du indtager lecithin kan det øge produktionen af kemiske signaler i hjernen. 


Lecithin i mad

Naturligt findes lecithin blandet andet i: 

 • æggeblommer
 • okselever
 • blomkål
 • spinat
 • kartofler
 • nødder

I dag er det også muligt at købe kosttilskud med lecithin. På Mecindo.dk finder du både lecithin og lecithin granulat. Vælg mellem kapsler eller pulver – virkningen er den samme. Den lecithin der anvendes i kosttilskud udvindes fra soya (soya) og solsikker. 


Lecithin som kosttilskud

Hos Mecindo forhandler vi forskellige lecithin kosttilskud fra mærker som Camette, Biosym, Berthelsen og Natur-Drogeriet – du kan læse mere om de enkelte lecithin produkter herunder:

 • Camette Lecithin 1200 mg
  Et kosttilskud bestående af soyalecithin. Indeholder 1200 mg pr kapsel, herunder 732 mg fosfolipider. 
 • Biosym Lecithin Granulat
  Lecithin granulat udvundet af GMI-fri solsikkeolie. Pr. daglige dosis får du 10100 mg fosfolipider. Biosyms lecithin granulat findes både i pakningsstørrelser på 200 og 400 gram.
 • Berthelsen Lecithin
  Soyalecithin med indhold af 520 mg lecithin pr. kapsel, herunder 635 fosfolipider pr daglige dosis. 
 • Natur-Drogeriet Lecithin Complex
  Lecithin complex fremstillet af soya. Den daglige dosis indeholder 4184 mg fosfolipider. 
 • Natur-Drogeriet Solsikke Lecithin
  Solsikke lecithinpulver der pr. daglige dosis giver 4140 mg fosfolipider. 

Hvad er lecithin granulat

Lecithin granulat er større stykker/pulver som indeholder fosfolipider. Du kan spise lecithin granulat rent eller blande det i din morgenmad. Hvis du spiser det rent, vil du opleve at det er ret tørt og bliver lidt olieagtigt når du tygger det. Sørg for at drikke rigeligt væske i forbindelse med dit indtag af lecithin granulat. 


Hvad er soyalecithin

Soyalecithin er lecithin udvundet af soya. Dette er den mest kendte form for lecithin og det er også den første form for lecithin der kom på markedet. Desværre er mange overfølsomme overfor soya, hvilket gør det nyere lecithin fra solsikke til et sikkert valg. Meget soya lecithin har desuden været præget af, ikke at være GMO-fri. Dette er ikke tilfældet med solsikker.

Ønsker du et vegansk lecithin kosttilskud er Biosym Lecithin Granulat Solsikkeolie det rette valg for dig. Anvend lecithin granulat som ingrediens i smoothies, og giv din krop et nærende måltid. 


Gravides brug af lecithin

Er du gravid kan du med fordel tage et kosttilskud med lecithin fra solsikker, da lecithin bidrager til en normal funktion af cellemembranerne. Fosteret/barnets opbygning af celler kan have godt af lecithin, som det vil få gennem moren. 


Sport og træning – lecithin

Dyrker du sport, hvad enten det er styrketræning, løb eller svømning, kan du gøre brug af et lecithinkosttilskud. Når du dyrker fysisk aktivitet, er dit nervesystem for alvor på arbejde. Eftersom lecithin bidrager til hjernens produktion af acetylcholin, kan det øge mængden af kemiske signaler. 


Køb lecithin hos Mecindo.dk

Find og køb dit næste lecithin kosttilskud hos Mecindo. Vælg mellem soya- og solsikkelecithin af høj kvalitet. Lecithin findes både som kapsler og granulat, så du nemt kan finde et produkt der passer til dig og dit behov. 

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene.