Te

Vores sortiment af udsøgte teer

viser 1 til 48 af 451 (10 sider )

Teens historie er lang og kompleks.

Den spreder sig over mange forskellige kulturer og rækker sig over tusinder af år.

Te stammer sandsynligvis fra Sydvest Kina under Shang dynastiet(1500-1046 f.Kr.)og blev brugt som en medicinal drik.

En medicinsk tekst fra år 300 e. Kr. har bevist teens anvendelse allerede dengang.

Te blev introduceret for de portugisiske præster og handlende I Kina i det 16. århundrede.

Briterne begyndte at elske te i 17 hundredetallet. Derefter introducerede briterne teen til Indien, for at kunne konkurrere med Kinas monopol.

Teens geografiske oprindelse

Man har længe troet at der fandtes to forskellige former for te, men efter mange undersøgelser, er man kommet frem til at planten der gror te, kaldet Camellia Sinensis, kommer fra den nordlige del af Burma, og Yunnan og Sichuan provinserne i Kina.

Teens historie i England

Den første opskrivelse af te på engelsk, findes i et brev fra en hvis mr. Wickham som havde et østindisk firma i Japan. I brevet skriver han til en købmand, at han gerne vil have “den bedste sort chaw”.

Dette var helt tilbage i 1615. I 1657 blev te listet på prislisten hos en kaffeforhandler ii London. I 1658 kan den første reklame for te findes.

Folk blev hurtigt solgt af den dejlige forfriskende smag, og fra at gå til at være en medicinsk virkende drik blev det til en normal, lækker hverdagsdrik – dog kun til de velstående, da denne drik var rimeligt kostelig.

I 1750 var teen blevet til Englands nationaldrik. Briterne begyndte kort efter at putte sukker og mælk i teen (hvilket var nyt for kineserne) og snart adopterede briterne teen gjorde den til deres egen.

I 2012 ved de paraolympiske lege, uddelte briterne te, som én af deres gaver.

 

10 gode grunde til at drikke te

Te kan booste din udholdenhed. Forskere har fundet ud af, at de catechiner (antioxidanter) som du finder I grøn te ekstrakt øger kroppens evne til at forbrænde fedt. 

  1. Te kan hjælpe med at reducere risikoen for hjerteanfald, og beskytter mod hjertekar og degenerative sygdomme. 
  2. Antioxidanterne du kan finde I te, kan hjælpe med at beskytte mod en række af cancerformer, herunder byst, tyktarms, hud, lunge, spiserør, mave tyndtarm, lever, ovarie, prostata og caner I munden. Men husk altid, at te ikke er en mikrakelkur, der skal selvfølgelig mere til end bare at drikke te for at risikere disse sygdomme, og nogle gange kan man jo stadig være uheldig. 
  3. Te bekæmper de frie radikaler
  4. Te hydrerer kroppen. 
  5. Te kan beskytte dig mod UV stråler. 
  6. Te kan holde taljemålet I skak! Én undersøgelse viste, at deltagere, som regelmæssigt drak te, havde et lavere taljemål og BMI end deltagere der ikke drak te regelmæssigt. 
  7. Kan hjælpe folk med diabetes 2. Undersøgelser tyder på, at grøn te kan hjælpe med at regulere blodsukkeret. 
  8. Grøn te kan forbedre knoglemineraldensiteten og styrke. 
  9. Te kan vær en hjælp til at forbygge og behandle neurologiske sygdomme, herunder især degenerative sygdomme. Mens mange faktorer, på virker hjernens sundhed, kan polyfenoler I grøn te, hjælpe med at opretholde de dele af hjernen der regulerer indlæring og hukommelse. 

Typer af te

 • Te findes i mange varianter, herunder grøn,sort,hvid og Oolong te som laves på te blade.
 • Te fra tebuskens blade bruges generelt til fremstilling af fire slags te:
 • Hvid te laves af friske teskud der plukkes tidligt før tebusken begynder at blomstre. Hvid te er uhærdet og ugæret. 
 • Grøn te laves af friske, modne teblade som giver en let bitter te fuld af sunde te stoffer og antioxidanter. Det kan forhindre tilstsopning af arterierne, hjælpe med at forbrænde fedt, modvirke oxidativt stress og reducere risikoen for neurologiske lidelser. 
 • Sort te er grøn te, der knuses og oxideres af luften. Denne oxidation giver tebladene deres karakteristiske sorte farve. Derudover har sort te også det højeste indhold af koffein. Undersøgelser har vist, at sort te kan nedsætte risikoen for at få et slagtilfælde. 
 • Oolong te laves ved let oxidering af grønne teblade hvilket resulterer i en mellemting mellem grøn te og sort te. 
 • Ud over disse klassiske typer te, fører mecindo.dk bl.a. en række blandede teer og frugt te som ofte laves på en kombination af urter, frugter og rødder. Og så har vi også alle de kendte mærker bla. Pukka, &  Yogi Tea, til de billigste priser på markedet.