Kompressionsstrømper

Hvad er kompressionsstrømper?

Kompressionsstrømper er strømper der kan give dig både velvære, mindske smerter i benene samt forbedre dit kredsløb. Det sker ved at strømperne støtter og trykker på benets vener, og pga. dette tryk reguleres venernes tilbageløb og kredsløbet optimeres. 

Når kompressionsstrømperne trykker på venerne, mindskes deres diameter en smule, hvorefter veneklapperne har lettere ved at lukke. Blodet kan frit strømme igennem venerne, og dermed reduceres risikoen for blodpropper betydeligt. 


Kompressionsstrømper, hvornår?

Det er ikke alle der skal eller bør anvende kompressionsstrømper. Dog kan kompressionsstrømper anvendes i mange sammenhænge. En kompressionsstrømpe bør ikke bæres om natten. Her ligger du ned, og dermed har blodet naturligt lettere ved at løbe rundt i kroppen – også benene. Hvis din læge anbefaler dig at bruge kompressionsstrømper om natten også, skal du selvfølge følge vejledningen. 

Brug altid den grad af kompressionsstrømper der passer til dit behov. Du får ikke en større virkning ved f.eks. at anvende grad 3, hvis du kun behøver grad 1.

Herunder finder du de forskellige situationer hvor der kan være en fordel at gøre brug af strømperne. 


Kompressionsstrømper ved sygdom

De der med fordel kan anvende kompressionsstrømper, er personer der er i risikogruppen for at få blodpropper, de der har dårligt kredsløb, de der oplever smerter i benene. Personer i denne gruppe får ofte anbefalet brugen af kompressionsstrømper af deres læge.


Kompressionsstrømper på arbejde

Hvis du oplever at dine ben er trætte, ømme og svære at bevæge efter en stillesiddende arbejdsdag, kan det være optimalt at investerer i et par kompressionsstrømper. Med kompressionsstrømperne opnår du en bedre blodgennemstrømning i benene, og dermed formindskes hævelser og ømhed.


Kompressionsstrømper i graviditeten

Det er ikke altid nemt at være gravid. Hævelser, ømhed og træthed er en naturlig del for mange gravide. Vidste du f.eks. at blodsystemet transporterer op til 20% mere blod under en graviditet? Mange kvinder oplever at få åreknuder og hævede ben. Hvis gravide anvender kompressionsstrømper, kan både åreknuder og hævelser mindskes. Og hvem vil ikke gerne ønske det?


Kompressionsstrømper til sport

Hvis du dyrker meget sport og derefter oplever, at benene hæver, kan det være et tegn på at din blodgennemstrømning ikke er optimal. Derfor er brugen af kompressionsstrømper et godt valg for dig, da de bidrager til en øget gennemstrømning. Især Mabs kompressionsstrømper er at anbefale når der er tale om sport. 


Kompressionsstrømper og rejse

Hvis du skal rejse langt, f.eks. i fly, er kompressionsstrømper fantastiske. Når man sidder ned længe, mindskes blodgennemstrømningen i benene. Det kan for nogle resultere i hævelser, ømme ben og i værste tilfælde blodpropper. Når du bruger kompressionsstrømper, øges blodets gennemstrømning i benene, og du vil ikke få lige så hævede eller ømme ben som ellers. 


Typer af kompressionsstrømper

Der findes forskellige typer af kompressionsstrømper alt efter årsagen til at bære dem. Du kan vælge mellem fire kompressionsklasser, også kaldet grader.

  • Grad 1: Personer der lider af overfladiske åreknuder, eller let nedsat blodcirkulation pga. åreforkalkning.
  • Grad 2: Personer der har nedsat tilbageløb af blod fra fødderne. Bruges også som forebyggelse af sår og ødem.
  • Grad 3: Personer der har nedsat tilbageløb af blod fra fødderne. Bruges også som forebyggelse af sår og ødem.
  • Grad 4:  Denne grad af kompressionsstrømper anvendes kun ved lymfødem. Lymfødem er hævelser i muskler, ledbånd og brusk pga. væskeophobning. Væsken stammer fra blokerede lymfekar. Denne type gives som regel kun til patienter på sygehuse eller efter henvisning fra læge.

Støttestrømper eller kompressionsstrømper

Støttestrømper og kompressionsstrømper er ikke helt det samme, selvom mange tror det er tilfældet. Forskellen er: 

  • Støttestrømper bruges til raske ben og forebygger skader
  • Kompressionsstrømper anvendes af personer som har syge ben, der har behov for behandling

Tilfælles har de, at begge slags strømper presser benenes muskler og veneklapper sammen. På den måde forbedres blodets tilbageløb. Dog har kompressionsstrømperne det største pres, hvilket du under de enkelte produkter kan læse meget mere om. 

På Mecindo.dk finder du også støttestrømper. Vi har et stort og flot udvalg af støttestrømper til både mænd og kvinder. Uanset størrelse og funktion, finder du med garanti en strømpe der passer dig.


Kompressionsstrømper – vælg den rigtige størrelse

Alt efter din skostørrelse, lægomfang og ankelomfang, er der forskellige størrelser du kan vælge mellem når du skal bruge kompressionsstrømper. For at gøre det lettere at vælge, har vi herunder lavet en lille størrelsesguide til dig:

Small: Skostørrelse 36-38, lægomfang 28-34 cm og ankelomfang 18-21 cm.

Medium: Skostørrelse 38-40, lægomfang 31-37 cm og ankelomfang 20-23 cm.

Large: Skostørrelse 40-42, lægomfang 34-40 cm og ankelomfang 22-25 cm.

X-large: Skostørrelse 42-44, lægomfang 37-43 cm og ankelomfang 24-27 cm.

XX-large: Skostørrelse 44-47, lægomfang 40-46 cm og ankelomfang 26-29 cm.


Sådan vedligeholder du dine kompressionsstrømper

Det er ikke helt lige meget hvordan du vedligeholder dine kompressionsstrømper. Hvis du gerne vil have dem så længe som muligt, bør du vaske dem som anvist på strømpernes vaskeanvisning. Mange producenter anbefaler, at deres kompressionsstrømper vaskes dagligt. Dette skyldes, at daglig vask opretholder elasticiteten og fjerner sved og bakterier. 

Mabs kompressionsstrømper skal ofte vaskes ved 40-60 grader, mens Bamboo Pro vaskes ved 30 grader. 

Hvis du vasker almindelige strømper ved 60 grader, bør du ikke vaske dem sammen med dine kompressionsstrømper. Desuden kan det være en god idé at have flere par, så du ikke skal vaske strømper hele tiden.

Temperaturen for vask afhænger af strømpernes materiale. 


Køb kompressionsstrømper på Mecindo.dk

Vi har et stort udvalg af kompressionsstrømper her på Mecindo.dk. Vælg den type, størrelse og farve du ønsker, og bestil online i dag. Vi har kompressionsstrømper fra populære mærker som Bamboo Pro og Mabs. Inden for kun 2-4 hverdage fra din bestilling, modtager du dine varer. 

Find dine kompressionsstrømper her til billige priser og super kvalitet. Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på mail eller telefon.