Chokolade

Kvalitetschokolade i mange varianter

viser 1 til 48 af 221 (5 sider )

Hvor kommer chokolade fra? 

Chokolade, bare ordet kan få ens tænder til at løbe i vand! Men hvor kommer chokolade fra? Inden du kan nyde et stykke smagfuld chokolade fra dit favoritmærke, er chokoladen på en lang rejse.

Kakaotræet der bl.a. vokser i Sydamerika, Afrika og Asien, får bælgfrugter hvori kakaobønnerne findes. I hver kakaobælg findes der mellem 20-60 kakaobønner. 

Kakaobønnerne har et højt fedtindhold, og på grund af den milde kakaosmag kaldes dette kakaosmør. Kakaosmøren er en vigtig del af chokoladefremstillingen, hvilket kakaobønnerne i sig selv også er. Tilsammen giver de nemlig en blød, smagfuld og let smeltende chokolade. 

Den chokolade du kan vælge mellem her på Mecindo.dk og hos andre forhandlere er ikke lavet af samme kakaobønner – der findes nemlig hovedgrupper inden for kakaotræer. Forskellen på de tre grupper er primært smag og kvalitet. 

Criollo kakaotræerne er den mest udsøgte, fine og smagfulde kakao. Criollo indeholder færre bitterstoffer end andre kakaotyper, og faktisk er kun 10% verdens chokolade fremstillet af denne type.

Den mest anvendte kakao er Forastero, der grundet sin hårdførhed er nemmere at dyrke. Forastero kakaotræet står for omkring 80 % af verdens chokoladefremstilling, og derfor har du med garanti smagt chokolade af denne type. 

 

Hvordan laver man chokolade?

Kakaofrugterne plukkes når de er modne hvorefter de åbnes. Bønnerne tages ikke ud med det samme, men i stedet ligger de åbne kakaofrugter og begynder en fermenteringsproces. Igennem fermenteringsprocessen dannes der syre som trænger ind i kakaobønnerne, og det er denne proces der giver bønnerne den første snert af chokolade som vi kender den. 

I alt varer fermenteringsprocessen 8 dage, hvorefter den stoppes og kakaobønnerne ristes. Det er først under ristningen, at chokoladebønnerne får deres brune farve. I kakaobønnerne findes den delikate nibs, som males til en flydende masse. Den flydende masse kan både bruges til fremstillingen af kakaopulver, kakaosmør eller fast chokolade som den du finder her på siden.

For at kakaomassen får den helt rigtige chokoladesmag blandes den med sukker og mælkepulver. 

 

Stort udvalg af chokolade på Mecindo.dk

I vores store udvalg af chokolade finder du mange chokoladevarianter. Du kan bl.a. vælge mellem:

 • Chokolade sødet med stevia
 • Mørk chokolade
 • Chokolade med marcipan
 • Chokolade med nougat
 • Chokolade med nødder eller mandler
 • Hvid chokolade
 • Mælkechokolade
 • Overtrækschokolade
 • Glutenfri chokolade
 • Pålægschokolade
 • Chokoladejulekalender
 • Kakaonibs
 • Chokolade æsker
 • Chokolade julekalendere
 • Påske chokolade

Vælg din favorit variant, og bestil allerede i dag. Så kan du nyde din chokolade om få dage.

 

Hvad er hvid chokolade?

Hvid chokolade er fremstillet af kakaosmør, men har ikke smagen af chokolade. Smagen er dog sød, fyldig og perfekt til desserter, cremer eller mousse. 

 

Hvad kan chokolade bruges til?

Chokolade kan bruges både i madlavning og til at nyde rent. Kom f.eks. et stykke god, billig chokolade i din chili con carne, lav gode desserter af økologisk chokolade. Køb chokolade og hak det groft og pynt dine desserter og kager. Nyd et stykke økologisk chokolade til din aftenkaffe og mærk hvordan din mund fyldes af alle de fantastiske smagsnuancer som chokoladen indeholder.

Hvor meget mørk chokolade om dagen?

Mørk chokolade er sundere at spise end mælkechokolade. Det betyder ikke at du skal spise så meget som du kan, men gøre det med måde. Hold dig gerne til 10-15 gram mørk chokolade pr. dag. Mørk chokolade indeholder stadig kalorier, og ved for stort indtag sætter det sig som fedt.

 

Populær chokolade

Hos mecindo forhandler vi rigtigt mange forskellige chokolader – både rene og blandende, med fyld og uden, mørk, lys og hvid. Herunder kan du se de chokolader som er allermest populære på mecindo.dk. Måske en af chokoladerne er noget for dig?

 • Cavalier mørk chokolade med stevia
  Lækker og smagfuld mørk chokolade – 85 % kakao. Chokoladen er sødet med stevia fremfor almindeligt sukker, hvilket giver en afbalanceret sødme. På grund af sit høje kakaoindhold, er Cavalier chokoladen særligt velegnet til chokoladekager, chokolade mousse og lignende. 
 • Vivani lys chokolade
  En skøn chokolade med en let og mild smag af rå kakao. Konsistensen er cremet og så er den 100 % økologisk. 
 • Seed & Bean mørk chokolade
  Økologisk chokolade fremstillet af kakaobønner fra Equador. Chokoladen fra Seed & Bean indeholder hele 100 % kakao – den er altså utroligt kraftfuld i smagen.
 

Opskrifter med chokolade

En kage med chokolade – det smager fantastisk og er faktisk overraskende nemt at bage. Herunder finder du tre lækre og nemme opskrifter på kager med chokolade.

 

Chokolade muffins

Hvis du gerne vil bage dine egne chokolade muffins (15 styk), skal du bruge følgende:

Smelt smørret og pisk æg og sukker sammen til en hvid masse. Bland derefter alle andre ingredienser i æggemassen og tilføj det smeltede smør sammen med mælken. Den mørke chokolade hakkes i grove stykker og tilsættes blandingen til sidst. Hæld den færdigt blandede blanding i muffins forme og bag ved 200 grader i 20 minutter. 

 

Banankage med chokolade

En banankage til 4 personer er nem at bage, og så smager den helt fantastisk. Du skal bruge følgende ingredienser:

Smelt smørret. Mos den skællede banan og hak den mørke chokolade. Bland æg, sukker og vaniljesukker og pisk det i ca. 4 minutter. Herefter tilføjes det smeltede smør, den moste banan, det hakkede chokolade, mel og bagepulver. Pisk derefter i 1 minut.

Blandingen bages i en bradepande ved 200 grader almindelige ovn i 30 minutter.

 

Chokoladekage

Denne chokoladekage er til 6 personer og smager helt himmelsk. Til at bage chokoladekagen skal du bruge:

Derudover skal du til glasuren bruge:

Smelt smørret. Bland alle de tørre ingredienser sammen og bland det sammen med æg, vand og det smeltede smør. Pisk det sammen og hæld dejen i en bradepande. Kagen skal bages ved 175 grader i 35-40 minutter.

Glasuren laves ved at blande alle ingredienserne sammen. Sørg for at smørret er blødt og at mælken er varm. Når kagen er kold, hældes glasuren på.

 

Køb chokolade på Mecindo.dk

Hos Mecindo forhandler vi chokolade fra flere forskellige producenter, og fælles for dem er at kvaliteten er i top. Hvad enten du køber dyr eller billig chokolade eller økologisk chokolade hos os, så er du sikker på, at du køber god chokolade af høj kvalitet. 

Vi forhandler god chokolade fra f.eks. Chocolate and Love og The Raw Chocolate Company.

Vi har chokolade med smagsstoffer som chili, kanel og vanille og med forskelligt kakaoindhold; vi har chokolade med tørrede frugter og vi har chokoladeovertrukne tørrede frugter, og så sælger vi desuden rå, økologiske, knuste kakaobønner, som kan bruges som pynt, drysses på morgenmad, eller bruges i kager og desserter. 


På mecindo.dk kan du købe alt inden for håndkøbsmedicin, helsekost, kosttilskud og personlig pleje. Vi har et bredt udvalg i hver kategori, så du finder nemt det du leder efter. Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Vi kan kontaktes via kontaktformularen, mail eller telefon. Du kan kontakte os på telefon og mail. Du kan forvente at få svar på din henvendelse i løbet af kun 24 timer i hverdagene.