Vivani

Vivani

Vivani chokolader blev introduceret til BioFach 2000 som er verdens største økologiske messe. Siden den gang har det været svært for alle med en sød tand at forestille sig et liv uden Vivani.


Vivani's historie

Vivani’s produktserie bliver produceret hos familievirksomheden Ludwig Weinrich og bliver markedsført gennem deres datterselskab, EcoFinia GmbH.

Weinrich har erfaring for produktion af chokolade i mere end 100 år. Dette håndværk og viden omkring har været afgørende i udviklingen af Vivani’s produkter.

For at kunne garantere fremragende kvalitet, bliver produkterne kun produceret med de fineste ingredienser, de bedste opskrifter, færdigheder og dygtighed kombineret med det nyeste produktionsudstyr og en omhyggelig kvalitetskontrol.

 

Hvad er vigtigt for Vivani ?

Ud over at ville overbevise forbrugerne om vigtigheden af økologi, er deres største vilje at investere i sunde landbrugspraksiser i landene, hvor deres råvarer kommer fra.

Ved at bruge afgrøder fra regioner i den tredje verden, bidrager Vivani med at fremme de små landbrug og at beskytte miljøet mod pesticider og andre kemiske produkter. 

 

Kontrol af Økologi

I1992 blev en lov defineret for standarder for økologisk produktion af landbrugsprodukter. Det betyder, at i Europa må udtryk som "økologisk" ikke anvendes vilkårligt. Det lovgivningsmæssige grundlag for dette er Rådets forordning (EØF) nr 2092/91 om økologisk produktionsmetode for landbrugsprodukter.

I denne forordning er det fastsat, at alle operatører på dette område skal efterses mindst en gang om året af en uafhængig, regeringsvedtaget godkendt kontrolorgan.

 

Økologisk chokolade produceret med selvtillid

Vivani’s råvarer kommer kun fra producenter, der er i stand til at opfylde deres strenge krav. Kvalitetssikringssystemer er på plads som gør det muligt for dem at kontrollere ægtheden og produktkvaliteten på en løbende basis.

 

Råvarer fra udviklingslande

De fleste af de ingredienser, Vivani bruger kommer fra de såkaldte udviklingslande. Folk som bor der, lider primært grundet deres manglende evne til at bryde den onde cirkel af fattigdom, hvor de bor. Den stigende migration af landarbejdere til byen er ikke en løsning på problemet.

Udenlandske hjælpeorganisationer og andre er begyndt at fremme økologisk landbrug med små landbrugskooperativer. De hjælper dem også med at finde vej til verdens råvaremarkeder. Sådanne politikker sikrer, at mindre landbrug får en større belønning for deres arbejdskraft.

Regioner som Central og Sydamerika bringer den bedst mulige biosfære til dyrkning af tropiske planter såsom cacao, rørsukker, vanilje og andre produkter. Her er udviklingen af omfattende økologiske landbrugsmetoder blevet mulig ved at videregive viden og ekspertise, oprette den nødvendige infrastruktur og støtte landbrugere i organisatoriske spørgsmål.

Landmændene er mest bekymret for den økologiske produktion af deres afgrøder. Der er to vigtige aspekter til forbud mod pesticider. På den ene side er landmænd og deres miljø mindre sårbare over for sundhedsproblemer. På den anden side er de i stand til at gøre sig mere uafhængige i finansielle anliggender, fordi de kan spare en masse penge ved at fjerne pesticider og kunstgødning.

Desuden kan enkle foranstaltninger til at genetablere balancen i naturen ved at dyrke cacao træer sammen med andre afgrøder som appelsiner bananer, guava, avocado, kokos træer og en række rodfrugter hjælpe med at bekæmpe mange af de sygdomme, der kan ødelægge kakao afgrøder.

 

Små landbrugskooperativer og økologisk landbrug

Mange tredje verdens projekter som opererer efter principperne for økologisk landbrug har allerede formået at garantere deres landmænd beskedne overskud til at dække produktionsomkostningerne og sikre dem løn. Deres levevilkår er forbedret dramatisk og mange er nu fri for gæld.

Men det vigtigste krav for at bevare dette nyligt fundne grundlag for deres levebrød er et netværk af handelspartnere, der er forpligtet til at købe deres produkter.

 

Vivani chokolade elskere investerer i fremtiden

Selvfølgelig afhænger dette engagement hovedsageligt af forbrugere, der er villige til at betale højere priser for økologisk chokolade.

Således kan du, ved at købe Vivani produkter, ikke blot nyde din egen velvære, men også give landmænd i Latinamerika mulighed for at engagere sig i landbrugsteknikker.