Glucosamin

Lindrer symptomer ved slidgigt

Hvad er glucosamin?

Glucosamin er et stof, der findes naturligt i kroppen, fremstillet af glucose og aminosyren glutamin.

Glucosamin er nødvendigt for at producere glycosaminoglycan, et molekyle, der anvendes ved dannelse og reparation af brusk og andre kropsvæv.

Glucosamin findes naturligt i kroppen, og er fremstillet af glucose og aminosyren glutamin. Glucosamin kendes også under andre navne såsom; glukosamin, glucosamin sulfat, glukosamin sulfat, glucosamin-hydrochlorid, N-acetyl-glucosamin, chitosamin.

Den naturlige produktion af glucosamin i kroppen falder i takt med at vi bliver ældre.


Hvad er glucosamin godt for?

Glucosamin er nødvendigt for at producere glycosaminoglycan, hvilket er et molekyle, der anvendes ved dannelse og reparation af brusk og andet kropsvæv.

Desværre forringes kroppens produktion af glucosamin med alderen, så dannelsen bliver langsommere og det kan derfor være hensigtsmæssigt at købe glucosamin som et ekstra kosttilskud.


Glucosamin mod slidgigt

Glucosamin er tilgængelig som et lægemiddel i håndkøb hos Mecindo.dk. Glucosamin er fremstillet i et laboratorium fra kitin, et stof, der findes i skaller af rejer, krabber, hummere og andre havdyr.

Glucosamin kan have en fordel for personer der ønsker at vedligeholde sunde led og normal brusk. Endvidere menes glucosamin at have en mulig lindrende virkning på smerter og stivhed i forbindelse med slidgigt.


Kan vegetarer indtage glucosamin?

Almindelig glucosamin udvindes fra rejer og andre små krebsdyr, og er derfor ikke velegnet til vegetarer.

Der findes dog glucosamin kosttilskud som er udledt af den særlige svampeart Aspergillus Niger. Disse er fuldt ud velegnet til både vegetarer og veganere.


Hvorfor bruge glucosamin?

Glucosamin er almindeligt brugt til at lindre symptomer i forbindelse med slidgigt, heraf især slidgigt smerter i knæet.

Ved slidgigt er brusken - det gummiagtige materiale, der støtter leddene - blevet stift og har mistet sin elasticitet.

Dette gør at leddene bliver udsat for skader og kan føre til smerter, hævelse, tab af bevægelsesevnen, og yderligere forværring.

Da kroppens naturlige glucosamin bruges til at lave og reparere ledbrusk, hjælper glucosamin som kosttilskud med at reparere beskadigede brusk ved at øge kroppens forsyning af glucosamin.

Der er lovende tegn på, at glucosamin kan mindske smerter symptomer på slidgigt i knæene og muligvis bremse udviklingen af slidgigt.


Undersøgelse om brug af glucosamin

En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Archives of Internal Medicine (se delundersøgelsen her) undersøgte folk med slidgigt over tre år, for at undersøge den mulige virkning som glucosamin har på slidgigt.

Forskerne vurderede at der skete forbedringer i forhold til smerte, samt strukturelle forbedringer i ledene. De gav 202 personer med mild til moderat slidgigt, 1.500 mg glucosamin sulfat om dagen eller placebo.

Ved afslutningen af undersøgelsen fandt forskerne, at glucosamin bremsede udviklingenen af slidgigt i knæet sammenlignet med placebo.

Folk i glucosamin-gruppen havde en signifikant reduktion i smerter og stivhed. Ved røntgen undersøgelse var der ingen gennemsnitlige ændringer eller forværringer af slidgigten hos glucosamin-gruppen.

Gruppen der havde modtaget placebo, viste en forværring af slidgigt i knæet.

Forsøget viste, at glucosamin dermed ikke kan kurere slidgigt, men bidrage til at den ikke bliver forværret.


Bivirkninger og sikkerhed af glucosamin

Da glucosamin kan være fremstillet af skaldyr, bør folk med allergi over for skaldyr undgå glucosamin medmindre det er blevet bekræftet, at det er fra en ikke-skaldyr kilde.

Kilden af glucosamin er ikke forpligtet til at blive trykt på etiketten, så det kan kræve et telefonopkald til producenten.

Der er nogle beviser som tyder på, at glucosamin, i doser anvendt til behandling af slidgigt, kan påvirke blodsukker, insulin og / eller hæmoglobin A1c (en test, der måler, hvor godt blodsukkeret er blevet kontrolleret i løbet af de foregående tre måneder) niveauer i mennesker med diabetes eller insulinresistens.


Udvalget af glucosamin produkter

Vi forhandler flere produkter med glucosamin, som kan anvendes af personer der døjer med slidgigt og deraf kommende smerter. Herunder kan du læse mere om produkter og ud fra det forhåbentligt vælge dit glucosamin produkt:

 


Køb glucosamin hos Mecindo

Lindr smerter forbundet med slidgigt, med et af vores effektive og gode glucosaminprodukter. Vi forhandler glucosamin billigt til konkurrencedygtige priser. Køb online i dag og mærk effekten af glucosamin. 

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene.