Glucosamin

Kosttilskud mod slidgigt

Læs mere Skjul

Viser 1 til 24

Glucosamin

Hvad er glucosamin?

Glucosamin er et stof, der findes naturligt i kroppen, fremstillet af glucose og aminosyren glutamin.

Glucosamin er nødvendig for at producere glycosaminoglycan, et molekyle, der anvendes ved dannelse og reparation af brusk og andre kropsvæv.

Glucosamin findes naturligt i kroppen, og er fremstillet af glucose og aminosyren glutamin og kendes også under andre navne såsom; glukosamin, glucosamin sulfat, glukosamin sulfat, glucosamin-hydrochlorid, N-acetyl-glucosamin, chitosamin.

Den naturlige produktion af glucosamin i kroppen falder i takt med at vi bliver ældre.

Hvad hjælper glucosamin til?

Glucosamin er nødvendig for at producere glycosaminoglycan, hvilket er et molekyle, der anvendes ved dannelse og reparation af brusk og andet kropsvæv.

Desværre forringes kroppens produktion af glucosamin med alderen, så dannelsen bliver langsommere og det kan derfor være hensigtmæssigt at købe Glucosamin som et ekstra kosttilskud.

Glucosamin sulfat som kosttilskud

Glucosamin er tilgængelig som et kosttilskud hos Mecindo.dk. Glucosamin kosttilskud er fremstillet i et laboratorium fra kitin, et stof, der findes i skaller af rejer, krabber, hummer og andre havdyr.

Et kosttilskud med glucosamin kan have en fordel for personer der ønsker at vedligeholde sunde led og normal brusk.

Endvidere menes glucosamin at have en mulig lindrende virkning på smerter og stivhed i forbindelse med slidgigt.

Personer der ønsker at lindre deres slidgigt tager ofte et kosttilskud der indeholder en kombination af chondroitinsulfat et molekyle, der forekommer naturligt i brusk, såvel som methylsulfonylmethan (MSM).

Denne kombination menes at give de bedst mulige betingelser for at opnå lindring af smerter og stivhed i forbindelse med slidgigt.

Hos mecindo fører vi et udvalg af kombinationsprodukter som indeholder netop glucosamin, MSM og chondroitin. Prøv f.eks Natures Aids Glucosamin Kombinaton

Er glucosamin sulfat et lægemiddel?

Nej, glucosamin er klassificeret som et kosttilskud. Det kan derfor ikke erstatte medicin, og der er ikke nogen garanteret virkning ved et indtag af glucosamin.

Lider du af slidgigt henviser vi til at du altid rådfører dig med din læge omkring behandling af denne.

Endvidere kan du finde meget god information omkring slidtgigt på gigtforeningens hjemmeside.

Kan vegetarer indtage glucosamin?

Almindelig glucosamin udvindes fra rejer og andre små krebsdyr, og er derfor ikke velegnet til vegetarer.

Der findes dog glucosamin kosttilskud som er udledt af den særlige svampeart Aspergillus Niger. Disse er fuldt ud velegnet til både vegetarer og veganere.

Hvilket glucosamin produkt bør jeg vælge?

Som udgangspunkt kan vores udvalg af glucosamin produkter deles ind i 3 typer:

  • Ren glucosamin: Disse produkter indeholder blot glucosamin, intet andet. Disse er gode til personer der ønsker at vedligeholde sunde led og sikrer sig mod mangel på glucosamin. Vi anbefaler de stærke 1500 mg, da man her kan nøjes med at tage en enkelt tablet dagligt. 
  • Glucosamin m. chondroitin: Disse produkter er gode til personer der ønsker at forsøge at lindre slidgigt symptomer, men som ikke kan tåle/ønsker at indtage MSM.  
  • Glucosamin m. chondroitin og MSM: Disse anbefaler vi som standard til alle der ønsker at anvende glucosamin til at lindre slidgigt, da du her får en bedst mulige kombination af potentielt gavnlige ingredienser. 

Hvorfor bruger folk Glucosamin?

Glucosamin kosttilskud er almindeligt brugt til at vedligeholde sunde led samt til at lindre slidgigt, heraf især slidgigt i knæ.

Ved slidgigt er brusken - det gummiagtige materiale, der støtter leddene - blevet stift og har mistet sin elasticitet.

Dette gør at leddene bliver udsat for skader og kan føre til smerter, hævelse, tab af bevægelse evne, og yderligere forværring.

Da kroppens naturlige Glucosamin bruges til at lave og reparere ledbrusk. Så hjælper Glucosamin som kosttilskud med at reparere beskadigede brusk ved at øge kroppens forsyning af Glucosamin.

Der er lovende tegn på, at glucosamin kan mindske smerter symptomer på slidgigt i knæene og muligvis bremse udviklingen af slidgigt.

En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Archives of Internal Medicine (se delundersøgelsen her) som undersøgte folk med slidgigt over tre år undersøgte den mulige virkning for glucosamin på slidgigt.

Forskerne vurderede smerte og strukturelle forbedringer ses på røntgen. De gav 202 personer med mild til moderat slidgigt 1.500 mg glucosamin sulfat om dagen eller placebo.

Ved afslutningen af undersøgelsen fandt forskerne, at glucosamin bremsede udviklingenen af slidgigt i knæet sammenlignet med placebo.

Folk i glucosamin-gruppen havde en signifikant reduktion i smerter og stivhed. Ved røgten undersøgelse var der var ingen gennemsnitlige ændring eller forværring af slidgigten hos glucosamin-gruppen.

Gruppen der havde modtaget placebo viste en forværring af slidgigt i knæet.

Forsøget viste at glucosamin dermed ikke kan kurere slidgigt, men hjælpe med at den ikke bliver forværret.

Bivirkninger og sikkerhed af glucosamin

Da glucosamin kosttilskud kan være fremstillet af skaldyr, bør folk med allergi over for skaldyr undgå glucosamin medmindre det er blevet bekræftet, at det er fra en ikke-skaldyr kilde.

Kilden af glucosamin er ikke forpligtet til at blive trykt på etiketten, så det kan kræve et telefonopkald til producenten.

Der er nogle beviser tyder på, at glucosamin, i doser anvendt til behandling af slidgigt, kan forværre blodsukker, insulin og / eller hæmoglobin A1c (en test, der måler, hvor godt blodsukkeret er blevet kontrolleret i løbet af de foregående tre måneder) niveauer i mennesker med diabetes eller insulinresistens.