Multivitamin

viser 1 til 48 af 82 (2 sider )

Hvad er multivitaminer?

Multivitamintilskud er vitaminpiller, der indeholder en lang række vitaminer og mineraler. De er udviklet specifikt til at fungere som kosttilskud, der supplerer den daglige kost for at sikre, at kroppens daglige næringsbehov dækkes fuldstændigt. Blot fordi man gør brug af multivitaminer betyder det ikke, at kosten ikke behøver være sund og varieret. Du kan altid følge Sundhedsstyrelsens officielle kostråd, for at få viden om, hvad du bør spise meget af, og hvad du bør minimere indtaget af. 

Multivitaminer afhjælper den vitamin- og mineralmangel der kan opstå, hvis ikke kosten er rigeligt varieret. Vitaminkosttilskud er også meget relevant om vinteren, da D-vitaminmangel ofte er et stort problem især i nordligt beliggende lande såsom Danmark. Vores hud danner D-vitamin når den udsættes for solens stråler, men da vi i norden har mange mørke måneder, er der lange perioder hvor huden ikke danner vitaminet. 

Både kvinder, mænd, børn, voksne og ældre kan gøre brug af multivitaminer, der er fremstillet i mange former og varianter for netop at gøre dem lettilgængelige. 


Hvad er multivitamin kosttilskud godt for?

Som du blev klogere på tidligere, er multivitaminer til for at dække det daglige behov af både vitaminer og mineraler. Indtag af multivitaminer kan føre til øget energi i perioden med træthed. Et dagligt indtag af et multivitaminprodukt kan forhindre vitamin- og mineralmangel, som ellers kan medføre mange former for lidelser og problemer.

Nogle former for vitamin er i perioder stort set umulige at få nok af selv ved sund og varieret kost, f.eks. D-vitamin om vinteren, som kan være svær at få dækket behovet for især for os, der bor i Norden. 

Et større behov for vitaminer og mineraler kan derfor afhjælpes ved et dagligt indtag af et multivitaminprodukt.


Hvem skal tage multivitaminer?

Multivitamintilskud er særlig fordelagtigt for personer med en travl hverdag, som ikke altid har overskud til også at holde øje med om kosten nu dækker alle ens behov for vitaminer og mineraler. Derudover kan børn der måske er kræsne, eller som ikke spiser varieret med fordel også få en daglig multivitamin. 

 • Den anbefalede daglige dosis bør ikke overskrides
 • Kosttilskud må aldrig erstatte en sund og varieret kost
 • Kosttilskud bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide, ammende og børn.


Multivitaminer – børn, voksne og ældre

Når du skal vælge mellem de mange forskellige multivitamin produkter, skal du vælge ud fra hvem det er tiltænkt til. Er det til en voksen? Er det til et barn? Er det til en gravid? Eller en der lider af andre sygdomme. 

Flere af multivitaminkosttilskuddene til børn indeholder tyggetabletter der har smag af forskellige frugter. Det er de færreste børn der bryder sig om at skulle sluge en stor pille, og derfor er tyggetabletterne fantastiske. 

Gravide bør undgå store doser af A-vitaminet, og derfor kan et multivitaminkosttilskud uden A-vitamin med fordel vælges. Sørg i stedet for, at kosttilskuddet indeholder jern og folinsyre. Flere multivitaminer kaldes noget med ”gravid”, når de er tiltænkt gravide.

Voksne kan gøre brug af samtlige multivitaminkosttilskud, så længe det ikke har høje doser af vitaminer eller mineraler som man bør undgå pga. en sygdom eller andet. Dette kan lægen fortælle mere om, hvis du er i tvivl.

Her på siden finder du multivitaminer fra alle de populære mærker som:

 • Solaray
 • Pharma Nord
 • Nani
 • Omnimin
 • Livol
 • Kids Zoo

Især Solaray Spektro til voksne samt Kids Zoo m. jordbærsmag til børn er populære multivitaminer her på Mecindo.dk. 

Er du veganer eller vegetar finder du også et stort udvalg af multivitaminer til dig. Se udvalget af veganske multivitaminer her


Populære multivitamin tilskud 

De allermest populære multivitamin produkter hos Mecindo er:

 • Kids Zoo Multivitamin med jordbærsmag
  Det perfekte multivitamin tilskud til børn fra 3 år. Multivitaminet er i form af tyggetabletter formet som vingummier og med smag af jordbær. Kosttilskuddet fra Kids Zoo indeholder 10 forskellige essentielle vitaminer. Kids Zoo er fri for kunstige sødemidler, kunstige smags- og farvestoffer samt konserveringsmidler. Derudover er kosttilskuddet også uden indhold af gluten, laktose, æg, mælk og soya.
 • Nani Multivitamin Food State
  Et letoptageligt multivitamin kosttilskud til voksne. Vitaminer og mineraler er i en base af frugt og grønt, som øger optageligheden. 
 • Terranova Prenatal Multivitamin Complex
  Et multivitamin kompleks særligt udviklet til gravide og ammende kvinder. Gennem Prenatal multivitamin kosttilskuddet får du alle de vigtige vitaminer og mineraler, endda i en vegansk form. Terranova Prenatal indeholder nemlig ingen animalske ingredienser. 


Vitaminer og mineralers virkning

Alle vitaminer og mineraler bidrager til kroppens mange funktioner. Derfor er det også vigtigt, at kroppen får tilført den korrekte mængde af alle vitaminer og mineraler. Herunder kan du læse mere om, hvad de forskellige vitaminer og mineraler bl.a. bidrager til. Du kan desuden også blive klogere på, hvilken mad vitaminerne og mineralerne findes i, så du bedre kan sammensætte din kost.

Vitaminer

 • A-vitamin: bidrager til en normal omsætning af jern, normale slimhinder og immunsystemets normal funktion. Vitamin A findes bl.a. i mælk, ost, fede fisk, æg, kød, spinat, grønkål og gulerødder.
 • B1-vitamin (thiamin): bidrager til et normalt energistofskifte og nervesystemets normale funktion. Vitamin B1 findes bl.a. i mejeriprodukter, fisk, korn, pasta, ris og bælgfrugter.
 • B2-vitamin (riboflavin): bidrager til vedligeholdelse af normale røde blodlegemer og en normal hud. Vitamin B2 findes bl.a. i æg, fjerkræ, mælkeprodukter, korn, pasta, linser, edamamebønner og avocado. 
 • B3-vitamin (niacin): bidrager til en normal psykologisk funktion og mindsker træthed og udmattelse. Vitamin B3 findes bl.a. i kød, fisk, æg, kornprodukter, bælgfrugter og spinat.
 • B5-vitamin (pantotensyre): bidrager til en normal mental ydeevne. Vitamin B5 findes bl.a. i kød, mælk, linser, frugt og grøntsager.
 • B6-vitamin (pyridoxin): bidrager til et normalt energistofskifte samt en normal syntese og omsætning af steoridhormoner. Vitamin B6 findes bl.a. i mælkeprodukter, kød, fisk, banan, hvidløg, korn og pasta.
 • B7-vitamin (biotin): bidrager til normal omsætning af homocystein, en normal omsætning af makronæringsstoffer og et normal hår. Vitamin B7 findes bl.a. i æggeblomme, fuldkorn, nødder og spinat.
 • B9-vitamin (folinsyre/folat): bidrager til en normal bloddannelse, normal vævsvækst hos den gravide og spiller en rolle i celledelingsprocessen. Vitamin B9 findes bl.a. i kød, fisk, mejeriprodukter, grøntsager, kartofler og æg.
 • B12-vitamin (kobalamin): bidrager til en normal omsætning af homosystein, nervesystemets normale funktion og mindsker træthed og udmattelse. Vitamin B12 findes bl.a. i fisk, kød, skaldyr og mælkeprodukter.
 • C-vitamin: bidrager til at vedligeholde immunsystemets normale funktioner under og efter intensiv fysisk træning, og til en normal dannelse af kollagen der er vigtigt for knogler, brusk, tandkød og hud. Vitamin C findes bl.a. i citrusfrugter, nye kartofler, peberfrugt, hyben og grønkål.
 • D-vitamin: bidrager til en normal optagelse og udnyttelse af fosfor og calcium samt vedligeholdelse af knogler og muskler. Vitamin D findes bl.a. i fede fisk, æggeblommer og fedtstoffer.
 • E-vitamin: bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress – desuden er E-vitamin en antioxidant. Vitamin E findes bl.a. i nødder, mangler, fuldkorn og planteolier.
 • K-vitamin: bidrager til en normal størkning af blodet og normale knogler. Vitamin K findes bl.a. i spinat, grønkål, broccoli, bønner og avocado.


Mineraler 

 • Calcium (kalk): bidrager til en normal størkning af blodet, et normalt energistofskifte og normale knogler. Calcium findes bl.a. i mejeriprodukter, grove grøntsager og brune- og hvide bønner.
 • Fosfor: bidrager til et normalt energistofskifte, cellemembranernes normale funktion og normale tænder. Fosfor findes bl.a. i kød, fjerkræ, linser, bønner og kornprodukter.
 • Jern: bidrager til en normal kognitiv funktion, en normal dannelse af røde blodlegemer og hæmoglobin samt en normal ilttransport i kroppen. Jern findes bl.a. i kød, fisk, spinat, mandler, rosiner og bælgfrugter.
 • Jod: bidrager til et normalt energistofskifte, en normal kognitiv funktion, en normal hud og en normal produktion af skjoldbruskkirtelhormoner og en normal skjoldbruskkirtelfunktion. Jod findes mere eller mindre i alle mad- og drikkevarer. 
 • Kalium: bidrager til at vedligeholde et normalt blodtryk, en normal muskelfunktion og nervesystemets normale funktion. Kalium findes bl.a. i frugt, bær, grøntsager, nødder og kød.
 • Kobber: bidrager til at vedligeholde et normalt bindevæv, en normal pigmentering af håret samt en normal pigmentering af huden. Kobber findes bl.a. i skaldyr, fuldkornsprodukter, mandler, nødder og frø.
 • Krom: bidrager til en normal omsætning af makronæringsstoffer og vedligeholder et normalt blodsukkerniveau. Krom findes bl.a. i kød, fisk, grønkål, fuldkornsprodukter, te og mørk chokolade.
 • Magnesium: bidrager til at mindske træthed og udmattelse, et normalt energistofskifte og en normal muskelfunktion samt en normal proteinsyntese. Magnesium findes bl.a. i nødder, fuldkorn, bønner, broccoli, bananer og mørk chokolade.
 • Mangan: bidrager til at vedligeholde normale knogler, en normal dannelse af bindevæv og beskytter cellerne mod oxidativt stress. Mangan findes bl.a. i fuldkornsprodukter, nødder, frø, kerner, frugt, bær og grøntsager.
 • Molybdæn: bidrager til en normal omsætning af svovlholdige aminosyrer. Molybdæn findes bl.a. i æg, bælgfrugter, nødder, muslinger og fuldkornsprodukter.
 • Selen: bidrager til en normal dannelse af sædceller, et normalt hår, normale negle, normal hud og en normal skjoldbruskkirtelfunktion. Selen findes bl.a. i mejeriprodukter, fisk, kød, æg og grøntsager.
 • Zink: bidrager til et normalt syre-base-stofskifte, en normal omsætning af kulhydrater, en normal dna-syntese og en normal frugtbarhed og reproduktion. Zink findes bl.a. i kød, skaldyr, fisk og mejeriprodukter. 


Køb multivitaminer hos Mecindo.dk 

Find dit eller familiens næste multivitamintilskud hos Mecindo. Vi har et stort udvalg, og uanset dit behov finder du et tilskud der passer til dig. Multivitaminer til børn, voksne og ældre – særligt sammensat til din alder og dit behov. Husk at et multivitamintilskud kun bør fungere som et supplement til din daglige og varierede kost. 

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene.