Ginkgo biloba

Hvad er Ginkgo Biloba?

Ginkgotræet, også kaldet Tempeltræet, er er et af de ældste nulevende træer på jorden og selve træet kan blive flere hundrede år gammelt. Oprindelig voksede Ginkgo i Kina, og var ofte placeret udenfor templerne og i de kinesiske tempelhaver (heraf navnet), da man mente at træet holdt mennesket sundt, foruden at træet havde en yndefuld og rolig udstråling.

Træet vokser flere steder i Danmark såsom i Universitetsparken i Århus samt i både private og botaniske haver. Selvom træet trives ganske udemærket i det danske klima, vokser det meget langsomt. Efter de første 20 år har træet muligvis kun vokset sig nogle få meter højt. 

I traditionel kinesisk brug blev bladene fra Ginkgo Biloba træet knust og brugt enten i te/tonics. Traditionelt var det kernen eller frøet som blev brugt.

Ginkgo Biloba hos Mecindo

  • Bidro 6 urter i én er et flydende kosttilskud som bl.a. indeholder 500 mg ginkgo biloba blad pr. daglig dosis, samt hvidtjørn, hyben, astragel, rød solhat og ingefær. Dette kosttilskud er i flydende form og er derfor særligt velegnet til personer, som ikke bryder sig om at sluge piller, tabletter eller kapsler.
  • New Nordic Vita Ear er et kosttilskud som indeholder 100 mg ginkgo biloba pr tablet, såvel som fransk maritim fyrrebark og magnesium.
  • VitaCare Tempeltræ er et kosttilskud som indeholder Ginkgo Biloba ekstrakt fra Ginkgo Biloba-blade, herunder 31,6 mg ginkgoflavonglykosider og 7,9 mg terpenlaktoner.
  • Camette Ginkgo Biloba er et kosttilskud som indeholder 100 mg Ginkgo Biloba ekstrakt svarende til 24 mg ginkgoflavonglycosider og 6 mg terpenlaktoner.
  • Bio-Biloba fra Pharma Nord er et registreret naturlægemiddel som bl.a. indeholder 100 mg Ginkgo Biloba ekstrakt svarende til 24 mg ginkgoflavonglycosider og 6 mg terpenlaktoner.

Ginkgo Biloba som kosttilskud

Ginkgo Biloba har i en årrække været brugt som kosttilskud, typisk for at afhjælpe gener og symptomer som træthed og koncentrations- og hukommelsesbesvær.

Ginkgo Biloba har en varieret ernæringsprofil som består af både vitaminer og mineraler såsom vitamin A, B6 og C, samt calcium, jern og magnesium.

Ginkgo Biloba bladenes består desuden af de aktive indholdsstoffer ginkgoflavonglykosider (polyphenoler) og terpentrilaktoner.

Særligt flavonoider er kendt for at have antioxiderende egenskaber og det formodes derfor at flavonoider kan være med til at beskytte kroppens celler mod frie radikaler, ligesom antioxidanter ofte kan.

Flavonoider er en gruppe naturstoffer som findes i en række vegetabilske fødevarer. En stor del af flavonoider er plantepigmenter og giver frugt og grønt deres velkendte farver.