Havtorn

Hvad er havtorn?

Havtorn er bær der vokser på havtornbusken. I Danmark vokser havtornbusken vildt, primært ved kysterne i hele landet. Selve havtornbærret er gule/orange bær på størrelse med solbær, og så er det ualmindelig sundt. 

Vidste du, at havtorn også kaldes:

 • Sibirisk ananas
 • Sandtorn
 • Strandpil
 • Sandtidsel
 • Ørkenbusk
 • Klintepil
 • Klintetidsel

Hvad er havtorn godt for?

De små smagfulde bær er sunde da de indeholder flere forskellige vitaminer, mineraler, antioxidanter og den særlige omega-7 fedtsyre. Havtorn indeholder også omega-3, omega-6 og omega-9. Ikke mange andre fødevarer indeholder den mindre kendte essentielle fedtsyre omega-7.

En essentiel fedtsyre, der normalt produceres af kroppen selv, men da produktionen aftager med alderen, kan det være en god ide at være opmærksom på behovet for et ekstra tilskud. 

Det vitamin der findes i havtorn, er C-vitamin, og faktisk er indholdet af C-vitamin lige så stort i ét bær, som i én hel appelsin. C-vitamin bidrager bl.a. til at vedligeholde immunsystemets normale funktion, kroppens normale dannelse af collagen og en normal psykologisk funktion. 

Mineralerne der findes i havtorn, er calcium, magnesium, jern og fosfor. Calcium, altså kalk, bidrager bl.a. til en normal størkning af blodet, en normal muskelfunktion og til at vedligeholde normale knogler og tænder. Magnesium bidrager bl.a. til at mindske træthed og udmattelse, en normal proteinsyntese og til at vedligeholde normale knogler. Jern bidrager bl.a. til en normal kognitiv funktion, et normalt energistofskifte og en normal dannelse af røde blodlegemer og hæmoglobin. Fosfor bidrager bl.a. til cellemembranernes normale funktion samt normale knogler og tænder. 


Vælg dit havtornprodukt

Vi forhandler desværre ikke friske havtorn, men i stedet kan du vælge mellem tørrede havtornbær, havtorn pulver, havtorn kapsler og havtorn tabletter. Når havtorn findes i så mange former, betyder det for dig, at der er mange muligheder for at indtage havtorn og få de snuhedsmæssige fordele fra bærret.

Havtorn pulver kan med fordel tilsættes som ingrediens i dine yndlingssmoothies. Kapsler og tabletter indtages med et glas vand, og de tørrede bær kan spises som snack eller bruges i madlavningen. De tørrede havtornbær har en frisk og syrlig smag, og stammer fra Østerhavet. 


De mest populære produkter med havtorn, på mecindo.dk er:

 • Havtorn Omega-7+GLA
  Indeholder en kombination af havtornolie, kæmpenatlysolie, zink og E-vitamin. 
 • New Nordic Havtorn
  Indeholder havtorn og niacin. Desuden laktose- og glutenfri.
 • Solaray Havtorn
  Indeholder havtorn der er naturligt rig på både C-vitamin og omega-7.

Hvor vokser havtorn?

Havtorn vokser på de danske kyster, men findes i dag over det meste af verden. Hvis du gerne vil plukke dine egne havtorn, skal du i modningssæsonen (september-oktober), ud til en kyst hvor bærrene vokser. Det er især kyster med kalkholdigt sand, at havtornbuskene gror. 

Vil du gerne selv høste havtorn, skal du først finde ud af, hvor havtornbuskene vokser. Måske er du ikke så heldig at de vokser tæt på din bopæl, men én ting er sikkert – de er mange steder rundt i landet. De er for det meste nemme at få øje på, da buskene kan blive op til tre meter høje. 

Når du skal høste/plukke havtorn, skal du passe på du ikke stikker dig på buskens grene. Derudover skal du passe på at bærrene ikke moses mellem dine fingre, de er nemlig utroligt bløde. 

Friske havtornbær har en syrlig, men frisk smag. Nogen synes, at smagen minder en smule om passionsfrugt. Brug de friske havtornbær i fremstillingen af hjemmelavet syltetøj, saft, juice og gele. Ellers som en ekstremt lækker og sund ingrediens i smoothies og desserter. 


Køb havtorn på mecindo.dk

Vælg dit nye kosttilskud med havtorn og bestil online på mecindo.dk allerede i dag – så bliver din ordre leveret inden for kun 2-4 hverdage. 

Vi har et bredt sortiment af håndkøbsmedicin, kosttilskud, helsekost og personlig pleje til billige priser. Har du spørgsmål til et produkt eller en ordre, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice