Acai bær

Acai bær er rige på antioxidanter og omega-fedtsyrer.

Acai er navnet på små mørkelilla bær, der vokser i Amazonas. 
Acaibær er ikke uden grund blevet kendt som lidt af en "super fruit". Bærrenes indhold af de sunde omega-fedtsyrer såvel som antioxidanter er højt. Acaibær er rige på fibre og proteiner og med til at give en vedholdende mæthedsfornemmelse.
Desuden er acai bær kendetegnet ved et lavt glykæmisk indeks, hvilket er med til at sikre et stabilt blodsukker.

Læs mere Skjul

Hvad er acai bær?

Acai bær er små, mørke lilla bær som i størrelsen og form minder meget om en vindrue. Disse bær groer naturligt i store ranker i Amazonas regnskove, hvor de i gennem årtusinder er blevet spist for deres gode smag og næringsindhold af de indfødte.

Acai bær høstes som regel med håndkraft for at skåne frugten mest muligt. Et acai bær indeholder blot 10% frugtkød og saft, mens resten består af en meget stor kerne.
Det er blot frugtkød og saft fra acai bær der benyttes, hvilket gør det til en relativt besværlig og dyr process at høste store mængder acai bær.

Hvad er acai pulver?

Acai pulver er det færdige produkt der opnås når de friske acai bær er blevet gennemarbejdet.

Den process der anvendes til dette kan variere lidt fra producent til producent, men den mest anvendte, og bedste er vores mening, metode er at frysetørre bærerne nænsomt uden på noget tidspunkt at opvarme dem til over 40 grader celcius. Dette vil resultere i et fint RAW acai pulver som bibeholder de gode næringsstoffer og smag af rå acai bær.

Hvad er acai pulver godt for?

Acai bær

Acai pulver indeholder mange gode næringsstoffer i form af vitaminer, kostfibre og antioxidanter. Endvidere hyldes acai bær for tiden som et superfood der kan have mange positive egenskaber (som dog ikke er videnskabeligt bevidst):

 • Sund hud: mange skønhedsprodukter indeholder allerede acai olie takket været dens gode indhold af antioxidanter. De indførte brasilianere har igennem århundreder spist acai bær mod en kang række hudlidelser.
 • Bedre fordøjelse: Nogle mener, at et jævnligt indtag af acai pulver kan bidrage til et normalt fungerende fordøjelsessystem, hvorved ubehagelige problemer som forstoppelse og oppustethed forebygges. Acai bær menes også at have kraftige detox egenskaber og er endvidere en fremragende kilde til gode kostfibre.
 • Mere energi: Det hævdes af mange, at alle de gode næringsstoffer og egenskaber ved acai bær tilsammen bidrager til at lade en opnå et højere generelt energiniveau i løbet af dagen.
 • Superbær - det nemme kosttilskud som pulver eller piller

  Da acai bærrene er følsomme frugter, bliver de straks efter plukning skånsomt malet til pulver og kan herefter videre bearbejdes til enten acai kapsler eller acai piller. Acai piller og acai kapsler er nemme at indtage som et sundt og nærende kosttilskud, mens acai pulver egner sig godt til at fylde i dine smoothies eller din yoghurt. 

  Smagen fra acaibær kan bedst beskrives som en blanding af bær og chokolade og kan dermed også være med til at give dine måltider et smagsmæssigt pift. Kun fantasien sætter grænser.
  Hvad enten du vælger din "super fruit" som acai pulver, acai kapsler eller acai piller er du sikret de ernæringsmæssige fordele, som acai bær tilbyder.

  Mecindo gør det nemt at leve sundt

  Hos Mecindo kan du få både acai pulver eller acai kapsler:

  Acai er med til at gøre det nemt at leve sundt, og hos Mecindo gør vi det nemt at bestille dine acaibær. Dine superbær, hvad enten bestiller dem som acai piller, pulver eller kapsler bliver sendt direkte til din postkasse eller til dit lokale posthus inden for 2-4 hverdage

Læs mere Skjul