Rødkløver

Rødkløver er en fantastisk urt i forbindelse med overgangsalderen. Lindr symptomerne som hedeture, uro i kroppen, humørsvingninger og træthed. Læs mere om rødkløver her på siden, og bliv klogere på hvad rødkløver gør ved overgangsalderen.

Hvad er rødkløver?

Rødkløver, på latin ”Trifolium Pratense”, er en urt der bliver mellem 15-50 cm høj. Den vokser vildt i Danmark på både enge, skrænter og overdrev. Rødkløveren bestøves af honningbier og humlebier, og er meget velegnet i honningproduktionen. Men, til mennesker har rødkløveren vist sig at være helt fantastisk – især hvis den forarbejdes på den rigtige måde. 

Rødkløverekstrakt udvindes ved at knuse de tørrede blomster fra urten, hvorved en koncentreret mængde af den aktive del af urten, isoflavonoider (planteøstrogener), kan udledes. Rødkløverekstrakten anvendes i mange former for kosttilskud, som du bl.a. finder her på siden. Det er netop rødkløverekstrakt som 


Rødkløver mod overgangsalderen

Rødkløver anvendes især som kosttilskud mod overgangsalderen hos kvinder. Overgangsalderen finder sted i 44-55 årsalderen, og sker for de fleste kvinder. Længden af overgangsalderen er forskellige fra kvinde til kvinde, men ét er sikkert, og det er at overgangsalderens symptomer rammer alle i mindre eller større grad. Det skyldes bl.a. at kvinders produktion af østrogen falder, hvilket 

Symptomerne på overgangsalder er f.eks.:

  • Hedeture
  • Søvnproblemer og træthed
  • Svimmelhed 
  • Hovedpine
  • Tørre slimhinder
  • Hårtab 

Nå du indtager rødkløver i forbindelse med overgangsalderen, bringes kvindens østrogener i en mere optimal balance, og symptomerne mindskes. 


Hvad er planteøstrogener?

I rødkløver findes planteøstrogenerne, isoflavonider, men hvad er det egentligt? Planteøstrogener forkortes ofte PØ, og kan binde sig til kroppens østrogenreceptorer. Rødkløver ekstraktets indhold af planteøstrogener er ideelt til kvinder i overgangsalderen, eller i behandlingen efter brystkræft. Før blev hormonbehandling anvendt, hvilket resulterede i øget risiko for brystkræft. Ved brug af planteøstrogen er der ingen øget risiko for kræft. 

Hvis du er oppe i alderen og dit niveau af østrogen er faldet, kan du med fordel gøre brug af kosttilskud indhold af planteøstrogener som minder utroligt meget om kroppens egne østrogener.


Kosttilskud med rødkløver

På mecindo.dk finder du et spændende og effektivt udvalg af rødkløver kosttilskud. Rødkløver kosttilskuddene er bl.a. fra mærker som Herrens Mark, New Nordic og Bidro.

Herrens Mark Rødkløver Ekstrakt er fermenteret med mælkesyrebakterier, og bidrager til at nedsætte symptomerne i forbindelse med overgangsalderen. Vælger du Rødkløver Ekstrakt fra Herrens Mark får du et produkt der er: økologisk, vegansk, uden alkohol og tilsætningsstoffer samt et produkt der er rig på naturlige planteøstrogener.

At rødkløveren er fermenteret betyder, at rødkløverens blomster presses og gæres. I denne proces adskilles rødkløverens planteøstrogener fra sukkermolekylerne. Dette resulterer i, at rødkløverens planteøstrogener uden besvær kan optages direkte gennem tarmvæggen.

Desuden har Herrens Mark Rødkløver Ekstrakt vundet følgende priser i årene 2014-2018:

  • Årets produkt 2014
  • Årets produkt 2018
  • Danish Health and Science Awards 2018

Med sig fik Herrens Mark ordene ”God effekt på hedestigninger” og ”God optagelighed”.

Hvis du gerne vil minimere generne du oplever i forbindelse med overgangsalderen – endda på en helt naturlig måde – er det Herrens Mark Rødkløver du skal prøve. Mange kvinder har haft stor gavn af rødkløverekstraktet, så måske du også vil opleve en minimering af symptomer.

Det er ikke uden grund, at Herrens Mark Rødkløver ekstrakt er det mest populære produkt, når man taler om rødkløver mod overgangsalderen.

New Nordic Meno Joy er et kosttilskud i tabletform med rødkløver. Derudover er kosttilskuddet tilsat B6-vitamin og humle. Humlen har en beroligende effekt, mens B6-vitamin bidrager til at regulere hormonaktiviteten. Denne sammensætning gør det mere behageligt at være i overgangsalderen. 

Bidro Kvinder indeholder rødkløver, gele royal og salvie der tilsammen hjælper til og opretholder en behagelig overgangsalder. Bidro er dansk producent af kosttilskud af høj kvalitet, hvilket også betyder, at du er garanteret et fantastisk produkt når du vælger Bidro. 


Hvilket rødkløver kosttilskud skal du vælge?

Om du ønsker at indtage din rødkløver som fermenteret drik, kapsler eller tabletter. Mange vil gerne have rødkløver som piller, men da der ikke findes piller med rødkløver, er det de fleste mener, rødkløver i kapsel og tabletform. 

Kapsler og tabletter er nemme at have med på farten, mens den fermenterede drik nydes af mange om morgenen. Smagen af fermenteret rødkløver er meget naturlig og falder ikke i alles smag, men husk på, at der er mange fordele ved den smagsfyldte, fermenterede drik. 


Hvor meget rødkløver skal du tage?

Det afhænger af hvilket rødkløver kosttilskud du vælger. Herrens Mark Rødkløver ekstrakt har en anbefalet daglig dosis på 120 ml dagligt – senere 60 ml. New Nordic tabletterne skal du tage to af pr. dag, og Bidro Kvinder en daglig dosis på 3 kapsler i starten, og senere 2 kapsler.

Læs altid den dagligt anbefalede dosis på det enkelte produkt. På den måde er du sikker på at få den bedste virkning af kosttilskuddet.

Er du gravid bør du ikke indtage rødkløver. Er du i tvivl om du må tage rødkløver, kan du rådføre dig med din læge. 


Er der bivirkninger ved rødkløver?

Du kan helt trygt indtage rødkløver – der er ingen registrerede bivirkninger ved at indtage det. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, om du indtager rødkløver i et kosttilskud med andre næringsstoffer, da disse evt. kan indtages i for store doser.

Hvis du indtager ren rødkløver, er der ingen bivirkninger, men følg altid det enkelte produkts anbefalede daglige dosis. 


Køb rødkløver på mecindo.dk

Find og køb dit Rødkløver kosttilskud fra Herrens Mark, New Nordic, Bidro eller Nani her på mecindo.dk. Kom godt igennem hverdagen selvom du er i overgangsalderen. Det er bare rarere at kunne sove godt, undgå hedeture og at have et godt humør – både for dig selv, men også dine omgivelser. 

På mecindo.dk kan du købe alt inden for håndkøbsmedicin, helsekost, kosttilskud og personlig pleje. Vi har et bredt udvalg i hver kategori, så du finder nemt det du leder efter. Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Vi kan kontaktes via kontaktformularen, mail eller telefon. Du kan kontakte os på telefon og mail. Du kan forvente at få svar på din henvendelse i løbet af kun 24 timer i hverdagene. 

Læs mere Skjul