Q10/antioxidanter

Hvad er Q10?

Q10 er et coenzym hvilket betyder, at det spiller en rolle i cellernes energifabrikker. Uden Q10 sker der ikke en normal og optimal energiproduktion i kroppen, og derfor er det altså vigtigt, at Q10 tilføres gennem kosten. Faktisk kan kroppen selv danne Q10, men det er kosten der er den primære kilde til coenzymet.

Normalt har kroppen et lager af Q10 hvad der svarer til 1,5 gram. Størstedelen findes i hjerte, lever og nyre. Derudover findes der ca. 1 mg Q10 i hver liter blod.

Q10 fungerer også som antioxidant som beskytter cellerne mod oxidativt stress. I kroppen findes der frie radikaler som kommer fra stress, forurening, skadelige stoffer og meget mere. Hvis de frie radikaler kommer i overflod, kan de gøre skade i de områder de findes i kroppen. Antioxidanternes opgave er at bekæmpe radikalerne og beskytter dermed cellerne. 

Hvad er Q10 godt for?

I cellernes mitokondrier hvor energiproduktionen bl.a. finder sted, omsættes kostens næringsstoffer til energi. Energien bruger kroppen til at vedligeholde sig selv, til at gå, tale, løbe og alt andet du laver hver dag. For at alt dette kan lade sig gøre, er det nødvendigt for kroppen, at Q10 tilføres dagligt – og at der tilføres nok. 

Hvis ikke kosten er varieret og har et højt nok indhold af Q10, kan du med fordel gøre brug af et kosttilskud med Q10.

Q10 kosttilskud

På Mecindo.dk finder du et stort udvalg af coenzymet Q10. Nogle af kosttilskuddene indeholder Q10 som det eneste, mens andre indeholder flere vitaminer eller mineraler. 

Når du skal vælge Q10 kosttilskud, kan du bl.a. vælge mellem disse populære produkter:

 • Bio-Quinone Q10 Gold
  Bio-Quinone fra Pharma Nord er et Q10 kosttilskud med 100 mg pr. daglige dosis. Ud over Q10 er Bio-Quinone tilsat riboflavin (B2-vitamin), der bl.a. bidrager til at mindske træthed og udmattelse. 
 • Omniq10 Energy
  Biosyms Omniq10 Energy er et Q10 kosttilskud med en daglig dosis på 100 mg Q10. Desuden indeholder kosttilskuddet C-vitamin der bl.a. bidrager til kroppens dannelse af kollagen, samt et normalt energistofskifte. Du kan også vælge Biosym Q10 uden C-vitamin. Dog indeholder dette 30 mg Q10 fremfor 100 mg.
 • Q10 Uniqinol
  Q10 Uniqinol er et Q10 kosttilskud fra Power of Plants. Kosttilskuddet indeholder 100 mg Q10 i reduceret form. 
 • Fitness Pharma Q10
  Fitness Pharma’s Q10 kosttilskud indeholder 100 mg Q10 pr daglige dosis. 

Q10 i plejeprodukter

Eftersom Q10 er en antioxidant, anvendes coenzymet i mange hud- og hårplejeprodukter. Antioxidanter i plejeprodukter beskytter og plejer huden, så udefrakommende påvirkninger ikke skader huden.

Inden for ansigtspleje finder du f.eks.: 

 • Lavera Basis Q10 fugtighedscreme
  Cremen fugter og nærer huden samtidig med den har en anti-age effekt. Indeholder ikke syntetiske farve- eller duftstoffer, mineralolier eller tungmetaller.
 • Annemarie Börlind Pura Soft Q10
  Plejer huden døgnet rundt, og med indholdet af Q10 beskyttes huden mod stressfaktorer. 
 • Lavera Natcreme Q10 Anti-Age Basis sensitive
  Påfør cremen om aftenen og lad dens fugtgivende, plejende og anti-age effekter virke i din hud natten over. Cremen støtter skånsomt og effektivt hudens naturlige regenerering. 

Q10 i mad

Q10 findes ikke kun som kosttilskud – du kan også tilføre kroppen Q10 gennem en sund og varieret kost. Hvis du ønsker at øge dit indtag af Q10 gennem kosten, skal du spise:

 • Fed fisk
 • Kød – kalv, gris og kylling (lever har et højt indhold af Q10)
 • Grøntsager – især spinat og broccoli
 • Frugt – appelsiner og jordbær
 • Frø og nødder – sesamfrø og pistacienødder 

Sesamfrø og pistacienødder finder du et stort udvalg af her på Mecindo.dk. 

Køb Q10 på Mecindo.dk

På Mecindo.dk finder du et stort udvalg af kosttilskud med coenzymet Q10 til billige priser. Vælg mellem Q10 tilskud fra mærker som bl.a. Pharma Nord, Biosym, Fitness Pharma og Solaray.

På mecindo.dk kan du købe alt inden for håndkøbsmedicin, helsekost, kosttilskud og personlig pleje. Vi har et bredt udvalg i hver kategori, så du finder nemt det du leder efter. Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Vi kan kontaktes via kontaktformularen, mail eller telefon. Du kan kontakte os på telefon og mail. Du kan forvente at få svar på din henvendelse i løbet af kun 24 timer i hverdagene.