Vælg Kategori

Luft i maven

Effektive midler mod luft i maven.

Hvorfor har jeg luft i maven?

Når du sluger mad, vand eller spyt sluger du også små mængder luft, der samler sig i fordøjelsessystemet. Gasarter kan også ophobe sig i tarmene når du fordøjer mad. Kroppen er nødt til at skille sig af med luften, enten ved at prutte eller bøvse.

Ofte vil du slet ikke opdage at du har sluppet luft, fordi de fleste af gasarterne er lugtfrie og som regel afgives i meget små mængder.

Flatulens lugter som regel kun grimt hvis luften indeholder gasarter der lugter, som f.eks. svovl. Det er dog altid vigtigt at huske på, at det er normalt, at den luft du slipper af og til lugter en smule.

Overdreven luft i maven kan skyldes, at du har slugt mere luft end normalt, eller det kan skyldes, at du har indtaget mad der er svær at fordøje. Omfattende problemer med luft i maven kan dog også være relateret til underliggende sundhedsproblemer der påvirker fordøjelsessystemet såsom irritabel tarm syndrom (IBS).

Hvordan behandles luft i maven

Overdreven luft i maven kan som regel kontrolleres ved at foretage nogle mindre ændringer i din kost og livsstil som f.eks.:

  • At undgå fødevarer der er kendt for at forårsage luft i maven (f.eks. bønner, kål, løg og æbler).
  • At spise mindre og hyppigere måltider.
  • At spise og drikke langsomt.
  • At dyrke motion regelmæssigt.

Der findes også et udvalg af håndkøbsmedicin der kan hjælpe dig, hvis luft i maven er et stort problem for dig. Her på denne side finder du en række produkter der kan behandle luft i maven eller problemer relateret til luft i maven. Nogle af de mest effektive produkter er Imogas og Imodium Plus hvis der samtidigt opleves diarre.

Hvis dine problemer med luft i maven er relateret til et underliggende sundhedsproblem kan dine flatulens problemer i nogle tilfælde fjernes ved at kurere det relaterede sundhedsproblem.