Aftersun

Aftersun bær være en fast del af din hudpleje rutine på dage hvor du solbader eller er ude i solen i længere perioder.
Mens solcreme/spray har til formål at beskytte huden mod solens stråler er aftersun som regel udviklet med henblik på enten at pleje og lindre solskadet hud eller mod at give dig en flot kulør hurtigere.

Læs mere Skjul

Kundernes favoritter

Hvorfor bør jeg anvende aftersun?

Nogle overvejer måske om der er en reel forskel på aftersun og andre bodylotions da de jo reelt ikke indeholder noget solfaktor. 

Som du nok har lagt mærke til er konsistensen i aftersun lotions en del lettere og virker kølende på huden. Aftersun lotions tilfører din hud den helt rigtige afkøling & fugt og indeholder desuden hudberoligende midler som får din hud til hurtigere at regenere. 

Eksempler på disse er E vitamin som beskytter huden mod frie radikaler. Dette er utroligt vigtigt, da en dag i sol,vind og vand virkelig tærer på og udtørrer huden. Et eksempel på en god ingrediens i aftersun lotions er:

  • aloe vera

Aloe Vera til huden

Aloe vera indeholder en masse gode mineraler som er essentielle for kroppens funktioner. Men vigtigst i denne sammenhæng, er aloe vera’s hudfremmende og beskyttende egenskaber. 

Aloe vera ligger sig som et beskyttende lag på huden og hjælper den med at genopbygge sin fugtbalance. Derudover beskytter aloe vera også huden mod for tidlig aldring, da det indeholder beta-carotener og C&E vitamin.

 Altså – kort sagt; forsøg altid at finde den aftersun med det højeste indhold aloe vera.

Pas på farlige ingredienser

Andre aftersun lotions indeholder andre ingredienser, som føles kølende men som i virkeligheden ikke har megen effekt, andet en måske en negativ en af slagsen.

 Nogle af disse ingredienser du bør gå en stor cirkel om når du møder dem er menthol og parfume men især alkohol, da dette kan irritere huden mere end nødvendigt.

Er du blevet solbrændt ?

Øv, det sker næsten for os alle sammen engang i mellem. Vi har siddet for længe i solen, og ikke smøret os ofte nok med solcreme.

Som nordboere kan vi komme til at tage lidt for godt af os af retterne, når det endelig bliver sol og sommer. Når først skaden er sket, er der desværre ikke meget at gøre for at lindre disse. Symptomerne kan variere fra let rødmen med soleksem til alvorlige forbrændinger. Se her listen over tips, til hvis du er blevet solbrændt.

  • Hold dig ude af solen så du kan undgå at få yderligere solskader.
  • Køl huden ved at tage kølige bade og bruge fugtige omslag. Huden har brug for så meget køling som muligt.
  • Klør det? Så brug hydrokortison creme.
  • Brug ikke lokalbedøvende cremer med ”-cain’er” da disse kan irritere huden yderligere og i værste tilfælde kan du udvikle allergi.

Læs mere Skjul