Narkotest

Effektiv sporing af narkotika i blodet.

Hvordan virker narkotika?

Hos Mecindo har vi et stort udvalg af narkotests, som tester for både enkelte stoffer og op til 10 forskellige stoffer.

Forskellige stoffer har også forskellige virkninger, men fælles for dem alle er, at de påvirker brugerens måde at opleve- og reagere på.

Hash er f.eks. primært et sløvende rusmiddel, ligesom alkohol, og man vil ved indtag af cannabis opleve, at de intellektuelle og psykomotoriske funktioner bliver nedsat under rusen, hvilket vil resultere i en nedsat reaktionsevne. Man kan derfor hverken køre bil eller foretage sig andre komplicerede ting, mens man er påvirket samt i en periode efter indtag af cannabis, da de intellektuelle funktioner fortsat kan være nedsat.

Andre sløvende stoffer testene kan påvise er:

 • Benzodiazepiner, heroin, morfin, buprenorphin, metadon, ketamin.

Sløvende stoffer kan bl.a. give til en nedsat reaktionsevne, da de ofte virker beroligende, sløvende og søvnfremkaldende.
Nogle sløvende stoffer, såsom ketamin, kan også have en stærk hallucinogen virkning som påvirker sanseindtryk, tankegang og stemning.

Testene kan også påvise indholdet af en række stimulerende stoffer:

 • Metamphetamin, amfetamin, kokain.

Stimulerende stoffer giver, modsat de sløvende stoffer, ikke en langsommere reaktionstid. Der er dog risiko for ulykker, da man under påvirkning af stimulerende stoffer kan blive mere uforsigtig og aggressiv.

Hvordan virker en narkotest?

En narkotest virker gennem en teknik, hvor der måles på koncentrationen af antigener og antistoffer i spyt eller urin. Antistofferne vil binde sig til fremmede antigener, som findes i det narkotiske stof.

Ved et positivt svar, vil antistofferne binde sig til de aktive stoffer i testen og dermed give en reaktion på testen.

Urintest eller spyttest?

Hos Mecindo har vi et stort udvalg af forskellige tests til narkotika som sporer i enten spyt eller urin.

Der er forskel på hvor længe narkotika kan spores af henholdsvis en urintest og en spyttest, og det afhænger også af, hvilken form for narkotika der er tale om, da nogle stoffer er hurtigere ude af kroppen end andre.

Ved brug af en urintest kan kokain kan f.eks. måles i 1-3 dage, hvor metadon kan måles helt op til 14 dage efter anvendelse.

 • First Sign Multi Narkotest – 7 test kan anvendes til at teste for 7 gængse narkotiske stoffer på gadeplan: amfetamin, benzodiazepiner, buprenorphin, kokain, metadon, cannabis og heroin. Denne test måler i urin og giver et resultat på kun 10 minutter.  

En spyttest kan som regel spore i op til max. 2 dage efter anvendelse af narkotika, hvor en urintest ofte kan spore noget længere. F.eks. vil amfetamin kunne måles i en spyttest i højest 2 dage, hvor den ved en urintest kan måles i op til 4 dage.

 • One Step 7-i-1 Narko Spyttest kan anvendes til at teste for 7 gængse narkotiske stoffer på gadeplan: kokain, speed, valium, amfetamin, metadon, cannabis/hash og heroin. Denne test måler i spyt og giver et resultat på kun 10 minutter. 

Hvilken slags test du bør vælge, afhænger af dit behov. Hvis du tester regelmæssigt, kan et spytprøve være tilstrækkeligt, men tester du med mere end 2 dages mellemrum, bør du vælge en urintest.

Derudover har vi tests der tester for flere narkotiske stoffer. Hvis du kun skal teste for indtag af enkelte narkotiske stoffer, kan du nøjes med at købe en test, der kun tester for dette:

 • First Sign Kokain Test tester kun for kokain og giver et resultat på bare 10 minutter. First Sign Kokain Test kan anvendes i op til 5 dage efter stoffet er indtaget.  
 • First Sign Hash Testtester kun for cannabis/hash og giver et resultat på bare 10 minutter.  

Hvis du skal bruge en test, der tester for flere forskellige narkotika, kan du f.eks. anvende denne: 

 • First Sign Multi Narkotest – 10 i 1 Test tester for 10 gængse narkotiske stoffer på gadeplan: amfetamin, benzodiazepiner (valium), buprenorphin, kokain, metadon, cannabis, heroin, ketamin, metamfetamin og morfin.  

Falsk positiv

Ved brug af hash- og narkotikatestene, kan der opstå et falsk positivt svar, fordi testen opfanger andre stoffer/medikamenter.

Medikamenter såsom smertestillende medicin samt angstdæmpende, beroligende og anti-depressiv medicin kan altså vises i testen og dermed påvirke testens resultat.

Spørg derfor personen som skal testes, om de tager noget medicin, der skal tages højde for under testen.

Hvad kan jeg selv gøre for at afslutte et narkotikamisbrug?

Det er ofte mest effektivt at inddrage sit netværk, når man forsøger at reducere eller stoppe et misbrug.

I nogle tilfælde vil det være nødvendigt at søge professionel hjælp til at afslutte et misbrug. De fleste kommuner har udviklet tilbud til hashrygere, som kan findes på kommunens hjemmeside. Derudover kan du altid tage til egen læge og tale om dine muligheder og de tilbud der er til dig der ønsker at afslutte et misbrug.

Andre narkotika tests

Hos Mecindo har vi også en såkaldt ”drug-rape-test”, som tester for tilstedeværelsen af stoffet benzodiazepin, som har en stærk beroligende effekt. Benzodiazepin kaldes også benzo, rohypnol, roofies eller rufi.

 • One Step Drug Rape Test kan på 10 minutter teste om din drink er blevet tilsat narkotika. Testen kan laves direkte i drinken eller i en urinprøve dagen derpå.  

Testen kan udføres i øl, vin, sjusser og drinks, men dog ikke i ren alkohol herunder i shots.

Hvis testen vises positiv, skal du gøre dem omkring dig opmærksom på, at der er kommet stoffer i din drink, og at de skal holde øje med dig og deres egne drinks.

Hvis testen er positiv og du eller dine venner oplever følgende symptomer, bør I kontakte skadestuen, da det kan være tegn på en Benzodiazepin overdosis: 

 • Vejrtrækningsbesvær 
 • Forvirring og desorientering 
 • Ekstrem svimmelhed 
 • Synsbesvær (sløret syn, dobbeltsyn) 
 • Rystelser 
 • Usikker gang og bevægelse  
 • Tab af bevidsthed og evt. koma  

Narkotests på Mecindo

Hos Mecindo har vi et stort udvalg af narkotests, som tester for både enkelte stoffer og op til 10 forskellige stoffer.

De narkotests, du kan købe hos Mecindo, måler for op til 10 forskellige stoffer og er både CE (europæisk standard) og FDA (amerikansk standard) godkendte.