Magnesium

Undgå magnesiummangel

viser 1 til 48 af 75 (2 sider )

Hvad er magnesium?

Magnesium er et mineral, der findes naturligt i kroppen og som indgår i mange forskellige funktioner i kroppen. En voksen krop indeholder samlet ca. 24 gram magnesium, hvoraf halvdelen befinder sig i knoglerne og den anden halvdel i muskler og led. Ved magnesiummangel kan kalk og natrium trænge ind i cellerne, hvilket medvirker til at nedbryde cellerne. Magnesium findes i et væld af fødevarer, men også som kosttilskud. Her på siden kan du læse meget mere om magnesium og hvad det bidrager til i kroppen.

Hvad er magnesium godt for?

Magnesium bidrager til alle disse funktioner i kroppen:

 • At mindske træthed og udmattelse
 • En normal elektrolytbalance
 • Et normalt energistofskifte
 • Nervesystemets normale funktion
 • En normal muskelfunktion
 • En normal proteinsyntese
 • En normal psykologisk funktion
 • Normale knogler
 • Normale tænder
 • En normal celledelingsproces

Som du kan se, bidrager magnesium til rigtigt mange af kroppens funktioner. Derfor er det vigtigt at du sørger for at indtage nok magnesium hver dag. Det er svært at spise for meget magnesium gennem kosten, da overskydende magnesium der ikke er brug for, udskilles gennem urinen. 

 

De bedste magnesiumkosttilskud

Magnesium citrat anvendes i de fleste magnesiumkosttilskud. Det skyldes, at magnesium citrat har en højere optagelighed end f.eks. magnesium oxid.

På Mecindo.dk har vi et bredt udvalg af kosttilskud med magnesium. Du finder både magnesiumkosttilskud i form af tabletter, kapsler, pulver, spray og olie. Derudover findes magnesium som enkeltmineral, samt i tilskud med andre mineraler. Især calcium og magnesium er ofte i samme tilskud, da begge mineraler bidrager til muskler og knogler. 

Magnesiumolie er de senere år blevet populær – både fordi den kan smøres direkte på ømme muskler, men også fordi den kan indgå i den daglige hudplejerutine. Hvis du hælder mest til en magnesiumolie, fremfor kapsler og tabletter, er der flere forskellige du kan vælge mellem. Vi fører bl.a. Altiderm Optima Magnesiumolie, Nordic Health Magnesiumolie, ECO Recovery Magnesium og Nurme Purest Beauty Magnesiumolie

På hvert magnesiumkosttilskud står der, hvor meget den daglige dosis er. Denne vejledning bør du altid følge, for på den måde indtager du hverken for lidt eller for meget af mineralet. 

 

Magnesium i kosten

Magnesium findes specielt i fuldkornsprodukter, grønne grøntsager, mandler og nødder generelt. Spiser du meget junkfood, indtager mange mælkeprodukter og spiser meget kød og andet mættet fedt, så mindskes optaget af magnesium fra tarmen, og det betyder, at du ikke optager det magnesium, som du får gennem kosten. 

Du finder magnesium i fødevarer som: 

 • Bladgrøntsager
 • Bælgfrugter
 • Paranødder (357 mg magnesium pr. 100 gram)
 • Mandler (256 mg magnesium pr. 100 gram)
 • Mørk chokolade
 • Fuldkornsprodukter (ca. 53 mg magnesium pr. 100 gram)
 • Vand (det hårde vand indeholder mest)
 • Tun i olie (32 mg magnesium pr. 100 gram)
 • Jomfruhummer (68 mg magnesium pr. 100 gram)

Sport og magnesium

Hvis du dyrker sport, træner eller på anden måde laver fysisk hårdt arbejde, kan et magnesium tilskud bidrage til en bedre træning. At magnesium er et relevant mineral i forhold til træning skyldes, at magnesium bidrager til nervesystemets normale funktion, samt en normal muskelfunktion. Nå du træner bruges musklerne, og når musklerne bruges hårdt og forskellige, kræver det, at nerverne kan arbejde sammen og sende signaler hurtigt og rigtigt. 

Måske er dine muskler ømme efter træning? Her er Nordic Health magnesiumspray et fantastisk produkt. Sprayen er en olie du sprayer på de berørte områder, f.eks. lægmusklerne, hvorefter magnesiummet trænger ind i huden. Hver dosering (10 pust) giver minimum 150 mg magnesium. 

Populære magnesiumtilskud

Selvom der findes utroligt mange forskellige magnesiumtilskud og de alle er gode, er der nogle som mange er særligt glade for. Det kan være fordi de er nemme at synke, at de har en perfekt dosis eller fordi de har fået dem anbefalet af andre. 

På mecindo.dk er nogle af de mest populære magnesiumtilskud:

 • Biosym Magnesium +300
  Biosym er kendt for deres produkter af høj kvalitet og deres magnesiumtilskud er ingen undtagelse. Hver kapsel indeholder 300 mg magnesium. 
 • Solaray Calcium Magnesium Citrat 1:1 m. D-vitamin
  Dette magnesiumtilskud indeholder også calcium og D-vitamin. Ligesom magnesium, bidrager calcium også til at vedligeholde normale knogler. D-vitamin bidrager til en normal optagelse og udnyttelse af calcium, samt til et normalt calciumindhold i blodet. Du får altså tre fantastiske og vigtige næringsstoffer i ét produkt.
 • Solaray Magnesium Citrat
  Magnesium citrate fra Solaray med en daglig dosis på 400 mg magnesium. Udover magnesium indeholder tilskuddet også flere forskellige urter. 
 • Plantforce Magnesium Passionsfrugt
  Hvis du ikke bryder dig om kapsler og tabletter, er magnesiumtilskuddet fra Plantforce lige noget for dig. Det er i pulverform og med smag af passionsfrugt. Magnesiumpulveret blandes i vand bruser det op, hvorefter det indtages. 

Køb magnesium på Mecindo.dk

Find dit næste magnesium kosttilskud her og køb det online på mecindo.dk. Vi forhandler et bredt udvalg fra mærker som Berthelsen, Biosym, Fitness Pharma, Natur-Drogeriet, Natures Own, New Nordic og Pharma Nord. Vælg mellem magnesium i kapsel, tablet, pulver- og sprayform. 

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene.