Magnesium

Undgå magnesiummangel

viser 1 til 48 af 96 (2 sider )

Hvad er magnesium?

Magnesium er et mineral som findes naturligt i kroppen, hvor det indgår i mange forskellige funktioner og processer. I kroppen befinder magnesium sig bl.a. i knoglerne, i musklerne og i leddene. Magnesium findes i et væld af fødevarer, men også som kosttilskud. Her på siden kan du læse meget mere om magnesium og hvad det bidrager til i kroppen, men også købe dit magnesium kosttilskud til stærke priser.

 

Hvilket magnesium kosttilskud skal jeg vælge?

Når du gerne vil supplere din kost med et kosttilskud som indeholder magnesium, kan du med fordel vælge ud fra din kostsammensætning og evt. om du ønsker andre vitaminer eller mineraler, sammen med magnesiummet. 

 

De bedste magnesiumprodukter

På Mecindo.dk har vi et bredt udvalg af produkter med magnesium. Du finder både magnesiumkosttilskud i form af tabletter, kapsler, pulver, samt produkter til udvortes brug som spray og olie. Derfor kan du nemt finde et magnesiumprodukt som passer til dig og dit behov. Ikke alle bryder sig om at synke kapsler, eller også er det besværligt at have kapsler med på ferie. Her er magnesium i sprayform eller doseringspakket magnesium måske lige sagen – selvfølgelig uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Derudover findes magnesium som enkeltmineral, samt i tilskud med andre mineraler. Især calcium og magnesium er ofte i samme tilskud, da begge mineraler bidrager til at vedligeholde normale muskler og knogler. 


5 populære magnesiumtilskud

Selvom der findes utroligt mange forskellige magnesiumtilskud og de alle er gode, er der nogle som mange er særligt glade for. Det kan være fordi de er nemme at synke, at de har en perfekt dosis eller fordi de har fået dem anbefalet af andre. De 5 populære magnesium kosttilskud er:

Biosym er kendt for deres produkter af høj kvalitet og deres magnesiumtilskud er ingen undtagelse. Hver kapsel indeholder 300 mg magnesium. 
 

Dette magnesiumtilskud indeholder også calcium og D-vitamin. Ligesom magnesium, bidrager calcium også til at vedligeholde normale knogler. D-vitamin bidrager til en normal optagelse og udnyttelse af calcium, samt til et normalt calciumindhold i blodet. Du får altså tre fantastiske og vigtige næringsstoffer i ét produkt.
 

Et magnesium kosttilskud med indhold af magnesiummalat, D-vitamin, B6- og B12-vitamin. Til voksne og børn fra 11 år.
 

Puoris magnesium kosttilskud indeholder magnesium, udvundet af jord og havvand. Udover magnesium indeholder M3 fra Puori også B6-vitamin og zink. Kosttilskuddet er velegnet til veganere. 
 

I dette magnesiumprodukt får du magnesium i tre forskellige former, nemlig som acetat, hydroxid og karbonat. 
 

 • Du finder også Solaray Magnesium Citrat, som fås i 3 forskellige størrelser - 90, 180 eller 270 kapsler. Dette magnesium citrat tilskud har en meget høj absorbtionsevne, og så er det 100% vegansk.
   

Sport og magnesium

Hvis du dyrker sport, træner eller på anden måde laver fysisk hårdt arbejde, kan et magnesium tilskud bidrage til din træning. At magnesium er et relevant mineral i forhold til træning skyldes, at magnesium bidrager til nervesystemets normale funktion, samt en normal muskelfunktion. Når du træner bruges musklerne, og når musklerne bruges hårdt og forskellige, kræver det, at de fungerer bedst muligt.  
Efter træning kan musklerne være ømme og trætte og som en del af restitueringsprocessen, kan du med fordel anvende sports- og massage gelen med magnesium fra MG. 

 

Magnesium olie for hud og muskler

Magnesiumolie er de senere år blevet populær – både fordi den kan smøres direkte på ømme muskler og fordi den er behagelig at massere ind i huden. Hvis du hælder mest til en magnesiumolie fremfor kapsler og tabletter, er der flere forskellige du kan vælge mellem. Vi fører bl.a. Altiderm Optima Magnesiumolie og Nurme Purest Beauty Magnesiumolie. Se hele vores udvalg af magnesium olie her.

Fælles for de omtalte magnesiumolier er, at de skal tørres af efter et hvis antal minutter, når magnesiummet er trængt ind i kroppen. Du kan læse mere om den enkelte magnesiumolie på produktsiderne, eller bag på oliens emballage. 

 

Er det nødvendigt at tage kosttilskud med magnesium?

Det er ikke altid nødvendigt med et magnesiumtilskud, men det er meget individuelt og altså ikke noget der altid er lige at læse sig til. Du bør som udgangspunkt forsøge at dække dit behov for magnesium, gennem en sund og varieret kost. Magnesium findes særligt i hvedeklid (480 mg/100 g), paranødder (357 mg/100 g), mandler (264 mg/100 g) og sojabønner (225 mg/100 g), men også i mange andre fødevarer dog i forskellige mængder.

Hvis du spiser meget ensidigt, altså ensformig kost, kan det være en god idé at supplere din kost med et kosttilskud som indeholder magnesium. Er du i tvivl om du mangler magnesium eller har brug for ekstra magnesium, kan du kontakte din egen læge og spørge til råds. 

 

Hvor meget magnesium om dagen?

Du bør altid følge det enkelte produkts anvisninger for anbefalede daglige dosis. På den måde kan du sikre dig, at du ikke indtager for store mængder magnesium. Indholdet af magnesium varierer mellem de mange forskellige magnesium kosttilskud. Derfor skal du af nogle kosttilskud tage 1 kapsel dagligt, mens andre kosttilskuds daglige dosis måske består af 2-3 kapsler. Dette afhænger også af, om kosttilskuddet indeholder andre vitaminer og mineraler, end udelukkende magnesium. 

 

Hvad er magnesium godt for?

Magnesium er godt for, eller vigtigt for, rigtigt mange af kroppens funktioner – faktisk flere end vi vil komme ind på her på siden. Herunder kan du læse om nogle af de funktioner, hvori magnesium spiller en rolle:

Magnesium bidrager til:
 

 • at mindske træthed og udmattelse
 • en normal elektrolytbalance
 • et normalt energistofskifte
 • nervesystemets normale funktion
 • en normal muskelfunktion
 • en normal proteinsyntese
 • en normal psykologisk funktion
 • at vedligeholde normale knogler
 • at vedligeholde normale tænder
 • en normal celledelingsproces


Som du kan se, så bidrager magnesium til rigtigt mange af kroppens funktioner. Derfor er det vigtigt at du sørger for at indtage nok magnesium hver dag. Det gør du ved at spise en sund og varieret kost, hvor maden primært sørger for at give dig alle de næringsstoffer du behøver. Derudover kan du vælge at supplere med et magnesium kosttilskud, f.eks. her fra Mecindo.

 

Bliv klogere på magnesium

Har du lyst til at vide endnu mere om mineralet magnesium, så har vi flere artikler hvori magnesium indgår. Du kan bl.a. læse vores ”Alt om magnesium”-artikel eller en af de andre spændende artikler: 

 

Køb magnesium på Mecindo.dk

Find dit næste magnesium kosttilskud her og køb det online på mecindo.dk til billige og stærke priser. Vi forhandler et bredt udvalg fra mærker som Berthelsen, Biosym, Fitness Pharma, Natur-Drogeriet, Natures Own, New Nordic og Pharma Nord. Vælg mellem magnesium i kapsel, tablet, pulver- og sprayform. 

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi bestræber os på at besvare alle mails indenfor 24 timer i hverdagene.