Termometre

Digitale termometre til nem måling.

Hvis du har et sygt barn, eller hvis du selv har brug for at få målt din temperatur, så er et digitalt termometer en rigtig smart ting at have i huset.

Et digitaltermometer måler temperaturen effektivt og nemt på både store og små. Du kan både få et digital termometer, som måler temperaturen i øret og et, som måler temperaturen uden kontakt på hud eller andre steder.

 Beurer FT90 Digitalt Termometer måler endda også temperaturen i rummet. 

Når uheldet rammer og du selv, eller dine børn, bliver syge er det vigtigt at kunne afgøre hvorvidt der er feber tilstede – og i så fald hvor høj denne er.

Hvis du oplever feber i mere end 3 dage i træk er det som regel en god ide at aflægge din doktor et besøg. Ligeså er temperaturer på over 40°C hos især børn et faresignal der bør føre til et besøg hos lægen.

Det er derfor vigtigt altid at have et funktionelt og præcist termometer liggende i hjemmet.


Hvilket termometer bør man vælge?

Der findes et utal af termometre på markedet og det kan derfor ofte være en uoverskuelig opgave at beslutte sig for hvilket der er det rette for netop dig.

I det følgende har vi samlet vores anbefalinger til hvordan du vælger det helt rette termometer, hvad enten dette er et avanceret infrarødt termometer eller et simpelt stick termometer.


Godt at vide når du skal vælge et termometer             

Ligegyldig hvilken type termometer du vælger så er det vigtigt at det er både nemt at anvende og komfortabelt i brug, da et ubehageligt termometer kan fører til at man ikke foretager tilstrækkeligt hyppige målinger.

I dag findes der et stort udvalg af digitale termometer som fjerner det meste af de ubehag der førhen har været forbundet med et febertermometer.


Termometre til børn under 3 år

For børn under 3 år anbefales det generelt altid at måle barnets temperatur ved måling i endetarmen, da dette giver det mest pålidelige resultat hos små børn.

Ved feber hos børn bør der måles hver anden time hvis temperaturen er over 39 grader celcius, ligesom man bør forsøge at finde årsagen til barnets feber.

Til rektal temperaturmåling skal der anvendes et stick termometer der beregnet til målinger ved endetarmen.

som kan måle både oralt, rektalt eller i armhulen og som takket været dens fleksible testpind er komfortabelt i brug.

1

   

Termometre til børn mellem 3 og 12 år.

For børn over 3 år kan man måle temperaturen flere forskellige måder, herunder rektalt, oralt, via ørene og via infrarødt pandetermometer.

Vi anbefaler at anvende et infrarødt pandetermometer, da dette fjerner alle udfordringer med at barnet syntes det er ubehageligt og at termometrer skal holdes stille ved oral måling.

Et pandetermometer måler tempeturen på panden helt uden kontakt med huden, og er derfor også en god made at tage barnets temperature på mens det sover, uden at barnet vågner.


1

Vi anbefaler: Braun No Touch Pandetermometer

Nem og hurtig aflæsning af temperaturen hos både børn og voksne på blot få sekunder.


Hvilket termometer er bedst til teenagere og voksne?

Til teenagere og voksne bør man blot vælge den type termometer som virker mest tiltalende til en.

Ofte vil et digitalt øretermometer være et godt valg da denne kombinere hurtig og nem måling med et fornuftigt prisniveau.

1

Indeholder termometre kviksølv?

De analoge glastermometre de fleste er vokset op med som børn indeholdte det giftige tungmetal kviksølv som en nødvendig del af temperatur funktionen. Alle moderne digitale termometre er fri for kviksølv så man ikke behøver bekymre sig for potentielt at blive udsat for giftige kemikalier hvis glasset knækker.

Såfremt du stadig bruger et gammeldags termometer med kviksølv bør du udskifte dette med et digital termometer, da selv de billigste digitale termometre der tit findes til omkring 100 kroner vil være mere præcise og samtidigt er mere sikre i brug.

Bemærk at kviksølvholdige termometre ikke må smides i almindeligt affald, men i stedet skal afleveres til den kommunale indsamling for farligt affald. Tjek i Teknisk Forvaltning i din kommune, hvor du kan aflevere farligt affald.