Immunforsvar

Vil du gerne styrke din immunforsvar, men er du ikke helt klar over hvordan? Så læs med her og find samtidig produkter der kan bidrage til et stærkere immunforsvar. 

Kundernes favoritter

Hvad er immunforsvaret?

Immunforsvaret et kort sagt det der beskytter os mod fremmede mikroorganismer der kan gøre os syge. Hvis du gerne vil vide lidt mere om immunforsvaret og hvordan du kan styrke det, så læs med her.

I kroppen har vi immunforsvaret – alle har et, men det kan variere hvor stærk det er. Immunforsvaret består af organer, væv, proteiner og celler der alle har til opgave at beskytte kroppen mod udefrakommende mikroorganismer. De fremmede mikroorganismer kan være skyld i at virus, svampe og parasitter udvikler sig i kroppen og gør dig syg. 

Det er dog ikke kun mikroorganismer der kan være skyld i sygdom. Også betændelsessygdomme, altså inflammatoriske sygdomme, kan angribe kroppen. Disse kæmper immunforsvaret også i mod.

Immunforsvaret er ikke det første ”forsvar” en mikroorganisme møder i kroppen. Det første er faktisk vores hud. Hvis huden er skadet – har sår, rifter eller lignende, kan mikroorganismerne trænge igennem. Derfor er det en god idé hver dag at pleje din hud. Vask den, smør den med creme eller lotion og giv den de bedste betingelser for at holde sig sund og stærk. 

Slimhinder, som du finder i næse, hals og lunger, indeholder små fimrehår og antistoffer der hele tiden bekæmper mikroorganismer der kommer ind i kroppen gennem bl.a. vejrtrækning. Ofte når vi hoster, er det for at slippe af med de fremmede mikroorganismer. 

Hvis du spiser noget der kan gøre dig syg, vil mavesyren forsøge at slå bakterierne ihjel – det er desværre ikke altid muligt, og derfor kan det resultere i sygdom som f.eks. roskildesyge, opkast og andre ting. 

Men hvad kan du gøre for at vedligeholde og styrke dit immunforsvar? Der er flere ting du selv kan gøre, og det er faktisk utroligt vigtigt løbende at booste immunforsvaret så du ikke ender med at blive syg.


Autoimmune sygdomme

Nogle gange kan immunsystemet fejle – og det er ikke din egen skyld. En af de mest kendte autoimmune sygdomme er allergi. Derudover er leddegigt og type 1 diabetes også to velkendte autoimmune sygdomme, som mange rammes af.


Et dårligt immunforsvar

Som sagt kræver dit immunforsvar pleje. Et immunforsvar kan nemlig godt svækkes, og når det sker, har du lettere ved at få infektioner og blive syg. 

Især børn kan opleve ofte at blive syge. I mange tilfælde er det fordi immunforsvaret endnu ikke er udviklet, og derfor skulle det gerne styrkes med alderen. 

Det er ikke altid muligt at styrke immunforsvaret hvis det er de samme infektioner der gang på gang finder sted. Du bør altid kontakte din læge, hvis du igen og igen bliver syg. 


Kan immunforsvaret styrkes?

Ja og nej. Immunforsvaret er meget komplekst, og der findes ikke en her og nu løsning eller kur der styrker immunforsvaret. Dog kan du sørge for at spise sund og varieret, og i den forbindelse er Sundhedsstyrelsens officielle kostråd fantastiske. 

Motion

Derudover styrker motion dit immunforsvar. Når du dyrker motion, styrkes kredsløbet, knogler, muskler og led. Men husk på, at blot fordi du dyrker motion holdes forkølelser ikke væk. Din generelle sundhed har dog meget godt af motion, og sørger du for at være aktiv 30 minutter dagligt, kan du hurtigt opleve en forskel i forhold til energi, humør og appetit. 

Søvn

Sørg for at få nok søvn – og at søvnen er god. Hvis du i længere perioder sover dårligt, eller bare ikke får nok søvn, forringes immunforsvarets evne til at bekæmpe fremmede organismer. Derfor er det en god idé at du giver dig selv ro inden sengetid, slukker mobilen og tv og sover i et mørkt rum. Vil du vide mere om den gode søvn, kan du læse om det her, og samtidig finde produkter der bidrager til en bedre søvn. 

Spis varieret og suppler med kosttilskud

Hvis du ikke opnår at spise varieret, kan du supplere med et dagligt kosttilskud. Kosttilskud som multivitaminer indeholder alle de essentielle vitaminer og mineraler, som kroppens funktioner har behov for, for at kunne fungere optimalt. Find dine kosttilskud her på Mecindo, og gør noget godt for din krop. 


Når sygdommen rammer

Skulle du være blevet syg, eller ønsker du at være klar hvis nu du skulle blive ramt af en forkølelse, influenza eller noget tredje, så finder du et enormt udvalg af håndkøbsmedicin hos Mecindo.

Udvalget inkluderer bl.a. håndkøbsmedicin mod blærebetændelse, diarré, forkølelsessår, hoste, forkølelse og influenza samt svamp


Forebyg smitte

Når du bruger håndsprit, desinficerer du hænderne. Det betyder, at bakterier fjernes og efterlade hænderne bakteriefri. Brug et par milliliter ad gangen og gnid det rundt i begge hænder. Sørg for at gnide på håndflader, håndryg, mellem fingre og omkring neglene. Gnub og gnid dine hænder indtil de føles tørre. Først dér har håndspritten opnået den endelige effekt.  

Vil du gøre det mest optimale for rene hænder, kan du både vaske hænder og bruge håndsprit bagefter. Dette kan være en god idé hvis du færdes iblandt personer der er syge, eller hvis du selv er syg og vil undgå at smitte andre. Derfor er det altid vigtigt at du har en god håndhygiejne. 

Vask dine hænder grundigt med sæbe for at fjerne skidt, snavs og bakterier. En håndsprit fjerner mere end 99 % af bakterier, og derfor er den ofte at foretrække – især på offentlige steder. Èn af bakterierne som håndsprit ikke tager, er den der forårsager den frygtede roskildesyge. Derfor er det ekstra vigtigt at du vasker hænderne grundigt og evt. spritter dem af, hvis du er ramt af roskildesyge, eller færdes hvor andre er smittet af sygdommen.

Se hele udvalget af håndsprit her


Produkter til et styrket immunforsvar

Find et stort udvalg af produkter der kan bidrage til et stærkere immunforsvar her på siden. Bestil online i dag og få dine produkter leveret inden for 2-4 hverdage. 

Hvis du har spørgsmål til et produkt eller en ordre, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på mail eller telefon. 


Læs mere Skjul