Eksem og tør hud

Pleje mod Dermatitis

viser 1 til 48 af 70 (2 sider )

Hvad er eksem?

Eksem er en hudlidelse som mange danskere lider af. Både børn og voksne kan få eksem, og eksemen kan opstå mange steder på kroppen, både ben, arme, mave, ryg, hænder, hals, ansigt, hårbund, ører hænder og fødder kan få eksem. 
 
Eksem klør og ses i form af rødme, hudafskalning, hævelse, blærer og revner i huden. Bliv klogere på de forskellige typer af eksem herunder, samt hvad du skal være opmærksom på og hvordan du behandler eksem hvis du eller en i familien får det.
 

Atopisk eksem

Der findes forskellige typer af eksem, hvor især atopisk eksem rammer børn og unge – derfor kaldes det også for børneeksem. Atopisk eksem er børne- og astmaeksem der er en arvelig sygdom, og kommer ofte i forbindelse med astma og høfeber der også er atopiske sygdomme. De fleste børn der rammes af atopisk eksem, får det ofte inden de fylder fire år. Faktisk får de fleste det allerede i løbet af deres første leveår. 
 
Den atopiske eksem starter som regel på kinder, arme og ben hvor huden bliver rød og klør. Små børn reagerer ofte ved at græde og blive urolige. Årsagen til atopisk eksem er, at der er en øget mængde bakterier på huden. Især bakterien stafylokok er til stede på huden og er med til at gøre eksemen værre.
 

Seboroisk eksem

Seboroisk eksem kaldes også for skæleksem og er en af de mest almindelige typer af eksem. Personer med seboroisk eksem oplever rødme og skællene hud i ansigtet – især omkring næsen, i øjenbryn og i hårbunden. Det er især en øget talg produktion der giver gode vækstbetingelser for denne type eksem. Eksemen kommer af en reaktion på en naturlig hud svamp der lever i fedtet hud. 
 

Staseeksem

Denne type eksem rammer kun på underbenene, når huden har været spændt ud i længere tid. Det kan være i forbindelse med væske i benene. 
 

Mønteksem

Kaldes for nummulat eksem på fagsprog og ses som små runde pletter – deraf navnet mønteksem. Ofte kommer mønteksem på benene, men kan sprede sig til det meste af kroppen. Mønteksem er utroligt kløende og har ofte bakterier i sig. Hvad der er skyld i mønteksem vides ikke med sikkerhed, men kan være tegn på allergi. Derfor er det også en god idé at kontakte din læge hvis du i forvejen ikke behandles mod allergi. 
 

Kontakteksem

Kontakteksem kommer af at huden har været i kontakt med noget den ikke kan tåle, og resulterer i enten irritations kontakteksem eller allergisk kontakteksem.
Irritations kontakteksem: rammer når huden er i kontakt med vand, sæbe og opløsningsmidler. I starten vil huden blive irriteret, men med tiden udvikler irritationen sig til eksem. 
Allergisk kontakteksem: udløses når huden kommer i kontakt med noget du allerede er allergisk overfor. Det er især parfume og nikkel der udløser denne type eksem, og opstår som regel først på den del af huden der har været i kontakt med stoffet, men kan derefter sprede sig til flere steder på kroppen.

Er du på udkig efter produkter mod eksem, finder du mærker som A-Derma, CeraVe, Decubal, Dermaknowlogy, La Roche Posay, Locobase og mange flere her hos os.
 

Hvorfor får man eksem?

Hudeksem kan opstå, hvis huden udtørrer, eller hvis den kommer i kontakt med stoffer, der irriterer den. Både arv og miljø har indflydelse på, om vi får eksem, og har du kraftige anfald, bør du søge læge, der evt. vil udskrive recept på f.eks. binyrebark hormoncreme, der er et effektivt middel mod sygdommen.
 
I dagligdagen kan du klare dig med en fed fugtighedscreme; der er mange mærker på markedet, og du skal finde den, der hjælper på netop din hudlidelse. Hos Mecindo har vi flere forskellige mærker af cremer og olier mod hudeksem, og det bedste råd der er, er at prøve sig frem og finde sin favoritcreme. 
Der er mange forskellige grunde til at man får eksem. Når der er tale om atopisk eksem, skyldes det ofte støv, tør luft, pollen, husstøvmider og dyrehår, men også stress kan resultere i atopisk eksem. 
 

Sådan forebygger og behandler du eksem

På daglig basis skal du smøre dig ind i fugtighedscreme med et højt fedtindhold en eller to gange om dagen, og spædbørn kan bades i badevand med en god olie i; det er desuden vigtigt at bruge en sæbe, der modvirker tør og irriteret hud. Vælg en fugtighedscreme uden parfume, så du ikke risikerer at udvikle mere eksem, når du påfører parfumeholdig creme på din hud.
 
Hos børn og babyer starter eksem ofte på kinder, arme og ben, og efterhånden kan det flytte sig til albuebøjninger og knæhaser - altså steder, der bliver varme. Når de berørte områder bliver varme, klør de ofte endnu mere, og det er svært at forklare barnet, at det ikke må klø sig.
 
For at holde huden fugtig er det vigtigt, at du husker at indsmøre dit barns hud både når eksemen er i udbrud og imellem udbrud, når huden ser fin ud. Du kan f.eks. bruge den milde, men effektive bodylotion til babyer og børn, fra Weleda. Decubals Original Clinic Cream med et fedtindhold på 38% er også velegnet til børn der har brug for ekstra hudpleje, som en del af forebyggelsen mod eksem. Du finder også effektive hudplejeprodukter mod eksem og tør hud fra bl.a. A-Derma, CeraVe og La Roche Posay.
 
Hos voksne kan eksem opstå, hvis man arbejder et sted, hvor man skal vaske hænder ofte, hvis man bruger gummihandsker eller får mange rengøringsmidler eller evt. opløsningsmidler på hænderne. Ved seboroisk eksem i hårbunden kan tea tree oil produkter bidrage til at behandle og forebygge skæl og kløe. Du finder shampoo og hovedbundskur med tea tree oil fra Australian Bodycare her på Mecindo.dk.
 
I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at behandle eksem med svampedræbende midler, binyrebarkhormoner eller antibiotika. 
 

Køb produkter mod eksem på Mecindo.dk

På Mecindo.dk finder du et stort udvalg af plejende, nærende, forebyggende og behandlende cremer og lotion mod eksem. Vælg mellem cremer og lotions fra populære mærker som ACO, Avene, CeraVe, Decubal, EVY, Locobase og Meda. Vi har et bredt sortiment af håndkøbsmedicin, kosttilskud, helsekost og personlig pleje til billige priser. Har du spørgsmål til et produkt eller en ordre, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice. Du kan kontakte kundeservice på mail eller telefon.