Eksem

Pleje mod Dermatitis

Eksem opstår som en irritation af huden, der giver kløe, rødmen og indimellem blærer. Eksem klør indimellem meget, og har du hudeksem, er det vigtigt at finde den eksem behandling, der er bedst for dig.
Det er altid vigtigt, at man smører sin hud ind mindst en gang om dagen, og lider du af hudeksem, er det vigtigt, at du bruger en fed creme. Mange spædbørn har og får eksem, og som forælder skal du sørge for at få afhjulpet den kløen og irritation, der opstår, sammen med eksem. 

Læs mere Skjul

Kundernes favoritter

Pas på din hud

Hudeksem kan opstå, hvis huden udtørrer, eller hvis den kommer i kontakt med stoffer, der irriterer den. Både arv og miljø har indflydelse på, om vi får eksem, og har du kraftige anfald, bør du søge læge, der evt. vil udskrive recept på f.eks. binyrebark hormoncreme, der er et effektivt middel mod sygdommen.

I dagligdagen kan du klare dig med en fed fugtighedscreme; der er mange mærker på markedet, og du skal finde den, der hjælper på netop din hudlidelse. Hos Mecindo har vi flere forskellige mærker af cremer og olier mod hudeksem, og det bedste råd der er, er at prøve sig frem og finde sin favoritcreme. 

Brug en god fugtighedscreme

På daglig basis skal du smøre dig ind i fugtighedscreme med et højt fedtindhold en eller to gange om dagen, og spædbørn kan bades i badevand med en god olie i; det er desuden vigtigt at bruge en sæbe, der modvirker tør og irriteret hud.
Vælg en fugtighedscreme uden parfume, så du ikke risikerer at udvikle mere eksem, når du påfører parfumeholdig creme på din hud.

Hvornår og hvor får man hudeksem?

Hos børn og babyer starter eksem ofte på kinder, arme og ben, og efterhånden kan det flytte sig til albuebøjninger og knæhaser - altså steder, der bliver varme. Når de berørte områder bliver varme, klør de ofte endnu mere, og det er svært at forklare barnet, at det ikke må klø sig.

For at holde huden fugtig er det vigtigt, at du husker, at indsmøre dit barns hud både når eksemen er i udbrud og imellem udbrud, når huden ser fin ud.
Hos voksne kan eksem opstå, hvis man arbejder et sted, hvor man skal vaske hænder ofte, hvis man bruger gummihandsker eller får mange rengøringsmidler eller evt. opløsningsmidler på hænderne.

Læs mere Skjul