Til Rejsen

Alt hvad du skal bruge

Skal du ud og rejse?

Her på Mecindo har vi et stort udvalg af produkter du nemt kan have med på ferien. Hvad end du mangler solcreme, ørepropper, rejsestrømper eller personlig pleje i rejsestørrelser, kan du finde det her på siden.

De 4 solråd

Gå ud og nyd solen og lyset, men gør det med omtanke, så du undgår, at din hud bliver rød. Det er heldigvis nemt, hvis du holder øje med UV-indexet og følger de fire solråd: Siesta, solhat, solcreme og sluk solariet.

For store doser af solens skadelige UV-stråler, kan skade huden. Jo flere forbrændinger og jo højere doser af UV-stråling, som et menneske får i løbet af livet, jo større er risikoen for at udvikle kræft i huden. Det er særligt vigtigt at beskytte dine børns hud, for jo tidligere, at barnet udsættes for solskoldninger og for meget UV-stråling, jo større er barnets risiko.

Men det er jo dejligt at være ude i solen og varmen – det er jo blandt andet derfor, vi strømmer sydpå. Vi danskere har brug for solens lys efter en lang mørk vinter. Solskin gør os i godt humør, og det hjælper os med at producere D-vitamin, som styrker vores knogler. Og det jo heller ikke sådan, at vi skal slukke for solen, vi skal bare huske at skrue ned for den!

Så husk solhatten og solcremen, når du pakker kufferten til ferien.

Hvad skal jeg have med på ferie?

For at gøre det nemmere for jer, har vi bikset en lille pakkeliste sammen til jer, som skal ud og rejse: 

 • Pas, kreditkort, sygesikringsbevis, eventuelt medicinkort og visum 
 • Ørepropper, rejsestrømper, myggespray 
 • Tøj, sko, undertøj, solhat, badetøj 
 • Kosmetik 
 • Personlig pleje: shampoo, balsam, shower gel, lotion, ansigtscreme i rejsestørrelser 
 • Tandbørste, hårbørste, tandpasta 
 • Solcreme, aftersun lotion 
 • Hovedpinepiller, vitaminpiller 

 

Hvad er rejsestrømper?

Man kender det godt når man skal ud og rejse, man glæder sig til at ankomme, til hotellet, til stemningen, til de nye oplevelser man skal have. Desværre oplever nogen lidt af en skuffelse, når de skal rejse sig fra flysædet. Den lange tid siddende, har reduceret blodtilførslen til benene og de er hævede, trætte og ømme. Dette kan være en rigtig ærgerlig start på en ferie, og netop derfor tyr mange til rejsestrømper når de skal på længere flyveture.

Rejsestrømper støtter muskulaturen i benet, og afhjælper dermed den ringe blodtilførsel. Se her hvad rejsestrømperne kan hjælpe dig med:

 

 • Rejsestrømperne giver ikke bare støtte, de har en gradueret trykprofil som sikre en sund blodcirkulation i benene. Benene vil ikke blot føles lettere men de vil se flottere ud. 
 • De sikrer også at du ikke vil have hævede ben ved ankomst, da strømpen har fastholdt muskulaturen 
 • De reducere chancen for blodpropper 
 • Du vil ikke få ømme ben, da muskulaturen og blodcirkulationen er opretholdt gennem rejsen. 

 

Hvorfor bruge myggespray?

Myggespray er en effektiv måde at forebygge myggestik, og andre insektbid, på. Langt de fleste midler indeholder en kemisk olie som myggene afskyer og derfor ikke nærmer sig for at stikke og bide. På den måde kan du undgå myggestik og den irriterende kløe.

Lidt om ørepropper

Ørepropper er gode at have med på rejsen, da de kan hjælpe med at dæmpe udefrakommende støj. Forestil dig at skulle sidde i et fly i mange timer, med en masse mennesker og børn. Det kan blive rigtig svært at få noget ordentligt søvn, men ved at bruge ørepropper vil du kunne dæmpe støjen og sove igennem, selvom du er omgivet af mange mennesker.