Ayurveda

Til krop og sind.

Hvad er Ayurveda ?

Ayurveda er navnet for den særlige indiske tilgang til sundhed som har været anvendt traditionelt i over 5.000 år. Den stammer fra den vediske kultur fra det ældgamle Indien.
Ayurveda er baseret på troen på 3 forskellige ”doshaer”: Vata, Pitta og Kapha. Doshaer er 3 energier som skal være i balance. Det primære mål ved alt ayurveda er at hjælpe folk med at opnå  balance i deres liv.

Ordet Ayurveda kan i Sanskrift oversættes til ”livets videnskab” og anvendes den dag i dag over hele verden af personer, der bruger det til en lang række formål. 
I løbet af det sidste århundrede er ayurveda blevet mere og mere populært udenfor Indien og kan i dag findes i helsekostbutikker over hele verden. 

Hvordan opnår jeg ligevægt mellem doshaerne?

Det overordnende mål med Ayurveda er at opnå ligevægt mellem de 3 doshaer, så ingen af de 3 hverken dominerer over de andre eller mangler.
At opnå ligevægt kræver tilpasninger af din livsstil, så din krop kommer i perfekt balance med dens naturlige rytmer. Dette skal, ifølge ayurveda, opnås ved hjælp af en kombination af en særlig diæt.

Spis ayurveda kost og kom i balance!

Indenfor Ayurveda kost taler man om at spise efter sin type, for ayurveda filosofien handler om at skabe balance. Ens kost og spisevaner skal sammensættes efter hvilken ayurveda type man er og dette kan man finde ud af ved en simpel test.
Hos Mecindo kan du købe nogle produkter, som man bruger indenfor ayurveda kost. Ghee er et meget brugt fedtstof i Indien. Ghee er et klart smør og tåler stegning ved høje temperaturer.