Håndsprit

Hold dine hænder rene

Læs om fordelene ved at bruge håndsprit her, og køb din nye håndsprit hos Mecindo. Håndsprit fjerner nemt og effektivt bakterier, og forebygger derfor smitte. Vidste du at en håndsprit fjerner 99 % af alle smitsomme bakterier på hænderne?

Hvad er håndsprit

Håndsprit findes i forskellige varianter. På Mecindo finder du både håndsprit som gel, creme og wipes. Den mest anvendte er gelen, der trykkes ud i hænderne og gnides rundt, indtil den er fordampet. Mere eller mindre alle håndsprit indeholder glycerol der tilfører huden fugt, så dine hænder ikke tørrer ud. 


Hvorfor bruge håndsprit?

Der er forskellige grunde til at folk bruger håndsprit. Nogen bruger det på farten, hvor der ikke altid er adgang til sæbe og vand. Andre bruger det på deres job – især hvis der er tale om læger, sygeplejersker osv.

Du kan altså anvende håndsprit ad lige netop den årsag du ønsker. De fleste anvender det dog fordi håndspritten slår flere bakterier ihjel, end almindelig håndvask gør.


Håndsprit eller sæbe

Håndsprit fjerner ikke synligt skidt, hvilket håndsæbe formår at gøre. Det er en fordel at bruge flydende sæbe, da fast sæbe ofte ligger i en mindre pøl af vand, hvori bakterier stortrives. Foretrækker du den faste sæbe bør du bruge en form for ophæng der lader sæben tørre mellem brug. Du kan også bruge sæbeholderen fra Badeanstalten


Sådan bruger du håndsæbe korrekt

Når du vasker dine hænder, er det vigtigt at du både vasker håndflade, håndryg og mellem fingrene. Det betyder ikke noget om du vasker hænder i koldt eller varmt vand – det ene fjerner ikke flere bakterier end det andet. Dog skal du fugte hænderne, påføre sæbe, gnide hænderne ind i sæben og til sidst skylle hænderne rene. Tør hænderne grundigt. Sørg for at skifte håndklæde regelmæssigt. Når du tørrer hænder, afsættes nogle af de bakterier der ikke er blevet vasket af hænderne. Et fugtigt håndklæde er også grobund for bakterier der hurtigt kan formere sig.  

Hvis du oplever at få tørre hænder af at vaske hænder, er det en god idé at bruge en plejende og fugtgivende håndcreme – både i forhold til behandling, men også som forebyggelse af tørre og revnede hænder. Du finder et stort udvalg af virksomme håndcremer her på Mecindo. 


Sådan bruger du håndsprit korrekt

Når du bruger håndsprit, desinficerer du hænderne. Det betyder, at bakterier fjernes og efterlade hænderne bakteriefri. Brug et par milliliter ad gangen og gnid det rundt i begge hænder. Sørg for at gnide på håndflader, håndryg, mellem fingre og omkring neglene. Gnub og gnid dine hænder indtil de føles tørre. Først dér har håndspritten opnået den endelige effekt.  

Vil du gøre det mest optimale for rene hænder, kan du både vaske hænder og bruge håndsprit bagefter. Dette kan være en god idé hvis du færdes iblandt personer der er syge, eller hvis du selv er syg og vil undgå at smitte andre. 


God håndhygiejne

Hænderne bærer på mange forskellige bakterier. Både de gode bakterier som lever på huden, men også dårlige bakterier som vira og andre smitstoffer. De dårlige bakterier videreføres bl.a. fra dørhåndtag, andre hænder, toiletbesøg og syge personer. 

Derfor er det altid vigtigt at du har en god håndhygiejne. Vask dine hænder grundigt med sæbe for at fjerne skidt, snavs og bakterier. En håndsprit fjerner mere end 99 % af bakterier, og derfor er den ofte at foretrække – især på offentlige steder. Èn af bakterierne som håndsprit ikke tager, er den der forårsager den frygtede roskildesyge. Derfor er det ekstra vigtigt at du vasker hænderne grundigt og evt. spritter dem af, hvis du er ramt af roskildesyge, eller færdes hvor andre er smittet af sygdommen. 


Køb håndsprit hos Mecindo

Hos Mecindo finder du håndsprit i forskellige størrelser, og fra populære mærker som Derma, Sonett og SkinOcare. Kom sygdommene i forkøbet med en håndsprit fra Mecindo. Bestil her til billige priser, og få dine varer leveret i løbet af 2-4 hverdage. 

Har du spørgsmål til produkter eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice


Læs mere Skjul