Bukkehornsfrø

Hvad er bukkehornsfrø?

Bukkehornsfrø er frøene fra den urteagtige plante Almindelig bukkehorn. Planten vokser naturligt i middelhavsområdet og i det vestlige Asien. Frøene fra bukkehorn planten har været brugt i alt fra madlavning til traditionel brug igennem årtusinder.

Bukkehornsfrø har en kraftig smag og duft, der bedst kan beskrives som en lidt mindre sød udgave af ahornsirup. Netop derfor er bukkehornsfrø i dag et populært krydderi der kan anvendes i mange forskellige retter.

Ud over at anvende bukkehornsfrø i madlavning, findes der op til flere kosttilskud med bukkehornsfrø – og disse finder du et udvalg af, her på Mecindo.dk.
 

Hvordan bruges bukkehornsfrø?

Bukkehornsfrø kan enten anvendes som et krydderi i mange forskellige slags retter, eller det kan tages som et kosttilskud, typisk i kapselform. Hvis du tager et kosttilskud, vil det fremgå på produktet hvordan og hvor meget af det du skal indtage dagligt. Udover bukkehornsfrø som krydderi og kosttilskud, kan du også nyde en kop varm bukkehornsfrø te, du finder den lige her. Te blandingen indeholder også knuste hørfrø. Hvis du ønsker at indtage bundfaldet, altså bukkehornsfrøene, er det vigtigt at de har trukket i mindst 10 minutter.
 

Bukkehornsfrø som krydderi

Bukkehornsfrø er et alsidigt og aromatisk krydderi der kan anvendes i mange rettet. Frøene er dog også naturligt rige på både kostfibre og protein. Frøet anvendes især i indiske, pakistanske og thailandske madretter – det er yderst sjældent at frøene bruges i europæiske retter, medmindre nogle vælger at eksperimentere eller blot synes om smagen. 

Inden frøene bruges i madlavningen, er det en god idé at knuse frøene. Bukkehornsfrø er nemlig meget hårde, og hvis ikke opskriften nævner noget om hele frø, bør du knuse dem. Rist dem på en tør pande hvorefter de er lettere at knuse. Hvis du vil undgå selv at knuse frøene, har vi også et udvalg af knuste bukkehornsfrø
 

Bukkehornsfrø – hvor meget?

Hvis du spiser eller på anden måde indtager bukkehornsfrø, er det en god idé at vide, hvor meget du dagligt må indtage. Der er forskel på om du spiser bukkehornsfrø som krydderi eller kosttilskud. Ved bukkehornsfrø som kosttilskud er den maksimalt anbefalede daglige dosis ca. 500-1000 mg. Bukkehornsfrø som hele eller knuste frø, kan indtages i daglige mængder á ½-3 teskeer. Der kan være stor forskel på den anbefalede daglige indtagelse og derfor er det vigtigt, at du altid læser det enkelte produkts beskrivelse og følger producentens anvisninger. 
 

Køb bukkehornsfrø på Mecindo.dk

På Mecindo.dk finder du et spændende udvalg af bukkehornsfrø som krydderi og kosttilskud. Køb dine bukkehornsfrø fra mærker som Danasan, Natur Drogeriet og Solaray her.

På mecindo.dk kan du købe alt inden for håndkøbsmedicin, helsekost, kosttilskud og personlig pleje. Vi har et bredt udvalg i hver kategori, så du finder nemt det du leder efter. Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Vi kan kontaktes via kontaktformularen, mail eller telefon. Du kan kontakte os på telefon og mail. Du kan forvente at få svar på din henvendelse i løbet af kun 24 timer i hverdagene.