Bukkehornsfrø

Her finder du bukkehornsfrø i form af krydderi og kosttilskud. Vi har et spændende udvalg af de fiberrige og proteinrige frø. Prøv dem i din madlavning, eller indtag bukkehornskosttilskud der bl.a. bidrager til fordøjelsen. Læs mere og bliv klogere på de mange fordele ved bukkehornsfrø her på siden. 

Læs mere Skjul

Hvad er bukkehornsfrø?

Bukkehornsfrø er frøene fra den urteagtige plante Almindelig bukkehorn. Planten vokser naturligt i middelhavsområdet og i det vestlige Asien. Frøene fra bukkehorn planten har været brugt i alt fra madlavning til traditionel naturmedicin igennem årtusinder.

Bukkehornsfrø har en kraftig smag og duft, der bedst kan beskrives som en lidt mindre sød udgave af ahornsirup. Netop derfor er bukkehornsfrø i dag et populært krydderi der kan anvendes i mange forskellige retter.

Ud over at anvende bukkehornsfrø i madlavning, findes der op til flere kosttilskud med bukkehornsfrø – og disse finder du et udvalg af, her på Mecindo.dk.


Hvordan bruges bukkehornsfrø?

Bukkehornsfrø kan enten anvendes som et krydderi i mange forskellige slags retter, eller det kan tages som et kosttilskud, typisk i kapselform. Hvis du tager et kosttilskud, vil det fremgå på produktet hvordan og hvor meget af det du skal indtage dagligt. Udover bukkehornsfrø som krydderi og kosttilskud, kan du også nyde en kop varm bukkehornsfrø te, du finder den lige her. Te blandingen indeholder også knuste hørfrø. Hvis du ønsker at indtage bundfaldet, altså bukkehornsfrøene, er det vigtigt at de har trukket i mindst 10 minutter.


Bukkehornsfrø som krydderi

Bukkehornsfrø er et alsidigt og aromatisk krydderi der kan anvendes i mange rettet. Frøene er dog også naturligt rige på både kostfibre og protein. Frøet anvendes især i indiske, pakistanske og thailandske madretter – det er yderst sjældent at frøene bruges i europæiske retter, medmindre nogle vælger at eksperimentere eller blot synes om smagen. 

Inden frøene bruges i madlavningen, er det en god idé at knuse frøene. Bukkehornsfrø er nemlig meget hårde, og hvis ikke opskriften nævner noget om hele frø, bør du knuse dem. Rist dem på en tør pande hvorefter de er lettere at knuse. Hvis du vil undgå selv at knuse frøene, har vi også et udvalg af knuste bukkehornsfrø


Næringsindhold i bukkehornsfrø

Bukkehornsfrø er naturligt rig på kostfibre og protein, men indeholder også vitaminer og mineraler – læs mere om bukkehornsfrøs næringsindhold herunder:


Næringsindhold pr. 100 g

 • Kalorier (kcal) 323
 • Fedt 6 g            
 • Mættet fedt 1,5 g                                           
 • Natrium 67 mg                           
 • Kalium 770 mg                           
 • Kulhydrat 58 g
 • Kostfibre 25 g
 • Protein 23 g


Vitaminer og mineraler:                         

 • Vitamin A 60 IU
 • C-vitamin 3 mg                  
 • Calcium 176 mg             
 • Vitamin B6 0,6 mg
 • Jern 33,5 mg
 • Magnesium 191 mg

Bemærk at næringsindholdet i bukkehornsfrø kan variere lidt fra produkt til produkt. Det afhænger bl.a. af hvor de er dyrket og hvordan de er behandlet.


Bukkehornsfrø som kosttilskud

Her på denne side finder du et udvalg af flere forskellige kosttilskud der indeholder bukkehornsfrø, enten som den eneste ingrediens, eller i kombination med andre urter og næringsstoffer.

Bukkehornsfrø bidrager til at vedligeholde et normalt blodsukker niveau. Desuden bidrager bukkehornsfrø også til:

 • At opretholde appetitten
 • At understøtte fedtstofskiftet
 • At understøtte fordøjelsen
 • En normal mælkeproduktion efter fødsel

Du bestemmer selv om du vil gøre brug af knuste bukkehornsfrø eller bukkehornsfrø kapsler som tilskud. De fleste producenter af bukkehornsfrø kapsler beskriver bl.a. at kapslerne kan skilles ad og drysses i et glas vand eller lignende. 

Da bukkehornsfrø er rige på kostfibre, er de særdeles gode for fordøjelsen. Kostfibre stimulerer tarmenes bevægelse og gør fordøjelsen lettere. 

Undgå at indtage bukkehorns frø hvis du er gravid. Det skyldes, at bukkehorn kan have en sammentrækkende effekt på livmoderen.


Bukkehornsfrø – hvor meget?

Hvis du spiser eller på anden måde indtager bukkehornsfrø, er det en god idé at vide, hvor meget du dagligt må indtage. Der er forskel på om du spiser bukkehornsfrø som krydderi eller kosttilskud. Ved bukkehornsfrø som kosttilskud er den maksimalt anbefalede daglige dosis ca. 500-1000 mg. Bukkehornsfrø som hele eller knuste frø, kan indtages i daglige mængder á ½-3 teskeer. Der kan være stor forskel på den anbefalede daglige indtagelse og derfor er det vigtigt, at du altid læser det enkelte produkts beskrivelse og følger producentens anvisninger. 


Virker bukkehornsfrø mod betændelse?

Bukkehornsfrø har været anvendt i traditionel naturmedicin mod betændelse igennem århundreder, og der er stadig mange der anvender det mod dette. Der er dog ikke nogen godkendte sundhedsanprisninger der indikerer, at bukkehornsfrø som fødevarer eller kosttilskud kan anvendes til at behandle betændelse.

Hvis du gerne vil forsøge med bukkehorn mod betændelse, kan du prøve et omslag med de små frø. Først skal du koge knuste bukkehornsfrø i 20 minutter hvor du sørger for at røre ofte, da bukkehornsfrø hurtigt brænder på. Lad de opkogte bukkehornfrø køle af og læg noget af ”dejen” på det berørte område. Når ”dejen” er tørret ind, fjernes det og et nyt lag kan evt. lægges.


Er der bivirkninger ved bukkehornsfrø?

Der er ingen farlige eller skadelige bivirkninger ved at spise bukkehornsfrø – hverken i form af kosttilskud eller krydderi. Dog kan nogle opleve, at der opstår mindre problemer i mavetarmkanalen i form af mavekneb, oppustethed og øget tarmluft. Derudover kan huden i nogle tilfælde lugte lidt af bukkehornsfrø.

Undgå at indtage bukkehorns frø hvis du er gravid. Det skyldes, at bukkehorn kan have en sammentrækkende effekt på livmoderen.


Køb bukkehornsfrø på Mecindo.dk

På Mecindo.dk finder du et spændende udvalg af bukkehornsfrø som krydderi og kosttilskud. Køb dine bukkehornsfrø fra mærker som Danasan, Natur Drogeriet og Solaray her.

På mecindo.dk kan du købe alt inden for håndkøbsmedicin, helsekost, kosttilskud og personlig pleje. Vi har et bredt udvalg i hver kategori, så du finder nemt det du leder efter. Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Vi kan kontaktes via kontaktformularen, mail eller telefon. Du kan kontakte os på telefon og mail. Du kan forvente at få svar på din henvendelse i løbet af kun 24 timer i hverdagene. 

Læs mere Skjul