Neglesvamp

Effektive behandlinger af Neglesvamp

Læs mere Skjul

Viser 1 til 11

Neglesvamp

Hvad er symptomerne på neglesvamp?

Neglesvamp kan være meget svær at bekæmpe, og selv når det ser ud som den er forsvundet, kan neglesvampen fortsætte i latent form, og vil komme igen ved manglende eller forkert behandling. Symptomerne på neglesvamp er en hvidlig fortykkelse af neglen, den bliver tykkere, misfarves og i sjældne tilfælde går neglen helt i opløsning og forsvinder.

Hvis der er opstået negleproblemer på fødderne, skal man sørge for ordentligt fodtøj, som giver plads og luft til fødderne, og især hvis man døjer med neglesvamp. De fleste svampeinfektioner starter i badeværelset, svømmehallen eller skolens omklædningsrum, og har man først fået svampen ind i hjemmet, er hele familien i fare for at blive smittet. Risikoen for at få neglesvamp, er højere hos idrætsfolk og hvis man bruger tætsiddende fodtøj som gummisko, hvor fødderne ikke kan ånde.

Ofte kan diagnosen neglesvamp stilles ud fra en afklippet negl eller afskrabninger under neglen, dette sendes til mikroskopisk undersøgelse og laboratoriet kan derved identificere typen af svamp. 

Hvordan kan neglesvamp behandles?

Som regel giver neglesvamp kun kosmetiske gener og er meget lidt smitsom. Hvis du er så uheldig at være blevet smittet med neglesvamp, er her nogle behandlingsformer: Med en Scholl neglesvamp behandling får du en alt-i-en, komplet neglesvampsbehandling, der udrydder svampeinfektioner i neglen i løbet af et intensivt fire-ugers behandlingsforløb. Excilor Neglesvamp behandling mod svampeinfektion trænger ind i neglen og dræber selve svampevæksten. CanesPro behandler neglesvamp på kun 2-3 uger, den er klinisk testet og giver en særdeles effektiv behandling med synlige resultater inden for et par dage.

Amorolfin neglelak anvendes kun én gang ugentligt mod mild svamp og negleinfektioner. Det gør Amorolfin til et førstevalg ved behandling af milde svampe- og negleinfektioner, da påføring af neglelakken er simpel og gentages rutinemæssigt en gang om ugen indtil en sund negl er vokset ud.

Loceryl neglegel behandler misfarvede og beskadigede negle, hvor du kan se resultater efter 14 dage. Den fremmer den sunde negls genvækst. Du bør dog være opmærksom på at beskadigede og misfarvede negle kan være symptomer på en svampeinfektion og Loceryl neglegel er ikke svampedræbende og behandler derfor ikke neglesvamp.

Sådan forebygges neglesvamp:

  • Tørre fødder hele dagen: Brug bomuldssokker. Skift dem ofte, især hvis du sveder meget. Tag dine sko af i løbet af dagen, hvis det er muligt. Tør dine fødder grundigt efter bad, især mellem tæerne.
  • Undgå tætsluttende fodtøj: Få luft til dine fødder, fx ved at gå i sandaler eller åbne sko. Del ikke dit fodtøj med andre.
  • Brug svampedræbende spray eller pudder: Hvis du døjer med svedige fødder eller bruger gummisko.
  • Brug badesko på offentlige steder: Neglesvamp smitter. Gå derfor ikke barfodet på offentlige steder såsom svømmehaller og omklædningsrum.
  • Plej dine negle: Klip dine negle lige over, og ikke runde da det giver nedgroede negle og risiko for infektioner. som mange har for vane at gøre. Hvis nogle af dine negle er fortykkede, kan du bruge en fil til din neglepleje.