Vælg Kategori

Ringorm

Effektive behandlinger af ringorm og svampeinfektioner

 

Hvad er ringorm (tinea corporis)??

 

Svampeinfektionen der forårsager ringorm kaldes en Zoofil infektion, da den er overført fra kontakt med dyr, såsom hunde, katte, kalve, hamstere og marsvin.

Ringorm ses på huden, typisk som et ringformet udslæt, hvor randzonen er rød og skællende, mens huden inde i cirklen ser normal ud.

Ringen breder sig og bliver større med tiden.

Ringorms medicinske betegnelse er tinea corporis. De fleste pattedyr har mindst én type svamp, og som regel lever dyret og svampen i fredelig sameksistens, uden at dyret nogensinde udviser nogen symptomer. Dette betyder dog ikke, at svampen ikke kan overføres til mennesker.

Børn er særligt udsatte for ringorm og kan nemt give det videre til andre børn, men voksne kan også blive smittet. Landmænd og folk, der arbejder med dyr, der har pels har ligeledes en øget risiko for at blive smittet med ringorm.

 

Hvad er symptomernerne på ringorm?

 

Svampeinfektionen ringorm har intet at gøre med orm, men har fået sit navn efter dens form, som oftest vil vise sig i form af skællende runde røde pletter på huden, hvis størrelse kan variere fra nogle få millimeter til flere centimeter i diameter.

Inde i selve ringen, kan huden være lidt skællet, men ser ofte normal ud. Svampen spreder sig fra midten af ​​infektionen, men aktiviteten er begrænset til den ydre kant af infektionen. De inficerede områder er normalt kløende.

Ringorm diagnosticeres ofte ved udformningen,lægen vil hertil kunne foretage et skrab af det udsatte område, som danner grundlag for en mikroskopisk undersøgelse.

 

Hvordan behandles ringorm?

 

Man kan ikke gøre så meget for at forhindre ringorm,andet end at tjekke sine dyr jævnligt. Hvis man er blevet smittet, kan ringorm behandles ved hjælp af svampedræbende cremer eller ved at tage svampedræbende tabletter. Hos Mecindo.dk anbefaler vi følgende cremer til behandling mod ringorm:

Lokalbehandling er i de fleste tilfælde tilstrækkelig og påsmøres to gange dagligt i 2- 4 uger. Man skal smøre på selve ringormen og ca. 2 cm udenfor denne.

Efter ophør med behandlingen kan det tage yderligere nogle uger, før huden ser helt normal ud. Ved udbredt ringorm og påvist svampeinfektion kan tabletbehandling blive nødvendigt.