Vælg Kategori

Insektbid

Effektiv behandling af insektbid og insektstik.

Hvad hjælper mod insektbid?

Insektbid og-stik er noget som de fleste af os har været udsat for på et eller andet tidspunkt. Myg, bier, hvepse og regnklæger er nogle af de insekter der hyppigst bider og stikker mennesker, og den menneskelige krops reaktion kan ofte være rødme, hævelse, kløe, irritation, infektion og smerte.

I mange tilfælde kan en creme mod insektbid og -stik være en hurtig og effektiv løsning på problemet. Det er let at have en creme liggende derhjemme eller i bilen, eller simpelthen at tage cremen med på tur hvis man opholder sig ude i naturen.

De fleste cremer mod bid og stik fra insekter indeholder de såkaldte antihistaminer. 

Cremerne er effektive, fordi de blokerer histaminreceptorerne så de allergiske reaktioner på bid og stik aldrig udvikler sig. Når et insekt angriber huden på et menneske vil der nemlig slippe fremmede stoffer ind i kroppen - disse stoffer kan i visse tilfælde være allergener som kroppen reagerer på. 

Når kroppen udsættes for allergener øges blodtilførslen til det ramte område og histaminer frigives. Når histaminerne når frem til deres respektive receptorer opstår de reaktioner som vi kender som rødme, hævelse, kløe, irritation, smerte osv. 

Når cremerne blokerer receptorerne blokeres den allergiske reaktion derfor også, så du undgår de gener der kan være forbundet med insektbid og -stik.

Xylocain gel har lokalbedøvende virkning, og er derfor et godt allround-middel mod smerter i forbindelse med insektbid og -stik.


Hvilket insekt er jeg bidt af?

Der findes et utal af insekter som bider og stikker. Nogle bid ligner hinanden, mens andre ser vidt forskellige ud. Derfor kan det også være svært at vide, hvilket insekt man er blevet bidt eller stukket af. Hvordan huden og din krop reagerer på bidet kan også variere, men du kan hurtigt lindre eksempelvis kløe med en creme eller spray som du finder her på mecindo.dk.

De insekter og dyr som bider og stikker er bl.a.:


Hvordan ser insektbid ud?

Et insektbid er ofte rødt, hævet og kløende eller sviende. Nogle er små og andre store.


Køb produkter til behandling af insektbid

Hos Mecindo forhandler vi et bredt udvalg af produkter som lindrer, behandler eller forebygge insektbid. Vælg det produkt der passer til dit behov og det insektbid har fået. I mange tilfælde kan en creme mod insektbid og -stik være en hurtig og effektiv løsning på problemet. Det er let at have en creme liggende derhjemme eller i bilen, eller simpelthen at tage cremen med på tur hvis man opholder sig ude i naturen.

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene. 

  • Bier
    Det er sjældent at mennesker bliver bidt af en bi. Oftest sker det hvis en bi kommer ind under tøjet, hvor den bliver klemt pga. kroppens bevægelse. En bi holder af duftende blomster og derfor er de overalt om sommeren. En bi forveksles ofte med en hveps, men der er ret stor forskel på de to insekter. Læs mere om hvepsestik under hvepse længere nede. 
  • Flåter
    En flåt er en mide som suger blod fra både fugle, pattedyr og mennesker. Når flåten bider og suger blod, kan den overføre sygdomme. Derfor er det vigtigt at en flåt fjernes og at du holder øje med bidet efterfølgende. Hvis du oplever et udslæt ved bidet indenfor de efterfølgende 1-2 uger, skal du kontakte din læge. Sygdomme overføres normalt kun hvis flåten sidder fast i 24 timer eller derover. En flåt bider sig ofte fast hvor huden er tynd, f.eks. bag ørerne, i nakken, på læggene, i knæhaserne og i lysten. Flåter lever i skove og andre steder med meget vegetation. 
  • Fnat
    Hvis du pludselig får voldsomt kløende hud, f.eks. på fingre, håndled og albuer, kan der være tale om fnat. Fnat er små mider der lever i huden hvor de laver gange. Det er ofte disse gange der afslører et fnatangreb. Fnat kræver medicinsk behandling og forsvinder ikke af sig selv. Derudover skal seng, møbler, sengetøj, håndklæder og så videre vaskes og rengøres grundigt. 
  • Hvepse
    En hveps tiltrækkes af alle søde sager. De er ofte aggressive og har tendens til at stikke hvis de føler sig truet. Derfor bør du altid tjekke for hvepsebo inden du rydder op i skuret, klipper hæk eller rydder op i komposten. Hvis du bliver stukket af en hveps er det vigtigt at du fjerner brodden – den hvepsen stikker med. Den kan sidde tilbage i huden og fortsætte med at pumpe blod ind i kroppen. Sug så meget gift ud af stikket som du kan – enten med munden eller en giftsuger. Hvis du bliver stukket i munden eller svælget, skal du søge læge. Det kan f.eks. ske hvis en hveps er kravlet ned i en dåse sodavand eller lignende som du drikker af.
  • Klæg
    En klæg er en stor og tung flue, hvor hunfluen er den der suger blod hos mange dyr, men også mennesker. Et bid fra en klæg kan mærkes med det samme. Heldigvis er det nemt at slå fluen, da den er utroligt opslugt af at suge blod når den først har bidt dig i huden. En klæg er ikke det samme som en hestebremse. Bremser hverken stikker eller bider.
  • Lus
    Lus er små, men kan ses med det blotte øje. De lever i hovedbunden og håret hvor de lægger deres æg. Et luseangreb kan være utroligt irriterende og klø meget, men nogle gange er der ingen symptomer på deres uvelkomne besøg i håret. Lusene lever af blod og det er deres spyt som kan give kløe. Hvis dit barn, eller du selv begynder at klø i håret, kan det være tegn på lus. Sørg for at behandle lus da de hurtigt og ubesværet kan angribe andre der kommer for tæt på, eller som kommer i kontakt med pude eller møbler som den luseangrebne har været i kontakt med. 
  • Lopper
    Et loppebid kan klø utroligt meget og ligner til forveksling et myggestik. Lopper kan angribe dig hvis din hund eller kat har lopper, eller hvis du har været i kontakt med f.eks. en fuglerede eller andre dyr. Det er især om foråret og sommeren at loppeangreb ses. Hvis dit kæledyr har lopper bør du hurtigst muligt behandle dyret med et loppemiddel, samt rengøre og vaske de tæpper og møbler som dyret har været i kontakt med. Lopper kan nemlig overleve i f.eks. tæpper i flere timer. En enkelt loppe kan lægge op til 25 æg pr. dag. 
  • Myg
    Nærmest alle er på et eller andet tidspunkt blevet stukket af en myg. Ofte sker det om natten eller på turen i skoven. Myggen stikker sin snabel ind i huden hvorefter den suger blod. Efter myggen har stukket kommer en rød knop/hævelse til syne på huden. Det er denne der klør. Et myggestik i Danmark er ikke farligt, men stadig irriterende at få. 
  • Tæger
    En tæge forveksles ofte med en flåt, men de er langt fra det samme. En tæge er et insekt og ganske ufarlige for mennesker.