Riskiks

- det nemme mellemmåltid

Riskiks er en velsmagende og fedtfattig kiks, som kan nydes både med og uden pålæg på. Du kan købe riskiksene med chokoladeovertræk, riskiks uden salt og riskiks fremstillet af både brune og hvide ris. Lav en velsmagende snack af riskiks med dit favoritpålæg, og nyd smagen af god energi.

Nyd din riskiks med 'alt'

Riskiks er fremstillet af enten brune eller hvide ris, og kan enten spises som de er eller med pålæg og andre gode sager på. Prøv riskiks med hytteost og avokado, med pesto og tomat, med humus, med ost og indimellem med pålægschokolade på. Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan spise på din riskiks.

Den ultimative energibar

Er du på vej i motionscentret, så trænger du til hurtige og sunde kulhydrater, og det bliver hurtigt kedeligt bare at spise en banan. Prøv med en lækker riskiks smurt med nøddesmør, og læg skiver af banan ovenpå, drys evt. lidt kanel på toppen, og skal din søde tand også tilfredsstilles, kan du toppe med lidt flydende honning. Det er en lækkerbisken, der kan holde dig kørende i et stykke tid.

Er riskiks sunde?

Riskiks indtaget i moderate mængder er en sund snack, som du kan nyde med god samvittighed. Et par riskiks stiller nemt den lille sult om eftermiddagen eller om aftenen inden sengetid. Er riskiks sunde, spørger mange sig selv, specielt fordi der har været mange skriverier i dagspressen om dette emne. Som med alt andet i kulhydratfeltet, skal riskiks indtages med måde og i moderate mængder, og børn skal holde lidt igen med kiksene og specielt med det pålæg, der kommes på dem. Pålægget bør kun i særtilfælde være sødt, da måltidet ellers bliver alt for kulhydratrigt. Når du giver riskiks til dine børn, bør du altid købe riskiks uden salt, så barnet ikke får et unødvendigt stort indtag af salt.