E vitamin

Vitamin og antioxidant

Hvad er E-vitamin?

E-vitamin er det samlede navn for stofferne tokoferol og tokotrienol. Der findes i alt otte forskellige former for E-vitamin, og de bidrager alle til hver deres funktioner i kroppen. E-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, hvilket betyder, at vitaminet optages ved hjælp af fedt. Desuden bidrager E-vitamin til at kroppens fedtstoffer ikke bliver harske.


Hvad er E-vitamin godt for?

Da E-vitamin er en stærk antioxidant, bidrager vitaminet bl.a. til at beskytte kroppens celler mod oxidativt stress. Når kroppen påvirkes af stress, forurening, giftstoffer osv., øges mængden af frie radikaler i kroppen. De frie radikaler kan skade kroppens celler, og derfor er det vigtigt at de bekæmpes. Dette er netop hvad E-vitamin sørger for. 


E-vitamin og sund hud

E-vitamin anvendes i rigtigt mange hudplejeprodukter, hvor E-vitaminet beskytter hudens celler mod at oxidere. Hvis du er på udkig efter gode, effektive og E-vitaminholdige hudplejeprodukter finder du et stort udvalg i vores hudplejekategori. Her finder ud også E-vitamin olie der kan smøres på hele kroppen, og dermed både fugter og plejer huden effektivt.


E-vitamin kosttilskud

På mecindo.dk finder du et spændende udvalg af kosttilskud med E-vitamin. De fleste E-vitaminkosttilskud består af E-vitamin alene, mens f.eks. multivitaminer indeholder både E-vitamin og alle andre essentielle vitaminer og mineraler som kroppen dagligt har behov for, for at kunne fungere optimalt.

Du kan vælge dit E-vitamin tilskud i form af tabletter eller kapsler i styrker fra 40 mg - 350 mg. pr daglige dosis.


E-vitamin mangel

Det er sjældent der ses mangel på E-vitamin hos sunde og raske personer. Oftest ses manglen hos personer med nedsat fedtoptagelse i tarmene, eller ved brug af medicin der nedsætter fedtoptagelsen.

Symptomerne på E-vitamin mangel over en længere periode, er muskeltræthed, synsforstyrrelser og balanceforstyrrelse. Hos spædbørn der ikke får nok E-vitamin påvirkes huden.


For meget E-vitamin

Da E-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, udskilles den overskydende mængde ikke gennem urinen. I stedet udskilles det overskydende E-vitamin med galden.

Symptomer på overdosering af E-vitamin er hovedpine, kvalme og ondt i maven. 


E-vitamin i mad

E-vitamin finder du i meget forskellig mad – både animalske og vegetabilske fødevarer. Herunder kan du læse mere om de forskellige fødevarer, samt hvor meget E-vitamin der findes pr. 100 gram.

E-vitamin i animalske fødevarer

  • Torskelever: 20 a-TE
  • Rejer: 4 a-TE
  • Æg: 2 a-TE
  • Smør: 1,9 a-TE


E-vitamin i vegetabilske fødevarer

  • Solsikkeolie: 55 a-TE
  • Solsikkefrø: 50 a-TE
  • Mandler: 24 a-TE
  • Rapsolie: 18 a-TE

Køb E-vitamin på Mecindo.dk

Find og køb dit E-vitaminkosttilskud her på mecindo.dk. Du kan bestille online i dag, og få dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage. Du finder E-vitaminkosttilskud fra mærker som: Berthelsen, Camette, Natures Own, Pharma Nord, Solaray og Solgar. 

Vi har et bredt sortiment af håndkøbsmedicin, kosttilskud, helsekost og personlig pleje til billige priser. Har du spørgsmål til et produkt eller en ordre, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice