Hudpleje

Alt inden for dansk, økologisk og naturlig hudpleje

viser 1 til 48 af 1086 (23 sider )

Din vej til en god hudpleje

Huden er vores største organ og har mange forskellige funktioner, bl.a. at fungere som beskyttelse mod udefrakommende bakterier og virus. Fordi huden har så stor og vigtig en opgave, er det en god idé at du passer rigtigt godt på den, og giver huden den pleje den behøver. 
 
Der er mange måder at pleje huden på, og for at du bedre kan finde ud af det, har vi her på siden lavet en guide til god hudpleje. I vores hudplejeguide får du gode tips til den daglige hudplejerutine, samt viden om alle de mange produkter der findes til både krop og ansigt. 
 
Når du vælger hudplejeprodukt, bør du vælge ud fra din hudtype – altså om du har tør, normal eller fedtet hud. Måske har du atopisk hud? Så bør du virkelig gå op i, hvilke produkter du vælger. Alt det og meget mere kan du læse om her på siden.
 

Hudplejeprodukter på Mecindo.dk

Eftersom huden findes overalt på kroppen, finder du også hudplejeprodukter til både ansigt, krop, hænder og fødder. Vælg også mellem økologiske og naturlige hudplejeprodukter. Fordi at udvalget er så stort, præsenterer vi herunder de overordnede hudplejekategorier, så du nemt kan vælge de produkter der passer til dig og dit behov.
 

Cremer og lotions

Hvis du vil forebygge tør, irriteret og kløende hud, er en creme eller lotion det perfekte valg. De kan selvfølgelig også bruges hvis du allerede døjer med tør hud. Når du smører kroppen ind i creme eller lotion, giver du huden næring og fugt. Hvis du er i tvivl om du skal vælge creme eller lotion, så er det faktisk lige til. Forskellen er, at en creme har et højt fedtindhold og samtidig mindre vand. Døjer du med appelsinhud? Så læs vores artikel: Appelsinhud - Hvad er det? Og hvordan slipper du af med det?
 
En lotion derimod, indeholder mindre fedt og mere vand. Derfor er en lotion oftere lettere og mere flydende end en creme. 
Du får den bedste effekt af en creme eller lotion, hvis du påfører den lige efter et bad. Når du har været i bad, har huden lettere ved at absorbere creme og lotion, og derfor vil du også opleve en større og bedre effekt end ved påføring på tør hud. 
 

Håndpleje

En god håndpleje består både sæbe og creme. Skidt og snavs er ofte skyld i tør hud, rødme og irritationer. Derfor er det vigtigt, at du vasker dine hænder flere gange dagligt. Hvis du vasker korrekt og bruger en sæbe der fugter huden, vil du ikke opleve at få tørre hænder. 
Du kan med en fed håndcreme give hænderne ekstra fugt og næring, og få en blød, smidig og modstandsdygtig hud. 
 

Kropsolie og massageolie

En kropsolie kan anvendes på huden i stedet for en lotion eller creme. Du finder forskellige vegetabilske olier der fugter huden effektivt, samt blødgørende massageolier. Kom tør hud, spændinger og ømme muskler til livs med de fantastiske krops- og massageolier. 
 

Deodorant

Vi kender det alle. Vi sveder hvorefter det hurtigt begynder at lugte – især om sommeren eller ved fysisk aktivitet, hvor vi sveder mere end normalt. Du kan vælge mellem almindelige deodoranter eller antiperspirant deodoranter. En antiperspirant deodorant nedsætter svedproduktionen, hvormed du undgår dårlig svedlugt.
 

Selvbruner

Få en brunere hud uden at blive skadet af solens UV-stråler. En selvbruner smøres på huden, hvorefter den får en flot glød. Vælg selvbruner ud fra om den skal anvendes i ansigtet eller på kroppen. Husk altid at følge det enkelte produkts brugsanvisning. 
 

Solcreme

Når du nyder solens varme om sommeren, eller på ferie under sydens sol, er det vigtigt at beskytte huden mod at blive solbrændt. Når huden bliver solbrændt, bliver den skadet – det er lige netop dette en solcreme kan forebygge.
 

Special cremer

Døjer du med atopisk hud? Vores sortiment af specialcremer er velegnede til personer med særlig sart hud. Vælg mellem cremer til eksemhud, ekstremt tør hud, ar, strækmærker og uren hud.
 

Hudpleje – hvilken rækkefølge?

Hvordan du vælger at pleje din hud, er helt op til dig. Måske har du allerede en rutine der passer til dig, eller også vil du gerne have tips til en mere effektiv hudplejerutine i hverdagen. Du bestemmer selvfølgelig selv hvor meget du vil pleje din hud, og om du vil følge alle vores trin i hudplejerækkefølgen herunder:
 
 • Vask og eksfoliering
  Det første du bør gøre i forbindelse med din daglige hudplejerutine, er at vaske ansigtet og/eller kroppen. Brug en facewash eller bodywash til effektivt at fjerne døde hudceller, snavs og bakterier. 1-2 gange i ugen kan du bruge en mild face- eller bodyscrub der renser i dybden. 
   
 • Creme og lotion
  Efter en dybdegående rens af huden, er det vigtigt at huden får tilført næringsstoffer, fugt og evt. vitaminer og mineraler fra en effektiv creme eller lotion. 
   
 • Solcreme
  Om sommeren skal solcremen påføres ca. 20 minutter inden du går ud i solen. På den måde opnår du den bedste virkning. Desuden skal solcremen også først påføres efter de to foregående trin – med mindre du ikke påfører solcreme i forbindelse med din hudplejerutine.
   

Hudpleje og makeup

Hvis du bruger makeup, er det ekstra vigtigt at du husker at rense og pleje huden i dit ansigt. Når du bruger makeup, kan nogle af produkterne lukke hudens porer og resultere i bumser, hudorme, rødme og tør hud. 
 
Derfor – fjern makeuprester hver aften og påfør en nærende fugtighedscreme. Du kan også vælge økologiske makeupprodukter, og makeup uden parfume. Vælg altid makeupprodukter der passer til dig og din hudtype. På den måde kan du selv gøre noget for at reducere risikoen for irriteret hud. 
 

Hudpleje – husk dine vitaminer og mineraler

Det er ikke kun udefra du kan pleje din hud. Sørg også for at spise sundt og varieret, og suppler evt. med kosttilskud der bidrager til en normal hud. Du kan vælge at gøre brug af et kosttilskud sammensat specielt til at fremme normal hud, men du kan også gøre brug af de enkelte vitaminer og mineraler. Se listen over produkterne herunder:
 

Kosttilskud der bidrager til en normal hud

Køb kosttilskud sammensat af forskellige vitaminer, mineraler og urter der bidrager til et normalt hår:
 
 

Vitaminer der bidrager til en normal hud

Vitaminer findes naturligt i kosten, men nogle gange kan det være nødvendigt, at supplere med et kosttilskud. Nogle vitaminer bidrager til en normal hud – det gælder især vitaminerne:
   

Mineraler der bidrager til en normal hud

Ligesom vitaminer findes mineraler også i kosten. Hvis ikke kosten er varieret, kan du ende med at mangle nogle af de essentielle mineraler som:
 
 

Køb hudplejeprodukter på Mecindo.dk

På Mecindo.dk finder du et stort udvalg af hudplejeprodukter til en god og effektiv hudpleje. Gør noget godt for dig og din krop, og slip for tør, irriteret og kløende hud. Produkterne kan bruges af de fleste, og bestiller du i dag, kan du have dine nye skønhedsprodukter inden for blot 1-2 hverdage.
 
Du finder hudplejeprodukter fra mærker som: Mellisa, Avene, Australian Bodycare, Avivir, Bioderma, La Roche Posay og Neutrogena. Skulle du have spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice på mail eller telefon.