Vælg Kategori

Cookies og kage

- fiberrige, gode

Brug sundere alternativer som fredagsslik 

mange af os har inkorporeret i kroppen at når det bliver weekend, så skal vi rigtig hygge og nyde livet. Desværre er det også for mange danskere blevet sådan, at hygge er lig med mad, slik, kager osv. Vi kan være nok så sunde gennem hele ugen, men når det bliver weekend går vi all in og kommer i sidste ende til at spænde ben for os selv og vores egen sundhed.

Da hygge er så stor en del af vores velvære-barometer, er der ingen grund til at fjerne alt hvad hygge står for for dig. Måske kan du overveje at erstatte nogle af de usunde vaner med nogle lidt sundere? Her på siden kan du finde en lang række af sunde småkager, sunde cookies og sunde kiks. Nogle er uden nogen form for tilsat sukker, andre er økologiske, glutenfri og fairtrade. Erstat dine dårlige vaner med nogle nye, bedre og mere nærende alternativer.

Hvad ”kan” de forskellige sunde småkager?

Nogle af de sunde cookies, du kan finde her på siden er med havre, andre med spelt, og nogle er med mandler. Se her de forskellige ingrediensers egenskaber:

Havre: for folk med glutenallergi er havre en god måde at booste sin sundhed, da de indeholder en række vitaminer og minerealer og øger antioxidant niveauet. Derudover har havre et højt indhold af fibre, magnesium og zink.

Spelt: Hjælper med at regulere kroppens forbrænding og øger cirkulationen, opbygger stærke knogler og styrker immunforsvaret.

Mandler: har en enorm stærk ernæringsmæssig profil. De er propfulde af antioxidanter og hjælper dermed mod oxidativ stress. De assistere dig til at få et stabilt blodsukkerniveau. Derudover har de et højt indhold af E vitamin som beskytter mod de frie radikaler og for tidlig aldring af huden,

Hvad skal man gøre ved den søde tand?

Trangen til sødt kan opstå på forskellige tidspunkter, men som oftest opstår denne lige efter frokost, midt på dagen eller ved TV-tid om aftenen.

Det er ikke fordi kroppen reelt har brug for sukker, men mange gange handler det nærmere om en slags belønning eller trøst. For at hjælpe sig selv, er det derfor vigtigt først og fremmest at finde ud af hvorfor behovet opstår for dig. Se her et par tips til hvordan du får styr på den søde tand:

  • Sikre dig at den mad du spiser er ordentligt smagssammensat. Hvis maden ikke smager godt, eller lever op til dine forventninger, er risikoen stor for at du vil få trang til noget andet. 
  • Hvis trangen allerede har meldt sig, forsøg da at aflede din opmærksomhed. Sæt dig ned og læs en bog eller måske i et blad, gå en tur, ring til en du kender. 
  • Vigtigst er det dog, at du sørger for ikke at blive altfor sulten. Når dit blodsukker er lavt, vil din krop virkelig skrige efter noget sødt, og det bliver derfor endnu sværere at modstå. 
  • Lad være med at give efter for trangen når den kommer. Hvis først du har gjort det én gang, sker det nok også to gange, og så bliver det hurtigt en vane at putte noget sødt ind i munden uden rigtigt at tænke over det.