MSM

Kosttilskud til lindring af ledsmerter.

Læs mere Skjul

Viser 1 til 12

MSM

Hvad er MSM?

MSM, også kendt som Metylsulfunylmetan, er et hvidt, lugtløst og let bittert stof, der indeholder 34% svovl. Stoffet stammer fra plankton i havene, så det er et naturligt stof og helt ufarligt at indtage.

Organisk MSM findes naturligt i kroppen, hvor det blandt andet bidrager til at danne de vigtige aminosyrer taurin, methionin og cystein.

Som kosttilskud er MSM et ganske rent og ufarligt produkt, da produktet er ganske naturligt og i en form som kroppen kan tåle ganske store mængder af.

Hvad kan MSM hjælpe imod?

  • Ledsmerter:

Nogle studier viser at MSM muligvis kan have en positiv effekt på ledsmerter i forbindelse med slidgigt. Denne effekt menes at opnås ved at mangel på MSM i leddene forebygges samtidigt med at MSM i kraft af dets anti-inflammatoriske egenskaber kan lindre hævelse i leddene.

Den bedste effekt menes at kunne opnås når et indtag af MSM kombineres med glucosamin og evt. chondroitin, hvorved mange hævder at opleve både en lindring af smerter og en øget grad af mobilitet i leddene.

Hos Mecindo fører vi en række produkter der indeholder Glucosamin, MSM og Chondroitin

  • Fordøjelsen:

MSM menes at kunne hjælpe med at genopbygge skadede tarmslimhinden i fordøjelsessystemet og kunne have en let betændelseshæmmende virkning.

Skader på tarmslimhinden ses ofte hos personer der døjer med ”utæt tarm” også kendt som ”leaky gut syndrome.”

Et kosttilskud med MSM menes muligvis at have lindrende effekt, da MSM består af 34% svovl, et organisk stof der er utroligt vigtigt for tarmslimhinderne.

  • Muskelsmerter:

Nogle undersøgelser har vist, at MSM kan have en vis smertestillende virkning på ømhed og smerter i musklerne, såvel som hjælpe med at lindre hævelser.

Denne virkning menes at opstå grundet det naturlige indhold af svovl i MSM, som hjælper med at reparere de fibrøse vævsceller i vores muskler som i sær efter f.eks styrketræning ”rives op” og herefter genopbygges.

Til at hjælpe med at lindre smerter i både muskler og led kan en god MSM creme, evt. kombineret med et stof som glucosamin anvendes.

Her på mecindo.dk fører vi MSM cremen Bio-Glucosamin & MSM Creme fra Pharma Nord.

  • Hudproblemer:

MSM menes af nogle også at kunne have en god anti-age effect ved at hjælpe med at forebygge rynker, ar og solskader.

Denne effekt menes at være begrundet i at kroppen behøver MSM for at producere kollagen, et stof der er nødvendigt for at holde huden sund og elastisk.

Et kosttilskud med MSM vil derfor være med til at sikre en normal produktion af kollagen i huden.

Et alternativ til at tage et rent MSM kosttilskud kan være at anvende en creme der indeholder både MSM og Kollagen, for derigennem direkte at tilføre huden ny kollagen samt sikre den fortsatte produkter af ny kollagen.

Her hos mecindo.dk fører vi produktet Higher Nature Aeterna Gold Collagen Creme, der kombinere kollagen med MSM.

Hvem kan have fordel af at tage MSM?

Undersøgelser viser, at kosttilskuddet kan have en positiv effekt for folk med ledsmerter, og at deres funktionsniveau tilmed kan stige, når de indtager stoffet; men der er ingen videnskabelige beviser, så man må prøve sig frem og se, om det virker på én selv.

Er MSM et naturprodukt?

Ja, MSM kosttilskud indeholder som udgangspunkt ren MSM der udledes fra plankton og er helt naturlige. Der kan dog være andre ingredienser i produkterne som ikke er naturlige, f.eks siliciumdioxid der benyttes i selve kapslerne på nogle produkter.

Er der en garanteret virkning ved MSM?

Nej. De produkter du finder her på siden er klassificeret som kosttilskud. Kosttilskud kan hverken behandle sygdomme eller erstatte medicin.

Mange mener dog, at MSM kan have en god lindrende effekt på især smerter i forbindelse med slidgigt. Der er dog ingen garanti for at du vil opleve en sådan virkning, da virkningen ikke er videnskabeligt fastslået.

Hvor lang tid tager det før MSM kosttilskud typisk virker?

Afprøv MSM kosttilskud i minimum tre måneder

Mange kombinerer MSM kosttilskud med glucosamin, der skulle kunne genopbygge brusk.

Sammen virker stofferne altså både genopbyggelige og smertelindrende og skulle samtidig styrke sener og ledbånd.

Så har du ondt i dine led, så er det en god idé at afprøve, om MSM kosttilskud har en positiv effekt for dig. Man bør tage MSM regelmæssigt i op til 3 mdr. for at kunne bedømme den eventuelle virkning.

Hvilken slags MSM produkt bør jeg købe?

MSM kan enten købes som et rent MSM produkt, eller som et blandingsprodukt hvor indholdet af MSM typisk er kombineret med ingredienser som glucosamin og chondroitin.

Hvilket produkt der er bedst for dig, kommer helt an på hvad du forventer at opnå ved at indtage et kosttilskud med MSM.

Personer der ønsker at afprøve hvorvidt de kan lindre deres slidgigtssymptomer kan med fordel anbefales at anvende et kombinationsprodukt med glucosamin og/eller chondroitin for størst mulig chance for en forbedring af deres symptomer.

Ønsker du i stedet at anvende MSM til f.eks. fordøjelsen eller mod muskelsmerter, kan et rent MSM kosttilskud i enten kapselform eller som pulver anbefales.

Hvad er forskellen på MSM pulver og MSM piller?

Der er ingen direkte forskel på indholdet i MSM pulver og ”piller” (tablet eller kapsel form), så hvilket produkt der er bedst for dig afhænger helt af hvordan du foretrækker at indtage den daglige dosis MSM.

 

Et MSM pulver produkt kan nemt blandes op i mælk, juice eller i smoothies.

Man skal være opmærksom på, at det giver en let bitter smag til drikkevarerne. Prøv at tilsætte MSM i pulverform i en smoothie med ca. 1/4 ananas, 10 jordbær, 1 spsk. MSM, lidt frossent (eller friskt) spinat (ca. 50 - 70 g.) samt 1 dl. skyr.

Blend alt, og tilføj juice, til din smoothie har en passende konsistens. Når du kommer spinat i din smoothie, tager det lidt af bitterheden fra MSM-pulveret og giver dig et godt tilskud af jern og vitamin-B.