Blodtypetest

Test nemt din blodtype hjemmefra.

 

Øv - vi har desværre udsolgt i den her kategori. Vi er ved at finde nye produkter - hold øje med siden.

 

En blodtypetest kan bruges til at bestemme din blodtype. En af de mest anvendte typer er eldonkortet som blev opfundet af den danske læge Knud Eldon i 1950. Du kan købe en blodtypetest hos Mecindo og selv undersøge, hvilken blodtype du har. Nogle gør det af nysgerrighed, andre fordi de f.eks. vil spise efter en bestemt diæt (blodtypediæten), og andre vil gerne kende deres blodtype, for at være forberedt i tilfælde af en ulykke

Læs mere
Læs mere Skjul

Er det nemt at bruge en blodtyptest?

Det er meget nemt og smertefrit at bruge en blodtypetest. Den største forhindring er nok at få prikket hul i en finger, men det går nu nemt og smertefrit, når du har købt en blodtypetest. Du prikker et lille bitte hul i en finger med den medfølgende nål, drypper en dråbe blod på det kort, der medfølger, hvorved nogle tørre reagenser, der sidder på kortet, opløses. Herefter kan blodtypen aflæses, og nu ved du så, hvilken blodtype du har.

Hvorfor skal man kende sin blodtype?

Det kan være vitalt, at man kender sin blodtype, eller at du kender din families blodtyper. Ved ulykkestilfælde kan det spare meget tid, hvis lægerne kan få oplyst patientens blodtype i stedet for at skulle vente på resultatet af en blodprøve.
Har du eller et familiemedlem samtidig en af de mere sjældne blodtyper, så kan hospitalet sørge for at få den fornødne blodtype på lager, hvis det drejer sig om en blodtransfusion ved en alvorlig ulykke, hvor patienten har brug for at få tilføjet blod.
Hospitalet vil naturligvis altid teste patienten, men tid kan, i alvorlige tilfælde, redde liv.