Hvedegræs

Hvedegræs pulver af den højeste kvalitet

Hvedegræs hos Mecindo

Når hvedegræs benyttes som kosttilskud er det derfor ofte forarbejdet i form af pulver. Her er hvedegræsset straks efter plukningen, tørret og males skånsomt til pulver. Derved bevares vitaminer og mineraler. 

Pulverformen gør endvidere hvedegræsset nemt at tilsætte din mad. Enten i din smoothie, rørt op i vand eller drysset over din øvrige mad.

Hvedegræs minder i måde ernærings- såvel som smagsmæssig sammenhæng en del om byggræs, hvor hvedegræs dog har en lidt sødere smag end byggræs. Ernæringsmæsigt er begge græstyper kendt for ikke mindst deres høje indhold af klorofyl, og har en meget komplet profil af vitaminer, mineraler og antioxidanter. Dette gør hvedegræs oplagt at anvende fx i forbindelse med detox-kure. 

Hos Mecindo tilbyder vi et stort udvalg af hvedegræs pulver af den højeste kvalitet. 

Hvad er Hvedegræs?

Hvedegræs er det unge græs af hvede planten, triticum aestivum. som vokser i tempererede områder i hele Europa og USA, og kan leve indendørs eller udendørs. Mange mennesker dyrker deres egen Hvedegræs ved at sætte hvede frø i vand og derefter høste bladene.

Hvedegræs er en naturlig kilde til vitaminer og mineraler (hvoraf nogle få er antioxidanter):

  • Vitamin a, e, c, k og b6 
  • Kalcium 
  • Selen 
  • Magnesium 
  • Jern 

Hvordan anvendes Hvedegræs?

Bladene er svære at fordøje, så de knuses som regel og presses til en saft. Hvedegræs blade også kan tørres og laves til tabletter, pulver eller kapsler. Nogle mennesker blander hvedegræs med vand og bruger det som et lavement for at rense fordøjelsessystemet. Andre spiser det råt, fordi de mener, at tilberedning af fødevarer ødelægger de naturlige enzymer, der giver det egentlige sundheds kick. 

Hvedegræs troende bruger det til at forsøge at bekæmpe en række dagligdags sundhedsmæssige betingelser, herunder forkølelse, hoste, feber, fordøjelsesproblemer og hudsygdomme. Hvedegræs er også blevet anvendt til potentielt at forebygge og behandle mere alvorlige tilstande, fra kræft til aids. Dem, som sværger ved hvedegræs siger, at den stærke ingrediens i hvedegræs er klorofyl, som er det pigment, der giver planterne deres grønne farve. De siger klorofyl virker som hæmoglobin (det protein i de røde blodlegemer, som transporterer oxygen) og øger iltindholdet i kroppen.