Hælrevner

Effektiv behandling af hælrevner.

Hælrevner kan være meget smertefulde og kan i værste fald blive inficeret, hvis de ikke behandles.

Hælrevner er dybe åbninger, som er et resultat af tør og hård hud på hælen. Hælrevner kan behandles med hælplaster eller hælcreme. 


Hvad er revner i hælen?

Hvis fødderne over en længere periode har manglet fugtighed kan der opstå revner i den hårde hud. 

Revner i hælen skyldes tørhed eller fortykkelse af huden (callus), som under tryk på foden, får hælene til at revne.

Når huden omkring hælene bliver fortykket eller tør, mister huden smidighed og elasticitet, hvorfor hælen revner under simpelt pres som ved at gå. Dette kan føre til smerte og endda blødninger  fra revnerne i hælen. 

Dette kan yderligere forværres i personer, der har store trædepuder på fødderne, som under pres kræver mere elasticitet i huden for at ekspandere uden revner. 

Andre årsager til øget pres omfatter personer der står op i lang tid ad gangen, graviditet, overvægt eller mangeltilstande som vitaminmangel.


Hvordan behandler du hælrevner?

Tørre og revnede hæle er ikke kun grimme, men kan ofte give stor smerte.

Den gode nyhed er, at med behandling kan man genoprette hudens balance og genskabe en blød og smidig hud på hælen. De fleste personer med mindre sprukne hæle er i stand til, selv at behandle problemet derhjemme.

Der kan samles bakterier i revnerne og dermed opstå mindre infektioner og sårdannelser. 

Et hælplaster genfugter den tørre og sprukne hud på hælen, ved at danne en beskyttende pude, så hælen kan hele. Samtidig virker plasteret smertelindrende. 

Hælcreme indeholder en kombination af urea og mælkesyre som blødgør, exfolierer og hjælper til med at danne nye hudceller. Cremen absorberes hurtigt af huden og fedter ikke.

Hos mecindo tilbyder en lang række produkter inden for fodpleje, som er specifikt rettet imod pleje og behandling af hård hud eller revner i hælen.

Compeed producerer både hælplaster og hælcreme til behandling af smertefulde hælrevner.

 
Læs mere Skjul