Morgenmad

viser 1 til 48 af 77 (2 sider )

Hvorfor er morgenmad vigtigt?

Morgenmaden er det måltid der er med til at starte kroppen op. Det er også morgenmaden der afgør, hvor hurtigt du bliver sulten igen og hvor hurtigt du begynder at miste koncentrationen. Der findes mange forskellige morgenmadsprodukter, men de er ikke alle lige sunde, og der er stor forskel på, hvordan de påvirker din krop i løbet af dagen.


Lækker og sund morgenmad

I Danmark spiser mellem 10-30 % ikke morgenmad, og det går både ud over humør, hukommelse og det der kan præsteres. Hvis du spiser en sund morgenmad, sættes kroppens forbrænding i gang, og giver dig masser af energi til at komme igennem dagen. 

Herunder kan du læse mere om nogle af de forskellige morgenmadsprodukter som du finder her på mecindo.dk. Du kan altid give din morgenmad kulør med frugt og bær – både på din havregryn, din yoghurt eller grød. Frugten og bærrene kan selvfølgelig også spises ved siden af. Synes du det er besværligt altid at skulle have frisk frugt derhjemme, kan du vælge tørret frugt og tørrede bær i stedet. Se hele vores udvalg af tørret frugt og bær her. Udvalget består bl.a. af abrikoser, dadler, gojibær, havtornbær, rosiner, inca bær og tranebær.


Find din nye morgenmad her

Vi har et stort udvalg af morgenmadsprodukter på mecindo. Du kan vælge mellem økologiske, fair-trade, glutenfri og veganske produkter – alle til en billig og overkommelig pris. Læs mere om nogle af morgenmadsprodukterne herunder, samt hvad de kan bidrage med til din start på dagen. 

 • Havregryn
  Havregryn har et højt indhold af fibre og lavt indhold af sukker – medmindre du selv hælder meget sukker på. Du kan spise havregrynene rå eller tilberedt som havregrød. Spiser du 75 gram havregryn om dagen, opnår du faktisk at indtage den dagligt anbefalede mængde af fuldkorn. De fleste hælder mælk på deres havregryn, men mange vælger i dag at gøre brug af plantemælk, som rismælk, mandelmælk, sojamælk osv. 

 • Mysli
  Hæld mysli over din skyr eller yoghurt og nyd smagen af de skønne mysliblandinger. Nogle mysliblandinger har et højt indhold af sukker. Det kan være i form af frugtsukker fra tørret frugt, eller hvis myslien er ristet i honning. 

 • Cornflakes
  Indeholder mere sukker og salt, end f.eks. havregryn. Derudover er fiberindholdet heller ikke højt, og derfor mener flere ikke, at man bør spise cornflakes dagligt. 

 • Spelt
  Speltflager kan bruges til at lave speltgrød af. Speltgrøden er rig på fibre, og ligesom havregryn lav på sukker og salt. Drys evt. med nødder af din yndlingsslags eller andre frø og kerner

 • Byg
  Lav en smagfuld byggrød eller drys bygflager ud over din yoghurt, skyr eller brug dem i din hjemmelavede mysliblanding. 

 • Ris
  En grød af risflager smager godt, mætter godt og kan nydes af de fleste. Du kan også blande risflager og havregryn, og af denne blanding lave en grød der smager godt og anderledes. 

 • Hirse
  En grød af hirseflager har en mild og god smag. En sådan grød er især velegnet til babyer der begynder at spise grød. Den mætter og har et naturligt lavt indhold af bl.a. sukker. 

Glutenfri morgenmad

Tåler du ikke gluten (cøliaki) og vil du gerne stadig have en sund, proteinrig og selvfølgelig glutenfri morgenmad – så læs med her. Mange morgenmadsprodukter findes i dag glutenfri, og du kan derfor stadig nyde en skål havregryn, cornflakes, mysli eller havreringe

Vær opmærksom på, at cøliaki ikke er det samme som en fødevareallergi. Hvis du er i tvivl om du lider af cøliaki, bør du kontakte din læge og få det testet. 


Andre morgenmadsprodukter

Hvis du ikke lige er til gryn, kerner og flager, finder du selvfølgelig også andre fødevarer som smørepålæg, honning og selvfølgelig kaffe og te. Sørg altid gerne for at spise mørkt brød, fuldkornsbrød og brød med masser af fibre. Maven får noget at arbejde med, og det bidrager samtidig til en sund fordøjelse. Uanset om du er til en kop kaffe eller te om morgenen, er vores udvalg af varme drikke stort. Vælg mellem varmedrikke med eller uden koffein – der er noget for enhver smag.


Opskrifter på god morgenmad

Du kan finde mange gode, sunde og velsmagende opskrifter på morgenmad, rundt på internettet – søg blot på sund morgenmad. havEn god morgenmad bør indeholde følgende næringsstoffer:

 • Proteiner
  Protein er kendt som kroppens byggesten, og indgår i dannelsen af celler, væv, hormoner, enzymer og meget mere. 
 • Sunde fedtstoffer
  Din morgenmad bør indeholde fedt, men ikke bare fedt. Der er nemlig stor forskel på fedt, og du har sikkert hørt om mættet og umættet fedt. Kroppen har brug for begge slags, men primært umættet fedt. Den umættede fedt findes især i planter og fisk, samt nødder, kerner og frø. 
 • Komplekse kulhydrater
  De komplekse kulhydrater findes i bl.a. gryn, korn, grøntsager og nogle frugter. Simple kulhydrater er dem du finder i ren sukker. 

Køb din morgenmad på mecindo.dk

På mecindo finder du et stort udvalg af økologisk morgenmad, herunder havregryn, cornflakes og andre korn- og frømorgenmadsprodukter. Flere af produkterne kan bruges til at lave grød med. Grøden varmer, mætter og giver dig energi til en god dag i skole, på arbejde eller noget helt tredje. 

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene.