Torskelevertran

Rig på gode omega-3 fedtsyrer.

Læs mere Skjul

Viser 1 til 12

Torskelevertran

Torskelevertran er rig på næringsstoffer og bliver produceret at torskefiske lever. Torskelevertran er også tilgængelig i kapselform samt olie. Det er blevet taget gennem historien på grund af dens D-vitamin og A-vitamin indhold.

Torskelevertran er traditionelt blev fremstillet ved at tage træfade og fylde dem med frisk havvand og torskelever, derefter forlader blandingen at bo i et år (gære), før udvinding af olien.

Den moderne version er fremstillet ved kogning af alt vævet af en fed torsk under fremstilling af fiskemel. Der er mange fordele såvel potentielle risici ved at tage Torskelevertran.

Fordele ved Torskelevertran

Så hvilke ernæringsmæssige fordele giver Torskelevertran?

 • Vitamin A
 • D-vitamin
 • Docosahexaensyre (DHA)
 • Eicosapentaensyre (EPA)
 • Omega-3 fedtsyrer

De ernæringsmæssige ingredienser findes i levertran giver dig mulighed for at opnå forskellige sundhedsmæssige fordele. Nogle sundhedsmæssige fordele af torskelevertran omfatter:

Lindre Gigt

At spise Torskelevertran hver dag er en fantastisk måde at forebygge gigt. For dem med gigt, vil det give lindring fra smerter. Den anbefalede levertran dosis for leddegigt er en teske eller to hver dag. For dem, der bruger det i kapselform, skal du følge anvisningerne på glasset

Lindre muskelsmerter

Muskel-og knoglesmerter er de to vigtigste symptomer på D-vitaminmangel. Folk, der har denne vitaminmangel oplever betydelige smerter ben og har svært ved at forcere trapper.

 Undersøgelser har også vist, at en teskefuld eller to af levertran øger niveauet af D-vitamin i kroppen. Dette hjælper med at reducere muskelsmerter og forbedrer styrken af musklerne.

Forhindre hjertesygdomme

En daglig dosis af en eller to teskefuld af Torskelevertran forbedrer funktionaliteten af hjertet, selv efter en hjerteoperation eller hjerteanfald.

 Dette vil til gengæld hjælpe med at forhindre sygdomme, der påvirker hjertet. Det Ernæringsmæssige indhold i Torskelevertran gør denne fordel mulig Omega-3 fedtsyrer gennemstrømmer arterierne efter skaden dermed forbedrer heling. Optagelse af mineraler lettes også af vitaminer D og A og giver derved større blodkar elasticitet og forbedre funktionaliteten af musklerne.

Sænker Højt kolesteroltal

Torskelevertran indeholder fedtsyrer, der hjælper reducere mængden af dårligt kolesterol i kroppen. Det bedste middel er indtagelse 1 til 2 teskefulde hver dag.

Bekæmpe Type 1 Diabetes hos børn

Resultaterne fra en foretaget undersøgelse, viste, at gravide kvinder, der tog en tsk Torskelevertran hver dag havde mindre risiko for at få børn med type 1-diabetes. Gravide kvinder rådes dog til at konsultere deres læge forud for at tage Torskelevertran på en regelmæssig basis.

Vedligeholde hjernen og forblive mental stærk

Den menneskelige hjerne har høj omega-3 koncentration, og da Torskelevertran også indeholder omega-3 fedtsyrer, supplere med denne fiskeolie giver din hjerne og mentale sundhed et løft.

 Det har mulig gavn for lidelser som ADHD og depression, og det noterer sig også mulige effektivitet for psykoser og maniodepression.

Andre fordele ved torskelevertran:

 • Forebyggelse af infektion i dit indre øre
 • Reduktion i triglycerider i blodet
 • Behandling / forebyggelse af psoriasis
 • Forebyggelse af medfødte defekter som følge af vitamin A & D-mangel
 • Et godt alternativ behandling for Crohns sygdom
 • Reducerer højt blod tryk
 • Reducerer lupus risiko sammentrækning
 • Lindrer hovedpine / migræne
 • Bekæmper betændelse
 • Hjælper til at reguler immunsystemet
 • Hjælper med at berolige bronkial astma
 • Bekæmpelse af nyresygdom (tidlig)

Forskning udført har vist, at Torskelevertran er effektiv til en vis grad ved behandling af cyste fibrose, psykiske lidelser, allergier, makuladegeneration, allergier og endda seglcelleanæmi.

 En undersøgelse udført i Norge viste, at kvinder, der lider af kræft, og som også tog levertran havde reduceret dødelighed væsentligt i forhold til dem, der ikke tager denne olie (45% for dem med lungekræft, 25% for kvinder med andre typer af kræft)

Potentielle risici ved Torskelevertran

Bare fordi denne olie er blevet almindeligt anerkendt som værende sikkert, betyder det ikke, at alle kan tage det på et givet tidspunkt. Som det er med alle de kosttilskud, er du først nødt til at konsultere din læge, før der iværksættes alternative behandlinger eller nye kosttilskud.

Advarsel

Første og fremmest bør ammende eller gravide kvinder konsultere deres læge, før de starter eventuelle kosttilskud, uanset hvor sikkert kosttilskud er.

 Desuden, hvis du er under tilsyn af en læge for en hjertesygdom eller unde behandling med receptpligtig medicin som antikoagulanter, bør du konsultere din læge, før at tage kosttilskud.

Det skal bemærkes, at Torskelevertran forhindrer størkning af blod, og det har også evnen til at sænke dit blodtryk. Derfor bør det være kontraindiceret når rutinemæssigt tager disse lægemidler. Mens denne olie kan betragtes som sikkert at tage, bør det tages i anbefalede doser.