Torskelevertran

Rig på gode omega-3 fedtsyrer.

Torskelevertran er rig på næringsstoffer og bliver produceret at torskefiske lever. Torskelevertran er også tilgængelig i kapselform samt som olie. Det er blevet anvendt gennem historien på grund af dens D-vitamin og A-vitamin indhold.

Torskelevertran er traditionelt blev fremstillet ved at tage træfade og fylde dem med frisk havvand og torskelever, derefter forlader blandingen at bo i et år (gære), før udvinding af olien.

Den moderne version er fremstillet ved kogning af alt vævet af en fed torsk under fremstilling af fiskemel. Der er mange fordele såvel potentielle risici ved at tage Torskelevertran.

Fordele ved Torskelevertran

Så hvilke ernæringsmæssige fordele giver Torskelevertran?

  • Vitamin A
  • D-vitamin
  • Docosahexaensyre (DHA)
  • Eicosapentaensyre (EPA)
  • Omega-3 fedtsyrer

Potentielle risici ved Torskelevertran

Bare fordi denne olie er blevet almindeligt anerkendt som værende sikkert, betyder det ikke, at alle kan tage det på et givet tidspunkt. Som det er med alle de kosttilskud, er du først nødt til at konsultere din læge, før der iværksættes alternative behandlinger eller nye kosttilskud.

Advarsel

Første og fremmest bør ammende eller gravide kvinder konsultere deres læge, før de starter eventuelle kosttilskud, uanset hvor sikkert kosttilskud er.

Desuden, hvis du er under tilsyn af en læge for en hjertesygdom eller unde behandling med receptpligtig medicin som antikoagulanter, bør du konsultere din læge, før at tage kosttilskud.

Det skal bemærkes, at Torskelevertran forhindrer størkning af blod, og det har også evnen til at sænke dit blodtryk. Derfor bør det være kontraindiceret når rutinemæssigt tager disse lægemidler. Mens denne olie kan betragtes som sikkert at tage, bør det tages i anbefalede doser.