Hovedpine & smerter

Håndkøbsmedicin til effektiv behandling af hovedpine og smerter

Smerter

Smerte er en følelse som vi alle kender. Det er en oplevelse af ubehag i kroppen, som vi mærker for eksempel når vi pådrager os en skade eller har en fysisk sygdom. Smerte er ikke i sig selv en sygdom, men i stedet en livsvigtig advarselsfunktion. Smerten får os til efterfølgende at beskytte skaden, hvilket er nødvendig for heling. Kroniske smerter defineres som smerter, af en varighed på mere end seks måneder. Der er stor forskel, hvordan man behandler forskellige typer smerter, og det er derfor vigtigt at finde frem til en korrekt smerte-diagnose.

Hos Mecindo har vi et stort udvalg at præparater til behandling af smerter, og vi har produkter, der enten varmebehandler eller køler ømme muskler. Paracetamol tabletter og Ibuprofen tabletter er ofte anvendte præparater til behandling af smerter.

Læs mere
Læs mere Skjul

Hvad udløser smerte?

Skader og sygdomme i vævet bliver i fagsprog kaldt nociceptive smerter. Det kan være en brækket knogle, overbelastningssmerter i muskler, brandsår, snitsår samt betændelsestilstande som for eksempel feber, gigtsmerter, mellemørebetændelse, tandpine osv.

Smerterne vil ofte føles som:

  • Borende
  • Dunkende
  • Gnavende, murrende, trykkende
  • Generel ømhed

  Skader på nervesystemet kaldes neuropatiske smerter, for eksempel fantomsmerter, helvedesild og nervebetændelse.

  Smerterne vil ofte føles som:

   • Brændende
   • Isnende
   • Jagende, prikkende
   • Snurrende, strammende, stikkende

   Alle mennesker vil gentagne gange i løbet af deres liv opleve at have smerter.

Hvordan behandles smerter?

Der er stor forskel på behandlingen af de forskellige typer smerter. Effekten afhænger derfor af en korrekt diagnose. Medicin til den ene type smerter kan være uhensigtsmæssigt, utilstrækkeligt eller helt uvirksomt mod en anden type.

Til lindring af akutte smerter som for for eksempel hovedpine, smerter fra slag, muskelsmerter findes der forskellige håndkøbspræparater. Alle er velegnede til kortvarende behandlinger.

Ved mere alvorlige skader som brækkede knogler eller smerter efter operation, kan der ordineres et stærkere smertestillende. Behandlingen af kroniske smerter er kompliceret og skal altid ske i samråd med lægen.