Hasselnødder

Ren velsmag i en lille nød.

Hasselnød er en sund nød, som de fleste af os vist kender. Spis blot 100 gram hasselnød om dagen og få halvdelen af dit daglige behov for magnesium dækket! Hasselnødder indeholder desuden både vitaminer, jern, fosfor og kalcium. Ristede hasselnødder er ristede, afskallede nødder - du kan selv lave ristede hasselnødder ved at riste hasselnødder på en tør pande og efter afkøling gnide det brune, tørre lag af nødderne. Men du kan også købe ristede hasselnødder - bl.a. hos Mecindo


Viser 1 til 4 af 4 (1 sider)

Hasselnødder

Friske hasselnødder.

Du kan finde friske hasselnødder i skoven, hvor de kan samles og plukkes i september og oktober måned.Friske hasselnødder smager helt anderledes end de tørrede nødder, så det er en sjov oplevelse for både børn og voksne at samle friske hasselnødder, og smage på dem, på en tur i skoven. 

Hasselnød er hasselbuskens frugt

Hasselen kommer oprindeligt fra Sydeuropa og Lilleasien, og Tyrkiet er den største producent af hasselnødder.
 Hasselnød kan blandes i muesli og spises sammen med dit foretrukne morgenmadsprodukt, hvilket vil give dig en særdeles sund og mættende start på dagen. 
Ristede hasselnødder kan blandes med honning, og denne blanding smager fantastisk til f.eks. ost. Kom også hasselnød i dine kager og drys hakkede nødder ovenpå dine desserter.