Frugt te

Her findes et stort udvalg af frugt te i mange forskellige, eksotiske varianter fra nøje udvalgte producenter.
Frugt te er altid fri for koffein, og kan nydes både som en varm eller kold drik. Udforsk vores sortiment og find din personlige favorit te.

Er frugt te overhovedet sundt?

Te af enhver art er godt for dig, om det er grøn, sort eller med frugt smag. Det eneste, der ikke er sundt ved te, er når folk tilsætter sukker til den. Frugt te bevarer karakteren af frugten den er lavet af. Med andre ord er det sødt, lækkert og især børn kan ikke få nok af det.

I modsætning til sukkersøde drikkevarer og frugtsafter er frugtte lavet af naturlige, uforarbejdede frugter og det gør det til et sundere valg for alle. Det er både forfriskende og energigivende og kan fungere som den perfekte pick-me-up i løbet af en lang dag på arbejde. Frugt te er ikke koffein baseret i modsætning til andre te og selvfølgelig kaffe. Det betyder, at det kan drikkes før du går i seng uden frygt for søvnløshed. Det er også ekstremt høj i C vitamin.

Dette gør frugtte ideel til at afværge forkølelser og andre sygdomme ved at holde immunsystemet stærkt og sundt. Har du hørt om antioxidanter? Disse er vidunderlige ting, der holder kroppen fri for toksiner og kan endda hjælpe med at holde alvorlige sygdomme i skak. Frugt te er pakket fuld af dem, så drik op hvis du ønsker at forblive stærk. Der er ingen tvivl om, at frugt te er et godt alternativ til sodavand og saftevand.

Populære varianter

Populære Frugt te varianter omfatter citron, kirsebær, æble, solbær, hindbær, appelsin, jordbær, fersken, og blåbær. Mange frugt te er lavet af kombinationer af frugt, og nogle indeholder også urter og krydderier. Teknisk set er frugt te ikke te; snarere infusioner af frugtsmag, også kendt som tisanes, er frugt te som regel lavet ved hjælp af frugtsaft eller gennemsyret af varmt vand.

Er frugt te virkelig ikke te?

Nej, ikke i dens tekniske forstand. Frugt te laves på samme måde som traditionel sort te, frugt rives og bliver revet i fine stykker og derefter tørret. I gennemsnit indeholder Frugt te op til ni ingredienser, alle spiller en afgørende rolle i slutproduktet af teen. På mange måder kan Frugt te betragtes som en temmelig ny skik, som er særligt populær hos børn og dem, der ønsker en sund drik uden koffein. Frugt te giver en frisk og revitaliserende cocktail og kan serveres både varm og kold. I de varmere måneder tjener er den perfekt afkølet og når det bliver mere koldt er den afslappende og opvarmer sanserne.

Lav din egen Citron Te

Hæld frisk citronsaft og eventuelt lidt ingefær i en dejlig kop kogende vand. Hvis du drikker det fra morgenstunden, kan det hjælpe med at kickstarte dit stofskifte, hjælpe leveren og fordøjelsessystemet og dermed kontrollere vægten.

Citroner har stærke antibakterielle, antivirale og immunstyrkende beføjelser som bekæmper infektion;

  • Højt c vitamin indhold 
  • Citronsyre 
  • Kalcium 
  • Bioflavonoider 
  • Pektin 

Ingefær Te

Et af de såkaldte superfoods som længe har været anvendt som naturlægemiddel er ingefær. Ingefær menes at have en indflydelse mod hoste, forkølelse og ømme muskler samtidigt med det styrker dit immunforsvar. Ingefær indeholder nemlig en del antioxidanter som hjælper med at bekæmpe infektionerne.

Er du sløj kan det anbefales at lave ingefær te med citron – så får du alle de gode fordele ved begge fødevarer !

Læs mere Skjul