Matcha te

Den ultimative grønne te.

Har du lyst til en kop smagfuld og sund matcha te? Så finder du den her på Mecindo. Matcha te er fyldt med antioxidanter og E-vitamin, og er fantastisk til at kickstarte dagen på. Læs mere om Matcha te her på siden, hvor du også finder matcha piskeriset og matcha skeen. 

Hvad er matcha te?

Matcha Te er grøn te pulver som laves efter traditionel japansk tradition. Matcha te laves af helt friske og fine teblade fra årets første høst som dampes og males til et fint pulver. Dette resulterer i en flot, dyb jadegrøn farve og en fyldig, rund smag såvel som en generelt tykkere konsistens end almindelig grøn te.

Matcha dyrkes i Japan hvor den bevidst dyrkes i skygge. Ved at planten placeres i skygge, øges plantens produktion af både koffein og tein. Faktisk har matcha te hele 32 mg koffein pr. kop. Ud over øget indhold af koffein og tein, får matcha på denne måde også højere indhold af klorofyl og en endnu grønnere farve end andet grøn te. Matcha plantens blade er dem der knuses og pulveriseres, for at få det fine grønne pulver der bruges i teen. 

Matcha Te pulver er meget opkvikkende og har et utroligt højt indhold af A-, E- og C-vitamin samt forskellige mineraler og polyphenoler, da de pulveriserede blade indtages.


Matcha te

Der findes forskellige producenter af Matcha te, men du finder mange af dem her på siden. Vælg mellem matcha te fra henholdsvis Clearsping, Superfruit, Renée Voltaire, Pukka og Urtekram. 

Som supplement til den smagfulde te kan du gøre brug af det traditionelle matcha redskab, Matcha piskeris.  Du kan sagtens lave matcha te uden et bambuspiskeris. Hvis du har en mælkeskummer kan denne også bruges. Grunden til at mange vælger at bruge piskeriset er, at det giver matcha teen sin cremede og skummede konsistens. Vidste du? Matcha Te er grøn te pulver som er lavet på den mindste knop fra tebusken. Du får dermed 100% af de gode næringsstoffer som matcha grøn te indeholder- den er bare ikke fortyndet. 

Her kommer en liste over nogle af alle dine fordele ved at drikke Matcha grøn te:

 • Fuld af antioxidanter, vitaminer og fibre
 • Matcha te har et naturligt indhold af koffein og samtidigt beroligende
 • Sætter din forbrænding i gang med op til fire gange
 • Beskytter dig mod sygdomme
 • 1 kop Matcha Te = 10 kopper Grøn Te pulver

Ceremonial Grade kvalitet bruger de fineste og mindste, skyggedyrkede blade fra tebusken- dette giver teen en meget levende grøn farve og en let sødlig, blød smag

Premium Grade kvalitet er ideel både til at drikke og hjemmebag. Teen kan tilføje en unik smag og en utrolig farve til mad- og drikkevarer

Basic Grade kvalitet er let bitter, billigere og bruges generelt kun til madlavning.


Lav den perfekte kop matcha te

Du synes måske det lyder lidt indviklet at skulle tilberede en kop matcha te når du skal bruge piskeris, for hvad er nu det? Faktisk er det ret enkelt at lave matcha te. Herunder har vi lavet en kort guide til dig der skal lave matcha te for første gang.

 1. Kog vand i kedel eller gryde
 2. Afmål den mængde matcha te du skal bruge
 3. Bland pulver og en lille smule vand
 4. Pisk blandingen grundigt til pulveret er helt opløst
 5. Tilføj mere varmt vand
 6. Drik din frisklavede matcha te

På Mecindo finder du også matcha te i tebreve. Denne type laves som almindelige tebreve, og smager fantastisk. Den helt rette smag og oplevelse for du dog gennem matcha pulver.

Vidste du, at du kan drikke matcha te varmt og koldt, og at du kan hælde mælk i for at få en mere cremet te? Det er helt op til dig hvordan du vil nyde din matcha te. Uanset hvordan du drikker din matcha te, så får du hele 137 gange flere antioxidanter end ved at drikke en kop almindelig grøn te. Mængden af antioxidanter afhænger selvfølgelig af hvilken te der sammenlignes med 


Køb matcha te hos Mecindo

Her på mecindo kan du købe det fantastiske matcha te i to udgaver. Du kan købe Clearsprings 100% rene Matcha te pulver for den bedste, mest koncentrerede udgave, eller du kan købe din Matcha te som matcha te breve. Husk redskaberne som piskeris og skål, for at du kan lave matcha teen lige som det er tænkt. 

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene. 

Læs mere Skjul