Hvid te

Hvid te er te der plukkes tidligt på foråret inden te-bladene springer ud.
Dette resulterer i en dejlig mild og imødekommende te, der er fri for den lidt skarpe, bitre smag der ses ved andre te-sorter.

Kundernes favoritter

Hvid te er te der plukkes tidligt på foråret inden te-bladene springer ud.
Disse knopper dampes og tørres efterfølgende hvorved både smag og næringstoffer bevares.
Hvid te adskiller sig fra andre te-sorter ved at have en meget mild og imødekommende smag.
Denne smag skyldes at Hvid te er næsten helt fri for tanniner, som er de stoffer der normalt giver te dens lidt bitre, skarpe smag.
Hvid te vil derfor aldrig have en bitter smag, ligemeget hvor længe den trækker.

Hvid Te er et fremragende valg til personer der ikke bryder sig om andre, mere bitre te arter såvel som børn, som ofte ikke er så glade for bitre smagsoplevelser.
Hvid te bliver ikke varmebehandlet, og er derfor rig på vitaminer og antioxidanter – Frisk Hvid te indeholder op mod tre gange så mange antioxidanter som grøn te.

Te har været anvendt som medicin i århundreder. Ny moderne videnskab har opdaget, hvad folk i Kina og hele verden længe har vidst: te er godt for dig. Mens grøn og sort te er meget sundt, er hvid te er den mindst forarbejdede te og har dermed de højeste antioxidant niveauer. Det kan være den sundeste te af dem alle.

Hvid Te - Sundt

Nogle af de sundhedsmæssige fordele der spekuleres om ved hvid te, omfatter reduceret risiko for kræft, hjerte-kar-sygdom og forbedring af den orale sundhed. Hvid te har antioxidante og anti-aging egenskaber, der hjælper med at opretholde et godt helbred og en sund hud. Det beskytter huden mod de skadelige virkninger af UV lys. Med sine antibakterielle egenskaber beskytter hvid te kroppen fra forskellige infektioner forårsaget af bakterier.

Hvid te giver lindring til diabetikere fra symptomer såsom fald i plasma glucose niveauer, øgning af insulinsekretion og overdreven tørst (polydipsi). Indtagelse af hvid te kan også hjælpe dig med at tabe dig.

Der findes mange forskellige typer te, på markedet i dag. Grøn te, hibiscus te og kamille te er eksempler på typer te, som folk er vant til. Indtagelse af te har i meget lang tid været kendt for at have en positiv effekt på mennesker, og det er derfor, folk fra Østen henviser til det som den vigtigste ingrediens til visdom, lykke og et godt helbred.

Er der koffein i hvid te?

Hvid te, grøn te, oolong te og sort te kommer alle fra denne plante, og alle indeholder koffein.

Hvor kommer hvid te fra?

Hvid te kommer fra knopperne og blade af Camellia sinensis planten. Blade og knopper får lov til at visne og tørre naturligt i solen. Navnet "hvid te" stammer fra de fine sølvfarvede-hvide hår på uåbnede knopper af teen, som giver planten et hvidligt udseende.

Hvordan tilberedes Hvid te?

Brug ikke kogende vand:

Kogende vand kan ødelægge den fine smag af hvid te. De fleste eksperter er enige om, at den ideelle vandtemperatur for hvid te er mellem 76 til 85 grader Celsius. For de bedste resultater, bringes vandet i kog og derefter lades det sidde i op til et minut, og hæld da vandet over bladene.

Vær Generøs med Te bladende:

Hvide teblade er langt mindre tætte og kompakte end andre typer, hvilket betyder, at du bør øge mængden af teblade, set i forhold til hvad du normalt bruger. Start med at bruge 2 teskefulde af hvide teblade for hver kop vand. Lav en smags test og derefter tilføje eller trække flere blade fra, til du når den ønskede smag.

Når det kommer til Trækketid, er længere tid, bedre:

Specifikke tider kan variere afhængigt af mærket af hvid te, du bruger. Imidlertid er 5 til 8 minutter for den første udblødning generelt anbefalet, med 2 til 3 minutter for hver ekstra kop.

Hvid Te Antioxidanter

Antioxidanter er næringsstoffer, som beskytter kroppen mod skader fra frie radikaler. Frie radikaler er grimme ting, der skaber kaos i din krop, kan skade DNA’en og accelerere aldringen. Antioxidanter neutralisere dem. Hvid te er fyldt med disse beskyttende næringsstoffer.

Muligvis forebygge cancer

Hvid te kan have en dybtgående magt over de kræftfremkaldende celler og arbejde imod mange forskellige typer af kræft, såsom kræft i tyktarmen, prostata, og mavekræft. Flavonoider, en klasse af antioxidanter, inhiberer væksten af cancerceller og forhindrer udviklingen af nye.

Lavere blodtryk

Undersøgelser viser, at hvid te kan fortynde blodet og forbedre arterie funktionen. Det hjælper med at sænke højt blodtryk og opretholde en sund én. Ved at fremme stærke og sunde blodkar, sænker hvid te chancen for slagtilfælde.

Lavere kolesterol

Catechiner, en anden gruppe af antioxidanter, har vist sig at reducere kolesterol, og hvid te vrimler med dem. Kolesterol er en særlig type af fedt og er nødvendigt for sundheden. Der er god kolesterol og dårlig kolesterol, og hvid te øger de gode mens de dårlige sænkes. Dette hjælper med at forhindre åreforkalkning og en blokering af blodstrømmen.

Beskytter hjertet

Ved udtynding af blodet, sænkes blodtrykket, og reduceres kolesterol, som dermed lader hvid te beskytte hjertet og hele kredsløbet. Forskere har også opdaget, at folk, der drikker 2 eller flere kopper te om dagen har næsten 50% mindre risiko for at dø efter at have et hjerteanfald. Hvid te er virkelig en bemærkelsesværdig hjerte tonic.

Stærke knogler

Undersøgelser har vist, at mennesker, der drikker te regelmæssigt har en større knogletæthed og styrke end ikke-drikkende. Hvid te kan også have gavnlige virkninger for folk som lider af gigt og knogleskørhed.

Antibakteriel & Antiviral

Hvid te er en naturlig dræber af bakterier og vira. Antioxidanterne i hvid te styrker hele immunsystemet, der giver beskyttelse mod en række angribere, og en lang række sygdomme.

Sunde tænder og tandkød

Hvid te indeholder små mængder af fluor og andre næringsstoffer, som holder tænderne stærke og sunde. Det dræber også de bakterier, der forårsager plak, huller i tænderne, og dårlig ånde.

Sund hud

Frie radikaler fra ophold i solen for længe, stress og en dårlig kost kan skade huden, og få den til at aldre for tidligt. At drikke hvid te fremmer en sund og strålende hud.

Gennemgang af sundhedsmæssige fordele

Nu kan du se, at hvid te har en lang række virkninger på kroppen og at der er et enormt antal fordele for dit helbred at nå. Det menes også at hvid te kan anvendes som slankete, da denne te indeholder så mange gode antioxidanter, og vitaminer som styrker din krops forsvar og fjerner træthed og udmattelse.

Nu skulle du gerne have en større forståelse for hvad hvid te er, og at hvid te er sundt. Derfor opfordrer vi dig til at se igennem vores udvalg og finde den variant som du finder mest interessant. Husk, at du efterfølgende kan gå ind og anmelde din oplevelse med produktet, og på den måde hjælper du andre, som ønsker at vide om den smagte godt, virkede eller andet.

På siden her finder du et udvalg af økologisk te – hvid te – slanke te - sund hvid te.

Hvid te er en fantastisk tonic og en af naturens store gaver. Vi opfordrer dig til at tilføje den til dit liv. Til dit gode helbred!

Læs mere Skjul