Pleje til underlivet

Vaginalpleje er vigtigt for mange kvinder. Skønhed kommer ikke kun af dit tøj og make-up, men kræver også personlig pleje. Personlig hygiejne er også meget afgørende for at holde din krop sund og smuk. Vaginal kløe eller irritation i underlivet kan forårsage ubehag. Især når det sker på et følsomt område som skeden, kan det være særligt ubehageligt. Kløe og irritation i underlivet er ikke et stort problem. Dog kan symptomerne være tegn på en infektion. Vaginal tørhed er et problem for kvinder før og efter overgangsalderen, også selv om utilstrækkelig vaginal smøring kan forekomme i alle aldre. Vaginal tørhed er kendetegnende på vaginal atrofi (atrofisk vaginitis) - udtynding og betændelse i vaginal vægge på grund af et fald i østrogen.

Læs mere Skjul

Kundernes favoritter

Vaginalpleje er vigtigt for mange kvinder. Skønhed kommer ikke kun af dit tøj og make-up, men kræver også personlig pleje. Personlig hygiejne er også meget afgørende for at holde din krop sund og smuk.

Vaginal kløe eller irritation i underlivet kan forårsage ubehag. Især når det sker på et følsomt område som skeden, kan det være særligt ubehageligt. Kløe og irritation i underlivet er ikke et stort problem. Dog kan symptomerne være tegn på en infektion.

Vaginal tørhed er et problem for kvinder før og efter overgangsalderen, også selv om utilstrækkelig vaginal smøring kan forekomme i alle aldre. Vaginal tørhed er kendetegnende på vaginal atrofi (atrofisk vaginitis) - udtynding og betændelse i vaginal vægge på grund af et fald i østrogen.

Vaginal Hygiejne

Vaginal hygiejne er meget vigtigt for kvinder. Skønhed kommer ikke kun dit tøj og make-up, men kræver også personlig pleje. Personlig hygiejne er også meget afgørende for at holde din krop sund og smuk.

Vaginal hygiejne hjælper dig ikke kun med at bekæmpe infektioner og skadelige sygdomme, men efterlader også en dejlig fornemmelse som holder dig duftfri som gør dig komfortabel.

Der er få kvinder, der har tendens til almindelige fejl for at opretholde vaginal hygiejne. For eksempel ved hjælp af duftsæber kan til kløe og kan skabe ubalance i underlivet på pH-skalaen. Herunder har vi angivet punkter til, hvordan du opretholder samt vedligeholder vaginal hygiejne

 • Rens dit underliv fra front til bag (vagina til anus). Dette forhindrer overførslen af ​​skadelige bakterier.
 • Efter toiletbesøg bør du tørre din vagina med rent og blødt papir. Skift altid hygiejnebindet efter hver 6-7 timer. Dette vil undgå bakterielle infektioner.
 • Brug ikke parfumeret sæbe, body wash eller talkum på kønsdelene. Duften og kemikalier kan forårsage problemer og ubalancen i underlivet.  Du bør som udgangspunkt ikke skrubbe men rengør dit underliv forsigtigt med en anti-bakteriel sæbe når du er i bad.
 • Vask med mild sæbe og varmt vand for at undgå infektioner samt holder dit underliv rent.  Du må ikke ”overforbruge” sæbe, da dette kan forårsage irritation.
 • Anvendelse af syntetiske undertøj kan forårsage irritation i skeden. Du bør som udgangspunkt anvende bomuldsundertøj, da dette er lette og mere komfortabelt. Desuden tørrer bomuld hurtigt.
 • Vask dine kønsorganer med vand efter hver gang du har været på toilettet. Dette forhindrer den vaginale lugt fra at udvikle sig. Hertil bør du anvende løstsiddende tøj for at give luft til dit underliv luft.

Husk at din vagina bliver rengjort på egen hånd. Du bør derfor prøve disse skønheds tips til at opretholde en ordentlig genital hygiejne i underlivet.

Vaginal Kløe

Vaginal kløe eller irritation i underlivet kan forårsage ubehag. Især når det sker på et følsomt område som skeden, kan det være særligt ubehageligt. Kløe og irritation i underlivet er ikke et stort problem. Dog kan symptomerne være tegn på en infektion.

Hvad er årsagen til vaginal kløe, svie og irritation?

Herunder er listet almindelige årsager til vaginal kløe, svie og irritation:

Bakteriel Vaginose. Det er normalt, at have en sund blanding af bakterier i skeden. Men de forkerte bakterier kan føre til en infektion. Er du inficeret med bakteriel vaginose kan du opleve symptomer såsom kløe og irritation, betændelse, en brændende fornemmelse i underlivet, udflåd og fiskelignende lugt fra skeden.

Kønssygdomme. Klamydia, genital herpes, kønsvorter, Trichomoniasis og Gonorré kan alle forårsage vaginal kløe, irritation samt andre symptomer.

Gær infektion (vaginal candidiasis). Statistikken angiver at tre ud af fire kvinder vil udvikle en gær infektion på et tidspunkt i deres liv (skedesvamp). Gær infektioner opstår når gæren, candida, vokser overdrevent i skeden og vulva. Graviditet, samleje, antibiotika og et svækket immunsystem kan alle gøre kvinder mere tilbøjelige til at blive smittet med en gær infektion. I tillæg til irritation, vil en gær infektion producere en tyk, hvid, teatralsk udflåd.

Overgangsalderen. Faldet i østrogenproduktion, der forekommer ved afslutningen af ​​en kvindes reproduktive år kan forårsage de vaginale vægge til at blive tynde og tørre ud. Dette kan føre til kløe og irritation. Fortynding af de vaginale vægge, er også et problem hos nogle kvinder, der ammer.

Kemiske irritanter. En række kemiske stoffer, herunder cremer, duftsprays, kondomer, svangerskabsforebyggende midler, vaskemidler, sæbe, duftende toiletpapir, og glidecreme kan irritere skeden.

Vaginal Tørhed

Vaginal tørhed er et problem for kvinder før og efter overgangsalderen, også selv om utilstrækkelig vaginal smøring kan forekomme i alle aldre. Vaginal tørhed er kendetegnende på vaginal atrofi (atrofisk vaginitis) - udtynding og betændelse i vaginal vægge på grund af et fald i østrogen.

Et tyndt lag af fugt smører dine vaginale vægge når du er seksuelt ophidset, hvorfor mere blod strømmer til dine bækkenorganer og derved skaber mere smørende vaginalvæske. Hormonelle ændringer i forbindelse med din menstruationscyklus, aldring, overgangsalderen, fødsel og amning kan påvirke mængden og konsistensen af ​​denne fugt.

Symptomer på vaginal tørhed

Vaginal tørhed kan være ledsaget af tegn og symptomer som herunder:

 • Kløe eller sviende omkring skedeåbningen og den nedre del af skeden
 • En brændende fornemmelse
 • Ømhed
 • Smerter eller lys blødning med samleje
 • Vandladningshyppighed eller hastende
 • Tilbagevendende urinvejsinfektioner

Årsager til vaginal tørhed

Nedsat østrogen niveauer er den vigtigste årsag til vaginal tørhed. Østrogen er et kvindeligt hormon, der hjælper med at holde vaginal væv sundt ved, at opretholde normal vaginal smøring, væv elasticitet og surhedsgrad. Disse faktorer skaber et naturligt forsvar mod vaginale og urinvejsinfektioner. Når dit østrogenniveau falder, gør dette naturlige forsvar ligeledes, hvilket fører til en tyndere, mindre elastisk og mere skrøbelig vaginal foring og en øget risiko for urinvejsinfektion.

Østrogene niveauer kan falde af forskellige årsager:

 • Overgangsalderen eller overgangstiden før overgangsalderen (perimenopause)
 • Barsel eller ved amning
 • Effekter på dine æggestokke fra kræftbehandling, herunder strålebehandling, hormonbehandling og kemoterapi
 • Kirurgisk fjernelse af dine æggestokke
 • Immunsygdomme
 • Rygning

Medicin

Nogle allergi og influenza medikamenter kan indeholder decongestanter, hvilket kan nedsætte fugten i mange dele af kroppen, herunder din vagina. Antiøstrogene medikamenter, såsom dem der anvendes til behandling af brystkræft kan også resultere i vaginal tørhed.

Sæber med parfume

Processen med at rense din vagina med et flydende præparat der indeholder parfume kan forstyrre den normale kemiske balance i din vagina og kan forårsage inflammation (vaginitis). Dette kan medføre, at din vagina til at føle tør eller irriteret.

 

Læs mere Skjul