Generiske lægemidler

Generiske lægemidler er medicin med præcis de samme egenskaber som det originale produkt. De generiske lægemidler har blot et andet navn og kommer på markedet lang tid efter den originale medicin, men virker på nøjagtig samme måde.


De enkelte lægemidler kontrolleres grundigt, og afgørelsen om generisk substitution sker under nøje kontrol. Hos Mecindo forhandler vi en lang række generiske lægemidler.


Et eksempel er Cetirizin, som er et middel mod allergi og kan erstatte midler som Alnok, Vialerg og Beneday tabletter.

Hvorfor kommer generisk medicin på markedet? 

Generisk medicin kommer på markedet, når et patent på et originalt lægemiddel udløber. Lægemidler med generisk substitution godkendes af myndighederne på nøjagtig samme måde, som det originale lægemiddel blev det, og patienterne kan derfor føle sig sikre og helt trygge ved at bruge generiske lægemidler.

 Fordelen ved generika er, at den generiske medicin ofte er langt billigere end den originale medicin. 

Hos Mecindo ønsker vi, at vores kunder får det bedste produkt til den billigste pris, og det er en af grundene til, at vi forhandler generika.  

Indeholder generiske lægemidler de samme stoffer som den originale medicin?

Ja, generiske lægemidler indeholder de samme stoffer og virker på samme måde som de originale lægemidler, og der er samme krav til medicinens effekt, som der er på den originale medicin.

Det samme gælder bivirkninger og sikkerhed – alle bivirkninger skal være udførligt dokumenteret og medicinen skal fremstilles under striks kvalitetskontrol.

Læs mere Skjul