Godkendt af Lægemiddelstyrelsen

Ibuprofen Tabletter (Teva)

Mod smerter (Ipren & Ibumetin alternativ)

200  mg
20 Tabletter
26,95 kr
Få på lager | Levering 1-2 dage
Se forsendelsesomkostninger
Bemærk: Håndkøbsmedicin er undtaget fortrydelsesretten.

Læs altid den medfølgende indlægsseddel grundigt før du anvender lægemidlet.
Indlægssedlen kan findes ved at søge efter produktets navn her.

Beskrivelse

Ibuprofen 200mg Tabletter er et håndkøbslægemiddel og kan bruges til hurtig lindring af hovedpine, migræne, tandpine, nerve smerter (neuralgi) og menstruationssmerter. 

Ibuprofen 200mg kan også reducere feber og ubehag forbundet med forkølelse og influenza. Ibuprofen dæmper ligeledes vævsreaktioner (inflammation) eller betændelseslignende symptomer, som kan ses ved nogle gigtsygdomme, eller som kan opstå efter et slag eller en forstuvning.

Symptomerne på inflammation kan være hævelse, rødme, ømhed og smerter.  

Ibuprofen tilhører en gruppe af lægemidler, der kaldes anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID). NSAID'er virker ved at inhibere et enzym, der forårsager at andre kemiske reaktioner kan forekommer.

Ibuprofen 200mg tabletter indeholder den samme aktive ingrediens som Ipren tabletter, Ibuprofen fra Orifarm og Ibuprofen fra Actavis.

Ibuprofen 200mg er et alternativ til Ipren, Ibumetin, Ibuprofen fra Orifarm og Ibuprofen fra Actavis der alle har den aktive ingrediens Ibuprofen til fælles. – Samme aktive ingrediens – bare billigere.

Ofte stillede spørgsmål

1. Hvordan kan I sælge ibuprofen 200mg tabletter meget billigere end mit lokale apotek?

Vores priser på netop denne medicin er baseret på en generisk version af Ipren, Ibumetin og Ibuprofen fra Orifarm – Den aktive ingrediens i selve produkterne er de samme, men selve produktet er ikke ”brandet” som Ipren og Ibumetin, men derimod i en neutral indpakning med visning af den aktive ingrediens.

Ibuprofen tabletter, Ipren tabletter og Ibuprofen fra Orifarm har alle den aktive ingrediens Ibuprofen til fælles

2. Giver Ibuprofen tabletter mig den samme virkning som den brandede version (Ipren tabletter, Ibumetin tabletter og Ibuprofen fra Orifarm)?

Absolut. Når en medicinalvirksomhed udvikler et lægemiddel får virksomheden ligeledes en unik rettighed til at sælge det pågældende produkt for en årrække (originalt produkt). 

Når denne rettighed udløber kan enhver medicinalvirksomhed forudsat at de opfylder reglerne producere tilsvarende lægemiddel (generisk produkt). Dette oplever du ligeledes på apoteket, hvor farmaceuten spørg om du vil have den originale medicin som typisk er dyr eller en generisk version (samme indhold) som typisk er billigere.

Dette håndkøbslægemiddel indeholder identiske medicinske egenskaber uanset mærke, emballering og reklame. Nøglen er den "aktive" ingrediens - der rent faktisk behandler symptomet. 

Beskyttelse og kvalitetskontrol gælder ligeligt for alle originale som generiske lægemidler. Det generiske lægemiddel skal opfylde de samme kvalitetskrav som det originale lægemiddel. Emballage kan variere, men ingredienserne er identiske, og resultaterne af behandlingen vil være de samme.

Et godt råd:

Nøglen er den aktive ingrediens. Kig derfor på det mærke du kender, og noter den aktive ingrediens for derefter at kontrollere, at den aktive ingrediens samt dosis er den samme som på det generiske brand. 

Instruktion

Sådan bør du tage Ibuprofen 200mg tabletter:

  • Voksne og ældre skal tage 1 tablet hver 4. til 6. time efter et måltid. Maks 3 tabletter på en given 24-timers periode.
  • Bør ikke gives til børn under 12 år.
  • Tabletterne skal synkes med et glas vand eller mælk. 

Advarsel

Du bør være forsigtig før du tager Ibuprofen 200mg Tabletter:

  • Spørg din læge eller apoteket før du tager ibuprofen, især hvis du er allergisk over for ibuprofen eller acetylsalicylsyre.
  • Du må ikke tage dette produkt, hvis du er allergisk over for, eller tage en anden smertestillende medicin, lider af astma, kan være gravid eller modtage regelmæssig medicinsk behandling.
  • Du må ikke tage dette produkt, hvis du har et mavesår eller andre mave lidelser. 

Potentielle bivirkninger

Potentielle bivirkninger ved indtagelse af ibuprofen 200mg tabletter:

Bivirkninger såsom hovedpine, svimmelhed, hududslæt, depression kan forekomme en gang imellem. Brug af dette produkt kan fremkalde gastrisk irritation, kvalme, dyspepsi og maveblødning. Fortæl din læge eller apoteket, hvis du har nogen bivirkninger efter indtagelse af dette produkt. 

Aktive ingrediens

Hver Ibuprofen 200mg tablet indeholder:

Ibuprofen 200mg, natriumstivelsesglycolat, croscarmellosenatrium, saccharose, E171, E127 og E211

Brand Generiske lægemidler
Klassifikation (HX18)
Produktnummer 32063
Mængde 200 mg 20 Tabletter