Godkendt af Lægemiddelstyrelsen

Cetirizin mod allergi

Alnok, Vialerg og Beneday Alternativ

10 mg
100 Tabletter
På lager
Fragt 29kr
2-4 hverdage
74,95 kr
Bemærk: Håndkøbsmedicin er undtaget fortrydelsesretten.

Beskrivelse

Cetirizin er et antihistamin til behandling af allergirelaterede lidelser som allergi, høfeber, kæledyrsallergi og andre hudreaktioner.

Cetirizin er et anden generation antihistamin som ikke gør dig døsig og kan hjælpe med at behandle personer, der lider af forskellige typer af overfølsomhed.

Ved brug af et antihistamin som Cetirizin kan ubehagelige symptomer og overfølsomhedsreaktioner effektivt lindres og forebygges.  

Antihistaminer er effektive overfor:

  • Nysen, 
  • Kløende øjne
  • Løbende næse / tilstoppet næse
  • Rindende øjne 
  • Nældefeber og høfeber
  • Hududslet
  • Kløende hud.

Et antihistamin som cetirizin virker ved at hæmme virkningen af histamin, et stof der findes naturligt i kroppen, som igangsætter den allergiske reaktion.

Cetirizin er et generisk lægemiddel, hvilket vil sige at mange medicinalvirksomheder producerer og sælger dette medikament til vidt forskellige priser.

Du kan dog være sikker på, at du altid får et produkt med den lovede virkning og indhold til en ganske lav pris.

Mest almindelig kendt i Danmark er mærker der indeholder Cetirizin er ”Cetirizin Actavis”, ”Vialerg” fra Orifarm, ”Alnok” fra Sandoz, ”Cetirizin PCD” fra Stada og Benaday. 

Fælles for alle nævnte er den aktive ingrediens Cetirizin – pillerne er de samme – prisen er forskellig.

Ofte stillede spørgsmål ved Cetirizin tabletter

1.Hvordan kan I sælge Cetirizin meget billigere end mit lokale apotek?

Vi kan sælge cetirizin tabletter til en ganske lav pris, da denne medicin er en generisk version af de dyre "brandede" mærker Alnok, Vialerg og Beneday.

Da producenten ikke bruger en masse penge på dyr markedsføringen, er der derfor råd til at sælge den billigere. Dette giver i sidste ende derfor også en billigere pris for dig som forbruger, da en lav indkøbspris for os medfører en lav købspris for dig.

At produktet er billigt betyder på ingen måde at det er en dårligere/discount udgave, men blot at produktet ikke kommer i en indpakning fra de kendte mærker, men i en en neutral indpakning med visning af den aktive ingrediens. Virkningen, og kravene til kvalitetskontrol og dokumentation, er prævis de samme.

2. Giver Cetirizin mig den samme virkning som den brandede version (Alnok, Vialerg og Beneday tabletter)?

Absolut. Når en medicinalvirksomhed udvikler en ny type medicin, vil virksomheden typisk opnå patent på produktet hvorigennem de får eneret til at sælge produktet. Denne licens gælder dog kun i en begrænset periode (typisk 20 år).

Når patentet udløber, er det derfor frit for alle andre medicinalvirksomhed på markedet at producere den præcis samme medicin. Disse virksomheder skal naturligvis stadig opfylde de samme krav til dokumentation og kvalitetskontrol som den originale udviklet af lægemidlet har skulle leve op til.

Resultatet af den øgede konkurrence er at du som forbruger for adgang til den medicin du behøver til en langt mere konkurrencedygtig pris end hvad der typisk vil opleves så længe en medicinalvirkomhed har eneret på et produkt.   

Sådan medicin er ikke kopimedicin, men i stedet benævnt "generisk medicin" eller generika. Denne type medicin kan du også finde på dit lokale apotek, hvor det ikke er unormalt at farmaceuten spørger ind til om om du ønsker at købe den originale medicin som typisk er dyr eller en generisk version (samme indhold) som typisk er billigere.

Dette håndkøbslægemiddel besidder identiske medicinske egenskaber uanset mærke, emballering og reklame. Nøglen er den "aktive" ingrediens - der rent faktisk behandler symptomet. 

Beskyttelse og kvalitetskontrol gælder ligeligt for alle originale som generiske lægemidler. Det generiske lægemiddel skal opfylde de samme kvalitetskrav som det originale lægemiddel. 

Emballage kan variere, men ingredienserne er identiske, og resultaterne af behandlingen vil være de samme.

Et godt råd:

Nøglen er den aktive ingrediens. 

Kig derfor på det mærke du kender, og noter den aktive ingrediens for derefter at kontrollere, at den aktive ingrediens samt dosis er den samme som på det generiske brand. 

3. Hvor hurtigt virker cetirizin?

Efter indtag af allergimedicin med cetirizin vil virkning typisk opleves allerede efter ½ - 1 time.

Antihistamin-virkningen består i omkring 24 timer. Herefter skal der indtages en ny dosis cetirizin hvis behovet består.

Instruktion

Kun til oral anvendelse. Overskrid ikke den anbefalede dosis.

Voksne og unge over 12 år:

Tag en 10 mg tablet én gang dagligt.

Børn i alderen fra 6 til 12 år:

5 mg to gange dagligt (en halv tablet to gange dagligt). Den ene halvdel af tabletten én gang dagligt kan også indtages, hvis dosis er tilstrækkelig. 

Aktiv ingrediens

IngrediensMængde (1 tablet)
Cetirizin10 mg

Skriv en anmeldelse

Captcha
Captcha
Brand Generiske lægemidler
Klassifikation (HF)
Produktnummer 30857
Mængde 10 mg 100 Tabletter
Ingredienser

emearket
  • Køberbeskyttelse på kr. 10.000,-
  • En nem og gennemskuelig handel
  • Løbende kontrolleret

Ofte købt sammen med

De mest populære produker lige nu