Stevia

Find dit steviasødemiddel her. Stevia kan bruges på samme måde som almindelig sukker, men uden at påvirke blodsukkeret. Derfor kan folk med diabetes med fordel bruge stevia som sødestof. Desuden er stevia et 100% naturligt produkt. Læs mere om Stevia her på siden, og køb i dag.

Kundernes favoritter

Hvad er stevia?

Nogle tror at stevia er et kunstigt sødestof der bruges i fødevarer, i stedet for almindelig sukker. Faktisk er stevia et helt naturligt sødestof og udvindes fra planten Stevia Rebaudiana. Denne plante er den absolut sødeste plante der findes og har siden dens ”opdagelse” været et utroligt populært alternativ til den almindelige sukker roe / rørsukker til brug som sødemiddel.

Oprindeligt stammer Steviaplanten fra Sydamerika, hvor det varme klima er perfekt for plantens vækst. Senere er Steviaplanten blevet importeret i lande som Japan, Kina og Korea. I planten findes steviaglykosider, som er det stof der bruges i fødevarer og som sødestof. 

Når stevia anvendes i fødevareindustrien, kan steviaglykosid findes som E-nummeret E960.


Steviaprodukter på Mecindo.dk

På Mecindo.dk finder du et stort udvalg af stevia fra mærkerne: Dr. Förster, Funksjonell Mat, Hermasetas, Natur Drogeriet og Nicks. 

  • Stevia i pulverform er især velegnet til strøsukker, bagning, desserter og is. 
  • Stevia i form af dråber/drops findes også med tilsat smag i form af f.eks. jordbær, kokos, vanilje og mandel. Dråberne er perfekte til kaffe og te.
  • Steviatabletter er nemme at have med, og fungerer super i både kaffe, te og andre drikke.

Mange er vilde med Natur Drogeriets Stevia MaxSød, og denne finder du selvfølgelig også på Mecindo. Det særlige ved Stevia MaxSød er, at det søder op til 200-400 gange mere end almindeligt sukker. 


Hvor meget stevia i forhold til sukker?

Stevia sødemiddel laves af bladene fra planten som er hele 15 gange sødere end det der ses ved rørsukker og sukkerroer.


Hvad er forskellen på sukrin og stevia?

Sukrin er en af mange sukkererstatninger og er en sukkeralkohol. Forskellen på sukrin og stevia er kort sagt, at sukrin er kunstigt fremstillet, mens stevia er udvundet af en plante. 


Hvordan bruges stevia?

Du kan bruge stevia til de samme ting som almindeligt sukker. Det vil sige, at du kan bruge det i kaffe, te, i kager, desserter, syltetøj/marmelade, dressing og andet bagværk. Doseringen af stevia varierer meget, alt efter om du vælger at bruge stevia i pulverform eller stevia dråber/drops. 

Under det enkelte produkt kan du læse mere om den korrekte dosering. 

En af de store fordele ved stevia er at, det i modsætning til andre sukkeralternativer som agave sirup, er stort set kaloriefrit. Dette kan være en stor fordel for personer der ønsker at tabe sig eller blot er meget fokuseret på deres kalorie indtag.

Stevia har også et meget lavt glykæmisk indeks (GI) som i nogle tilfælde kan være så lavt som 0. Det glykæmiske indeks er et udtryk for hvor stor en påvirkning en spise vil have på blodsukkeret og måles fra 0-100. Almindeligt sukker har et GI på 73.


Stevia bivirkninger

Grænsen for hvor meget stevia et voksent menneske på 60 kg må indtage pr. dag, er ca. 160 gram stevia, altså en virkelig stor mængde. På produkterne står der, at overdreven brug kan virke afførende. Dette er EU-lovgivning, og selvom du ikke oplever denne virkning, skal det stå der på. 

Stevia giver ikke en stigning i blodsukkeret, og omsættes desuden ikke til energi i kroppen. Derfor er det særligt velegnet som sødestof til diabetikere. 


Køb stevia på Mecindo.dk

På Mecindo finder du mange forskellige steviaprodukter. Vælg mellem steviapulver og steviadråber/drops. Steviadråberne findes med mange forskellige smage, og kan derfor nydes i mange slags varme og kolde drikke. Eller tilsættes som sødestof i bagværk, is eller slik. 

Vi har et bredt sortiment af håndkøbsmedicin, kosttilskud, helsekost og personlig pleje til billige priser. Har du spørgsmål til et produkt eller en ordre, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice. Du kan kontakte kundeservice på mail eller telefon.  

Læs mere Skjul