Sesamolie

Lækre sesamolier rige på flerumættede fedtsyrer.

Sesamolie er en sund olie, som er rig på vitamin-E og B, magnesium, calcium og protein.
 Sesamolie kan med fordel bruges af folk, der lider af forhøjet blodtryk, da olien indeholder mange af de flerumættede fedtsyrer og ikke så mange af de mættede fedtsyrer. 

Sesamolie bruges ofte i det asiatiske køkken især som en smagsfremhæver og kan desuden bruges som både hud- og hårkosmetik.
Olien udvindes af sesamfrø - den lyse sesamolie af uristede frø, den gyldne af de ristede sesamfrø.
Især ristet sesamolie er en af de mest karakteristiske, velduftende og smagfulde olier, der findes. Sesamolie indeholder desuden både omega-6 og omega-3 fedtsyrer.


Viser 1 til 6 af 6 (1 sider)

Sesamolie

Sesamolie som hud- og hårplejemiddel.

Du kan også bruge sesamolie som et hudplejeprodukt. Olien trænger fint ind i huden og virker blødgørende og helbredende. Den menes at hjælpe mod akne, og man kan i al fald trygt smøre den i ansigtet, den trænger ind i huden og efterlader den ikke fedtet. Du kan også bruge olien i håret. Den giver næring og styrke, er god mod skæl, og efter sigende skulle den være gavnlig mod lus og luseæg. Så alt i alt er sesamolieen styrkende og god olie, som kan bruges både indvortes og udvortes.

Sesamolie i madlavning.

I Sydindien bruges sesamolie som stegeolie og i det koreanske, kinesiske og japanske køkken samt i den øvrige asiatiske verden bruges olien, især ristet sesamolie, som smagsforstærker og dryppes ofte på maden efter endt tilberedning.  Prøv Clearspring  Ristet Sesamolie;i dressinger og marinader og sprinkl det over dine nudelretter og f.eks. ovenpå stegte grønsager; det giver en vidunderlig, nøddeagtig smag, som beriger dine retter og tilmed er sundt og nærende.