Kokosolie

Utrolig alsidig og sund olie.

Brug kokosolie til stegning, bagning, hud- og hårpleje. Mulighederne er mange med den skønne og naturlige olie. Kokosolie findes desuden i varianter med og uden smag/duft. Læs mere om kokosolie nederst på denne side.


Kundernes favoritter

Hvad er kokosolie?

Kokosolie er en tyk og hvid olie, fremstillet af kokosnødder. Det er ikke hele kokosnødden som bruges i fremstillingen af kokosolie. Når kokosnødderne høstes, åbnes de og det hvide frugtkød fjernes. Herefter vaskes frugtkødet og lægges til tørre – ofte i solen. Det tørre kokoskød presses ved lav varme hvormed kokosolien udvindes. Når økologisk kokosolie fremstilles, sker det helt uden brug af kemikalier. 

Kokosolie er ved stuetemperatur helt hårdt, men smelter hurtigt når det udsættes for varme. Allerede ved bare 24 grader begynder kokosolien at blive flydende. 


Er kokosolie sundt?

Kokosolie indeholder næsten hele 90 % mættet fedt, hvilket er den fedtsyre man bør spare på. Mættet fedt kan nemlig øge risikoen for både blodpropper og åreforkalkninger. Hvis du bruger kokosolie med måde i din madlavning, er olien en fantastisk olie at bruge.

Kokosoliens næringsindhold pr. 100 gram olie er:

 • Kalorier: 862
 • Fedt: 100 gram, heraf mættet fedt 87 gram, flerumættet 1,8 gram og enkeltumættet 6 gram

På trods af dette, er der mange delte meninger om kokosolien. Nogle mener, at kokosolie er sundt, mens andre helst ikke ser at den bruges for meget i forbindelse med madlavning. 

Bemærk, at næringsindholdet kan variere en smule fra produkt til produkt. Dog er indholdet af mættet fedt altid omkring 90 %, med mindre olien er fedtreduceret.


Hvor meget kokosolie om dagen?

Der er ikke fastlagt en gældende daglig dosis af kokosolie. Du skal ikke spise alt for meget, men prøv f.eks. at skifte din olivenolie eller anden vegetabilsk olie ud med kokosolie. 


Hvad kan kokosolie bruges til?

Udover at indgå i madlavning og bagning, kan kokosolie bruges til både hud- og hårpleje. Vil du gerne vide nøjagtigt hvad kokosolien kan bruges til og hvordan du skal gøre, så læs med her.


Kokosolie til hudpleje

Kokosolie er utroligt fugtgivende, hvilket gør olien perfekt til brug på tør, skællende og irriteret hud. Påfør et tyndt lag kokosolie på huden i ansigtet og lad olien sidde natten over. Du kan også bruge kokosolien på tørre læber. På den måde kan du forebygge tørre og sprukne læber, men også behandle læber som allerede er tørre, svider og sprækker. Udover at virke fugtgivende, er kokosolien også helt fantastisk til at fjerne makeup. Kokosolien fjerner også vandfast makeup uden problemer, samtidig med at huden får gavn af oliens fugtgivende egenskaber.

Kokosolien kan selvfølgelig også bruges på resten af kroppen, hvor den virker fugtgivende og forebygger tør hud. Lav også din egen bodyscrub med kokosolie og havsalt. Havsaltet eksfolierer huden, mens kokosolien fugter og plejer huden, så tørhed og uren hud modvirkes. 


Kokosolie til hårpleje

Du kan bruge kokosolie i håret – det fedter nemlig ikke ligeså meget som man skulle tro. Kokosolie er hårdt ved stuetemperatur, men når olien opvarmes, f.eks. ved at gnide det i hænderne, bliver det blødt og håndterbart. Gnid en lille mængde kokosolie i håret og få et skinnende flot hår. Du kan også bruge kokosolie i dine spidser. Vask dit hår med shampoo og tør det med et håndklæde. Derefter gnides en mindre mængde kokosolie i spidserne. Lad det evt. sidde natten over.

Kokosolie er helt særlig når det kommer til hårpleje. Olien kan nemlig trænge dybt ind i håret, i stedet for blot at sætte sig udvendigt på hårstråene. 

Når kokosolie skal vaskes ud af håret, er det vigtigt at du masserer din shampoo ind i håret, inden du gør håret vådt. På denne måde er kokosolien meget nemmere at vaske ud, uden at du skal bruge alt for meget shampoo. 


Kokosolie til madlavning 

Når du vælger kokosolie til madlavning og bagning, kan du vælge mellem kokosolier med eller uden smag. En kokosolie uden smag er særligt velegnet i alle de retter, hvor du ikke ønsker at smagen af kokos skal være til. Smagen og duften af kokos kan være ret dominerende, og derfor er den neutrale variant at foretrække i mange madretter og bagværk.

Ønsker du derimod kokosoliens kokossmag og – duft, er den almindelige kokosolie det rette valg. 

Måske har du undret dig over, hvad forskellen på jomfru- og ikkejomfru kokosolie er? At en kokosolie er jomfru betyder, at den uraffineret og forarbejdet mindst muligt. Når du vælger jomfru kokosolie får du altså en kokosolie i sin reneste form.


De bedste kokosolier

Hos Mecindo forhandler vi et bredt udvalg af de bedste kokosolier. Vælg mellem kokosolie med kokossmag eller uden smag/duft og økologiske kokosolier. Herunder kan du læse lidt mere om de allermest populære kokosolier på mecindo.dk.

 • Clearspring Jomfru Kokosolie
  Den økologiske koldpressede kokosolie fra Clearspring er aldrig blevet opvarmet til mere end 47 grader. Dermed bevares den gode smag, duft og de essentielle næringsstoffer som kokos fra naturen side er rig på. Brug kokosolien fra Clearspring til madlavning, bagning, hårpleje og hudpleje.
 • Rømer Koldpresset Jomfru Kokosolie
  En 100 % økologisk kokosolie. Olien fremstilles ved at koldpresse friske kokosnødder, som giver en helt fantastisk smag. Du kan bruge Rømers kokosolie til alt fra stegning til kropspleje. 
 • Spis Økologisk Koldpresset Jomfru Kokosolie
  Den økologiske kokosolie fra Spis Økologisk er lavet af koldpressede kokos. Kokosolien er ikke raffineret eller bleget, og så er den selvfølgelig fri for kunstige tilsætningsstoffer. Olien fra Spis Økologisk kan bruges til alt inden for madlavning, hud- og hårpleje.


Køb kokosolie på mecindo.dk

Vælg din kokosolie her på mecindo.dk. Vi forhandler kokosolie fra populære mærker som bl.a. Biogan, Clearspring, Oil of Life, Renée Voltaire og Urtekram. Uanset om du ønsker en økologisk, smagsneutral eller smagfuld kokosolie, finder du den her på siden – endda til en fantastisk pris hvor alle kan være med. 

På mecindo.dk kan du købe alt inden for håndkøbsmedicin, helsekost, kosttilskud og personlig pleje. Vi har et bredt udvalg i hver kategori, så du finder nemt det du leder efter. Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Vi kan kontaktes via kontaktformularen, mail eller telefon. Du kan kontakte os på telefon og mail. Du kan forvente at få svar på din henvendelse i løbet af kun 24 timer i hverdagene.


Læs mere Skjul