Avocadoolie

Her finder du et stort udvalg af gode økologiske avocadoolier i høj kvalitet. De fleste er nok klar over at avocado er en ganske sund frugt som sagtens kan indgå i mange forskellige slags diæter, men vidste du at hemmeligheden bag avocadoens sunde egenskaber ligger i olien? Læs videre og bliv klogere på de 5 bedste fordele ved avocadoolie.

Læs mere Skjul

5 fordele ved avocadoolie:

1. Rig på omega-9 fedtsyrer

Avocadolie er rig på essentielle enkeltumættet omega-9 fedtsyrer i form af oliesyre. Oliesyre menes at bidrage til mange vigtige funktioner i kroppen som bl.a. at reducere inflammation, forbedre cellernes regeneration samt bidrage til sårs heling.
Oliesyre findes også i olivenolie og er en del af årsagen til hvorfor det mediterranske køkken generelt er så sundt. Indholdet af oliesyre medfører også at avocadoolie er en ganske stabil olie og derfor med fordel kan benyttes til madlavning/stegning ved selv høje temperature.

2. Godt for hjertet

Avocadoolie er usædvanligt rig på en særligt type plantestof kaldet beta-sitosterol der minder meget om kolesterol. Beta-sitosterol findes naturligt i frugter, grøntsager og nødder og bidrager til at omdanne usundt fedt til sundt fedt som kroppen nemmere kan omdanne til energi.
En generelt sund diæt hvor avocadoolie indgår kan derfor være god til både at bidrage til at forebygge forhøjet kolesteroltal samt til at hjælpe personer der døjer med dette.

3. Rig på e-vitamin

Avocadoolie er en af de rigeste madvarer når det kommer til indhold af den fedtopløselige e-vitamin. Denne vitamin bidrager i kroppen til sund hud, et normalt syn samt et stærkt immunforsvar. E-vitamin menes også at have god antioxidant virkning.
Kroppen optager generelt e-vitamin bedre igennem kosten end i form som kosttilskud. Det kan derfor være fordelagtigt for personer der mangler e-vitamin at omlægge deres diæt til at indeholde en e-vitamin rig olie som avocadoolie.

4. God for maven

Avocadolie er rig på Lecithin som menes at bidrage til fedtstofskiftet som hjælper med at absorbere fedtstoffer og optage de nyttige, fedtopløselige vitaminer A, D og E.
At spise avocadolie kommer ikke til at løse nogle decidere lidelser forbundet med maven/fordøjelsen – men det kan som en hver del af en sund diæt hjælpe med at forebygge problemer afledt af en usund livsstil.

5. Godt for håret

Avocadoen er en af ​​naturens største naturlige fugtighedscreme, Fyldt med vitaminer og  gode næringsstoffer som vitamin E og B. De naturlige olier vil give dit hår den fugt det mangle. Mange hjemmelavede hårkure til ødelagt og tørt hår har most avocado eller avocado olie som en essentiel ingrediens.