Dadler

Her finder du et udvalg af de nærende og ikke mindst utroligt velsmagende tørrede dadler. De har et højt indhold af nærende mineraler og nogle af varianterne er oven i købet økologiske.


Viser 1 til 2 af 2 (1 sider)

Dadler

Dadler er en blomstrende planteart fra palmefamilien, der dyrkes for sin spiselige søde frugt. Selv om dens oprindelsessted er ukendt, på grund af den langvarige dyrkning, antages det, at denne plante kommer fra området omkring Irak. Arten dyrkes almindeligt og er naturaliseret I mange tropiske og subtropiske områder rundt omkring I hele verden.

Daddeltræet

Træet kan typisk vokse sig til op mod 21-23 meter i højden, og vokser enkeltvis eller danner en klump med flere stammer fra ét enkelt rodsystem. Bladende er 4-6m lange, med pikke på stilkene. Kronen spænder sig fra 6-10m.

Naturligt sødemiddel

På grund af sit høje indhold af naturlige sukkerarter, kan dadler med fordel bruges som sødemiddel i stedet for sukker eller kunstig tilsætning. Put dem ii desserter -de søder ligeså meget som sukker og indeholder til gengæld en masse mineraler som kroppe kan nyde godt af.

Blen dadlerne sammen med lidt vand indtil du får en helt glat daddelpasta. I bagværk kan du så bruge ca den samme mængde, som du ville bruge sukker.

Hvis du mangler lidt inspiration til hvordan du kan bruge dadler som sukker i kager, bør du tjekke konceptet raw cakes ud.

Sundhedsfremmende virkninger ved dadler

Dadler menes, at kunne have nogle sundhedsfremmende virkninger, se med herunder. 

  • Forstoppelse 
  • Knoglestyrke og sundhed 
  • Blodmangel 
  • Allergi  
  • Energigivende  
  • Hjælper leveren 
  • Sundt nervesystem 
  • Beskytter øjnene

Forstoppelse – dadler kategoriseres normalvist som havende en afførende virkning. Derfor spises de ofte af folk som lider af forstoppelse. Hvis du vil opnå den optimale afførende effekt, bør dadlerne ligge i blød hen over natten. Spis da de opblødede dadler om morgenen som sirup, og du vil hurtigt mærke resultater.Dadler har et højt indhold af opløselige fibre som er essentielle for at opretholde et sundt tarmsystem og en komfortabel passage af mad.

Knoglestyrke og sundhed – Dadler indeholder et signifikant indhold af mineraler, som gør dadler til en superfood der kan styrke dine knogler. Derudover indeholder dadler selen, mangan, kobber og magnesium, som er vigtige for knoglernes sundhed – især efterhånden som du bliver ældre.

Blodmangel – dadler har et imponerende højt indhold af jern, som gør disse til det perfekte naturlige kosttilskud til mennesker som lider af blodmangel.

Allergi – en af de mest interessante egenskaber ved dadler er indeholdet af sulfat. Sulfat kan man ikke finde i mange typer fødevarer. Sulfat kan nedsætte symptomerne ved allergi – herunder også sæsonprægede allergier.

Energigivende – dadler har et højt indhold af naturlige sukkerarter såsom glukose, fruktose og sukrose. Derfor er de den perfekte snack hvis du skal have et hurtigt kick.

Hjælper leveren – dadler hjælper din mave med at klare de daglige gøremål. De hjælper med at reducere og stabilisere mængden af leverfibrose og de kan derfor være nyttige I forbindelse med skrumpelever.

Sundt nervesystem – kalium er en af de vigtigste ingredienser til at fremme et sundt nervesystem, og forbedrer din hjernes aktivitet og gør dig årvågen. Dadler er perfekt til folk som aldres, for at forebygge en aldring af sindet.

Beskytter øjnene – dadler har et højt indhold af A vitamin. A vitamin hjælper hornhinden med at regenereres og beskytter på den måde øjnene. Dadler indehodler derudover indholdsstoffer som hjælper øjnene med at bortfiltrere skadelige UV stråler.

Hvad er dadlers næringsindhold?

Ud over faktummet at dadler er utroligt søde og faktisk indeholder hele 66.5g sukker pr. 100g, indeholder disse også som nævnt før en række gode næringsstoffer. Se her hvad du blandt andet kan finde i 100g dadler:

Fibre : 6.7g

Kalium: 396mg

Kobber: 0.4mg

Mangan: 0.3mg

Magnesium: 54mg

B6 Vitamin: 0.2mg