Dadler

Her finder du et udvalg af de nærende og ikke mindst utroligt velsmagende tørrede dadler. De har et højt indhold af nærende mineraler og nogle af varianterne er oven i købet økologiske.

Dadler er en blomstrende planteart fra palmefamilien, der dyrkes for sin spiselige søde frugt. Selv om dens oprindelsessted er ukendt, på grund af den langvarige dyrkning, antages det, at denne plante kommer fra området omkring Irak. Arten dyrkes almindeligt og er naturaliseret I mange tropiske og subtropiske områder rundt omkring I hele verden.

Daddeltræet

Træet kan typisk vokse sig til op mod 21-23 meter i højden, og vokser enkeltvis eller danner en klump med flere stammer fra ét enkelt rodsystem. Bladende er 4-6m lange, med pikke på stilkene. Kronen spænder sig fra 6-10m.

Naturligt sødemiddel

På grund af sit høje indhold af naturlige sukkerarter, kan dadler med fordel bruges som sødemiddel i stedet for sukker eller kunstig tilsætning. Put dem ii desserter -de søder ligeså meget som sukker og indeholder til gengæld en masse mineraler som kroppe kan nyde godt af.

Blen dadlerne sammen med lidt vand indtil du får en helt glat daddelpasta. I bagværk kan du så bruge ca den samme mængde, som du ville bruge sukker.

Hvis du mangler lidt inspiration til hvordan du kan bruge dadler som sukker i kager, bør du tjekke konceptet raw cakes ud.

Hvad er dadlers næringsindhold?

Ud over faktummet at dadler er utroligt søde og faktisk indeholder hele 66.5g sukker pr. 100g, indeholder disse også som nævnt før en række gode næringsstoffer. Se her hvad du blandt andet kan finde i 100g dadler:

Fibre : 6.7g

Kalium: 396mg

Kobber: 0.4mg

Mangan: 0.3mg

Magnesium: 54mg

B6 Vitamin: 0.2mg